Hangi unide okuduğuna bağlı bir bölüm. Mesela benim üç dört arkadaşım koç elektrik elektronik mühendisliğine gittiler hem de burslu. Türkiye ye böyle adamlar lazim.
Okunan bölüme de bagli olan ama ortak noktalari matemetik olan fen bilimleri egitimini almaktir.
bir de sosyologlari toplum mühendisi diye adlandirmaya basladilar. Ne kadar dogru bir tanimdir bilmem.
ayrica erkek cinsi ògrencilerin yogunlukta oldugu fakültelerde okutulur. Sosyal yasamdan kopartabilir, bir kac sene bu zorluklarla mücadele edip, sabirla direnenler sonradan keyfi sefasini sürer. Uzatmadan ve eglencenin de dibine vurarak bitirenler nadirdir.
benim okuduğum denizcilik ulaştırma işletme mühendisliği adı altında halk dilinde gemi kaptanlığı okuyorsanız yoğun sayısal dersler olmadığından rahat, kızsız bir öğrenim hayatına sahip olmaktır.
boş hayaller kurmak, dünyayı değiştirebileceğine inanmaktır. okul bitince acı gerçekle yüzleşilir ve kpss kursuna kayıt yaptırılarak, yıllarca küçümsenen iibf öğrencileriyle aynı hava solunur.
eğer elektrik-elektronik müh okuyorsanız istisnasız tüm üniversitelerde en az iki zor hocası olmasıdır. bitirmiş biri olarak şunu da söylemeden edemeyeceğim sevmediğiniz bir bölümü hiç okumayın.
Salaklıktır, keşke okumasaydım. En güzel zamanlarım boktan bir üniversite kafesinde batak oynayıp şantiyelerde koşuşturmakla geçti. Bu devirde aklı olan gidip sanayide bir kaportacıda çalışmaya başlar, 2 sene sonra da para biriktirip tüplü şahin alır gençliğini yaşar. Dert yok, tasa yok, sabahlara kadar ders çalışmak yok, çalışmaya başlayınca sen yeni mezunsun seni biz biraz silkelim diyen patron yok.