bu tipitipin lise yıllarına döndüğümüz zaman, sayısal seçmeyen herkesi gerizekalı sandığını görüp, "ahaha eşit ağırlık ne yhaa, sayısalı seçiyom ben" naraları attığına şahit olacağız. en iyisi zaman tüneline hiç girmeden, onları doğal ortamlarında bırakıp, her birine aynştayn diyip, programımızın sonuna gelelim.
mühendislik öğrencisinin sadece tıp öğrencisine saygı duyması durumudur.
haklı mıdır? bence haklıdır. işletmedeki iktisattaki kızların sadece fotoğraflarına bakıp iç geçiren;
bizim mesude de güzel kız aslında sakallarını kesse diye kendini avutan ve bunlara karşılık mühendislik derslerinin ipnelik kokan konularıyla cebelleşen bir öğrenci için çok görülmemelidir.
-banu mu o?
-evet.
-güzel kızmış ya arkadaşın mı?
-hee arkadaşım. çok da güzel değil aslında.
-şükretmesini bil piç.
bu arada özlediğimi farkettim.
-mesudeeeeee!
sadece mühendisliğin zor olduğunu düşünen tipe ajdar'ın da mühendis olduğunu hatırlatırım.zira kendisi 0-6 yaş zekasına sahiptir.normal bünyeden o hareketler çıkmaz çünkü.
genelde de sikimsonik bir üniversitenin mühendislik bölümündedir. adam fen 2 ya da mat 2 gibi kolay bir kategoride bile sınavda sıçmışken gelip böyle konuşur. var böyle tipler, odtü'de bile.
her bölüm giren öğrencilerin kapasitesine göre zordur. çoğu bölümün bir mühendise (hangi okul olduğuna da bağlı tabi, s.kko üniversitelerde bir bok anlamayan mühendislerde var, aynı üniversite içinde bakmak lazım) kolay gelmesi doğal olacaktır fakat bu durum o bölümde okuyanlar için kolay olduğu anlamına gelmemektedir.
örn: çok zor çok zor diye katü iktisatı 7 senede bitirip ağlayan arkadaşımdan evde çalışıp girdiği banka sınavları ve spk'da daha yüksek puan alan mühendis arkadaşım.
mühendisliğin kolay olduğunu savunan mühendisler vardır bir de. bunlar üniversiteye girer ve 4 yılda bardan bara koşarken üniversitesini bitirir.
he bu ilgiyle alakalı olduğu aşikar. mühendislik uygulamaya yönelik bir fakülte olduğu için hobi niyetine yapılan şeyler sayesinde geçersiniz dersleri bir nevi.
konuyu biraz genişleteyim. mühendislik okuyan adam sınava nasıl çalışır? daha önce çıkmış sorulardan çalışır. bu durum çoğu ders için geçerlidir. sınav kağıdı önüne gelir, yine benzer soru tipleri ile karşılaşır, aynı soruların rakamları değişir falan olur filan olur ders geçilir. (abim elektrik mühendisi)
işletme, iktisat bilmemne okuyan adam sınava nasıl çalışır? 200-300 sayfa sözel konulardan sorumludur. çıkmış sorulara bakar, milletin çıkarttığı notlara bakar, derste alınan notlara bakar ve kendine yepyeni bir özet çıkararak ezberlemeye çalışır. (iktisat mezunuyum)
endüstri okuyan birisi ne yapar? hem sözel hem sayısal bir bölüm olduğu için, onlara mühendislikteki ve ekonomideki nispeten kolay sorular sorulur. bir endüstri mühendisi, bizim bölüm çok zor yav tarzı konuşursa harbiden ağzını burnunu dağıtırım onun. (eski kız arkadaşım endüstri mühendisi)