derece yapıp yüksek puanla mühendislik kazanırsın. ego seviyesi: 10 üstünden 9. ilk sene havuz derslerine girersin, biraz karışık gelebilir ama çalışınca kolaylıkla ortalamaya çakabileceğini görürsün. ego: 8. bölüm dersleri başlar, senin egonun üzerinde senin hocanın egosu vardır, daha önce görmediğin konseptlerde derslere girersin, anlayamadığın yerler iyice artar, üzerine sınavlarda hocaların egosunu da yenmeye çalışırsın (kanırtıcı sorular sorarlar çünkü). bazen derslerden kalırsın. noluyoz lan endişesi başlar. ego: 0. konsepti ve genel mühendislik algısını benimsemeye başlarsın, yavaş yavaş yapabildiğini görürsün, hoşuna gitmeye başlar. ama bilmediğin çok fazla şey olduğunu hiç unutmazsın. ego: 4. mezun olursun daşaklı bir işe girersin, rahatına bakarsın, dengeli yaşayabilmeyi öğrenirsin, kendine güvenin gelir. ego: 6 civarı takılır.
Mühendislik okuyanların tıp veya hukukçulara göre daha zeki olmasından kaynaklanır. Hukuk kazanmak için türkçe matematik sosyal gerekir ve kimse bunların zorluğundan bahsetmesin. Mühendis adam onu kulağıyla çözer. Tıpçıların zaten ekseriyetle embesil olduğunu, gece gündüz ders kitaplarını ezberlediğini, evden çıkınca ağzı açık mal gibi gezmelerini tartışmıştık. Süs köpeklerine benzetirim bu durumu ben. Bahçeye koyarlar bir süs köpeği el kadar. Sabah akşam havlar gelene gidene. Bahçenin dışına çıkarılınca bir köşeye siner bok gibi beklerler. Çok şahit oldum.
lan ne egosu olacak, yoldan geçeni alıyorlar artık. bilgisayar mühendsiliği okuyup göl kenarında piknik sırasında "burada su 100 derecede kaynıyor" diyen arkadaşım olmuştu.
Mühendislik okumaya başladıkları zaman özgüven ve egoları yerle bir olduğu için olabilir.
Üniversiteye hazırlık döneminde matematik ve fizik soruları çatır çutur yapılır ama iş mühendislik okumaya gelince duvara toslamış gibi hisseder öğrenci.
üniversite öğrencilerine dair bir gerçek. bildiğiniz gibi hukuk ve tıp okuyanların aksine mühendislik okuyanlar okudukları bölümle ilgili hava atma ihtiyacı veya sürekli mühendislik okuduklarını belli etme ihtiyacı hissetmezler. hadi tıp okuyanlar neyse de bu hukuk okuyanların egosu çok canımı sıkmaya başladı.
eşit ağırlıkçılar için özel olarak anlatayım, mühendislik kazanabilmek için sizin götünüzü yırtıp yaptığınız netlerin üzerine bir de fen dersinin sorularını başarıyla çözebilmen gerek ve çoğu mühendislik dersi de hukuk fakültesinin en zor dersinden daha zordur. anayasadan iki madde okuyup ezberleyen kendisini üstün sanıyor amk açık ve net.