Önemli olan okumak değil okuldan sonra hemen askere mi gitsem, kps ye mi hazırlansam yoksa tecil bitene kadar bir iş bulup gerekirse işe devam etmek için yüksek lisansa mi gitsem üçüleminden çıkmaktır.
boşa okumaktır. mühendislik türkiye'de boşa imza atmak dışında bi boka yaramayan bir meslek dalıdır. bunun yerine hukuk okuyup çok daha kısa sürede, elini suya sabuna değmeden avukat olarak paranın anasını belleyebilirsiniz.
Bunu tercih ettigim güne lanet olsun. Keşke tercih günü gözüm kör olsaydı, elim kopsaydı bu tercihi yapmasaydım. 3 senede beni hayattan soğutmuştur. Bakın tercih döneminde olanlar varsa sakın muhendisligi tercih etmeyin. Gidin ögretmenlik falan okuyun. Yazık etmeyin kendinize.
bir de ek olarak açıktan adalet okuyorsanız hayata dair hiçbir güzel şey düşünemezsiniz. Çünkü 11 sınav üst üste gelmiştir ve sizin günlük uykunuz 1.5 saate düşmüştür. Uyarayım.
dershanelerdeki kpss öğretmenlerinin almanız gereken net ortalama 80 yaparsınız deyip kpss sınavına girip çıktıktan sonra dershane derslerine girmeye devam etmeleri gibidir aslında.
türkiye'de medya, grafik, reklam, satış, pazarlama gibi sikko bölümler kadar değeri yoktur. türkiye gibi üretmeyip tüketen ülkelerde ancak bu meslekler prim yapar. mühendislik teknoloji üreten, teknoloji ihraç eden ülkere göre bir meslektir. sanayiniz ne kadar büyük ve gelişmiş ise mühendislerinizin de çalışma alanı o kadar geniş olur. türkiye'de ekonominin %50 sini hizmet sektörü, %30'unu ise sanayi oluşturmaktadır. hizmet sektörü tüketim, sanayi ise üretim demektir. bu nedenle türkiye'de mühendislik zor olmasına karşılık hakettiği değeri görememektedir.