Mühendis olmuşlar fakat insan olamamışlar dedirtecek bir ifade olabilir.Konuştukları nadir anları yakalayabilmek için uzun süre beklemek gerek.Bekleme süresi bitince konuşurlar,anlayabilene aşk olsun.Tenzih ettiklerimizde mevcuttur.
" tavanına sun roof çapında mı panel istersiniz yoksa komple panel mi? yahu bırak allah aşkına sırf tavanına yapılan bir panelle güneşten yeterli enerjiyi alamazsın ki, kaldı ki üniversitelerin ürettiği güneş enerji panelli arabaların durumu bile ortadayken, acaba nasıl bir teknoloji üretmiş de atıp tutuyor ? ", diyerek merak ettiğim yazarın önermesidir.
mühendis olmadığı belli olan kişinin önermesidir. zira elektrikli arabalarda kullanılan pillerin sarj voltaj ve amper oranları yüksek hızlara çıkabilmesi için oldukça yüksektir. güneş enerjisi ile aynı pil şarj edilemez. güneş enerjisine uygun şarj olan akümülatör veya piller çok daha düşük amper ve voltaj ile şarj olur ve sonucunda çok daha düşük güce sahipler (en azından şimdiki teknoloji ile). tabi arabanın fiyatı kadar ilave bir maliyetle araba tahrik organları için iki ayrı enerji beslemesi dizayn edilebilir. zaten pahalı olan elektrikli otomobil maliyetini kafadan ikiye katlayarak güzelim sektör doğmadan öldürülmüş olunur. mühendis olmayan birey için büyük başarı olarakta nitelendirilebilir.
edit: yolda kalmak istenmiyorsa yedek akümülatör (pil) taşınabilir. sonuçta söküp takmak için mühendis olmaya gerek yok.