tanıdığım mezunlara göre tavsiye yapayım, biraz sosyal olun kardeşim. özellikle işyerinde bir konuda yorum yapılırken hemen analiz yapmaya çalışmayın.
okulda böyle mi öğretiyorlar size, kararlar her zaman analiz sonuçlarına göre alınmaz, duygularda önemlidir.
ayrıca en iyi ihtimal değil, kendi fikrini en iyi savunan, kendini en iyi pazarlayan kazanacak.
müzakere teknikleri ve pazarlama okuyun. yada bu tiplerle takılın biraz.
bir gruba dahil olmak için acele etmeyin. abi king bilen var mı diyen elemandan uzak durun. king oynamak için bol bol vaktiniz olacak zaten. mümkünse arkadaş grubunuzu kendi fakültenizden seçmeyin. 10 erkeğe 1 kız düşer orada. daha çok eğitim veya fen fakültelerine takılın.
dersleri kafanıza takmayın. illaki mezun olacaksınız. okulda öğrenilen çoğu şeyi iş hayatında kullanmayacaksınız. sosyal olarak gelişmeye bakın.
1) 1. sınıf derslerini zamanında verin. bölüm derslerine geçtikçe 1. sınıf derslerinin çalışma, çözüm mantığından uzaklaşacağınız için size 1. sınıf dersleri işkence gibi gelir.
2) bölümünüzün insanlarını sevmeseniz de iki-üç tane ders çalışabileceğiniz arkadaş edinin. 1 kişinin 10 saat çalışıp başaracağız dersi 2-3 kişi 3-5 saatte halledebilir.
3) derslere uğramadan ders geçmek iyi arkadaşlarınız yoksa zordur enaz yüzde 40-50 devamınız olsun.
4) iktisat, işletme vs gibi bölümlerden ortam yapacağım diye uğraşmayın, sizin yaptığınız ortama onlar gelsin çünkü 1 mühendis 3-4 iktisatçı aynı masada oturunca iktisatçılar angelina jolie bile olsa çekilmiyor muhabbetleri. zaten 10-20 olta atarsınız biri ancak düşer bu yüzden çektiğiniz çileye değmez.
5) okulu uzatacaksanız da 1 yıl uzatın daha fazla uzatmayın çekilmiyor.
6) 1. sınıfta ben okulu 1 yıl uzatırım diyen öğrenci enaz 2 yıl uzatır çünkü ona göre yayar.
7) ödeviniz, projeniz, teziniz boktan da olsa bitirin verin, hiç beklemediğiniz proje, ödev, tezlerin geçme ihtimali var.
8) Vizeye girmeden ders bırakmayın, konuları hiç bilmeseniz bile vizelere girin böylece ertesi yıla nasıl sorular çıktığını bilip ona göre çalışırsınız.
Not: dandik bir anadolu üniversitesindeyseniz dediklerimi kaale almayabilirsiniz, üç-beş hoca harici dandik anadolu üniversitesi hocaları ellerindeki malın ne olduğunu bildiğinden diploma dağıtır gibi adamı dersten geçirirler, çünkü o derslerin esaslarıyla karşılaşsanız bilin ki geçemezsiniz.
makyaj yapmamaya alıştır kendini. zira sınav dönemi yapacak vakit bulamayacaksın. hele ki o sınav, akışkanlar mekaniği, diferansiyel filansa... arada okula makyajsız git ki sınıf arkadaşların seni sınav öncesi yorgun, bitkin ve no-make up halinde gördüklerinde ürkmesin zavallılar. "neyin var senin suratın solgun görünüyor?" dediklerinde içinden "sadece makyajsızım amk, noluyo lan" derken, yüzlerine karşı "evet canım ya rahatsızım biraz" demek zorunda kalabilirsin. rezalet.
çok alıştırma kendini makyaja kuzum. çok kasma kendini süslenicem diye. bi boka yaramaz. otur integral al. erkekler akıllı kızlari sever.
sınıfta en iyi not tutanı iyi gözünüze kestirin. onunla aranızı son derece iyi tutun. arada çikolata ısmarlayın falan.
vize ve final tarihleri yaklaştığında o insana çok ihtiyacınız olacak. notları ondan almak için türlü şebeklikler yapmadan, aranızı hep iyi tuttuğunuz için notlarını fotokopi çektirmeniz için size seve seve verecektir.
inşaat ya da makina kazandıysanız sağlam bir 1 tb'lık harici harddisk alın.
arkadaşlarınızla sürekli paylaşımda bulunacaksınız. artık film olur, foto olur. o okul başka türlü bitmez zira. çok çekeceksiniz evladım siz. ne çekeceksiniz var ya.
umut sarıkaya'nın tavsiyesi; şimdiden topsakal bırakın, çıplak ten üzerine giyilecek süveter bulun ve çerçeveli gözlük alın. mühendisliğin olmazsa olmaz ekipmanları bunlardır.
hemen bırakın.Okul bittiği zaman ilkokul mezunu öküzün biri gelip proje yetişmiyorsa bir mühendis daha al.bir mühendis kaç para ver 1000 lira bir tane daha al diye cemkirmelerini işitmek istemiyorsanız eğer.he benim için sorun yok diyorsan ne ala.
öyle sosyal olacam hayallerine girmeyin dersler engeller. en büyük zevkim robot yamak olmuştur. şuanda bir yandan robotumla ilgilenirken bir yandan da bu entryi giriyorum.
keşke kızların bol olduğu bir bölümü yazsaydınız.
zaten üniversite size sadece diploma verecek en azından kızdan yana şanslı olurdunuz.
ayrıca ilk 2 sene sadece sayısal ders göreceksiniz. lise bilgilerinizi sıcak tutun.
ha bir de mezun olduktan sonra sükse sağlıyormuş ama onu daha deneyemedim.
endüstri mühendisliği okuyacaksanız, mühendis olmadığınızı bilin. mahlasa takılmayın.
teknik bir bölüm okuyacaksanız, işsizliğe hazır olun, kpss'ye yardırın. zaten kuş kadar kadro var. allah yardımcınız olsun.