boş hayaller kurmak, dünyayı değiştirebileceğine inanmaktır. okul bitince acı gerçekle yüzleşilir ve kpss kursuna kayıt yaptırılarak, yıllarca küçümsenen iibf öğrencileriyle aynı hava solunur.
benim okuduğum denizcilik ulaştırma işletme mühendisliği adı altında halk dilinde gemi kaptanlığı okuyorsanız yoğun sayısal dersler olmadığından rahat, kızsız bir öğrenim hayatına sahip olmaktır.
Okunan bölüme de bagli olan ama ortak noktalari matemetik olan fen bilimleri egitimini almaktir.
bir de sosyologlari toplum mühendisi diye adlandirmaya basladilar. Ne kadar dogru bir tanimdir bilmem.
ayrica erkek cinsi ògrencilerin yogunlukta oldugu fakültelerde okutulur. Sosyal yasamdan kopartabilir, bir kac sene bu zorluklarla mücadele edip, sabirla direnenler sonradan keyfi sefasini sürer. Uzatmadan ve eglencenin de dibine vurarak bitirenler nadirdir.
Hangi unide okuduğuna bağlı bir bölüm. Mesela benim üç dört arkadaşım koç elektrik elektronik mühendisliğine gittiler hem de burslu. Türkiye ye böyle adamlar lazim.
(bkz: işletme muhendisliği) okumasi zordur kazanmasi daha da zordur lakin bütün zorluklari yenip bölüm bitirildikten sonra i.k'lara , dost hisim ve akrabalara isletme muhendisliginin ne oldugunu anlatmak dahada zordur.