Her platformda üreten oldugu icin yerden yere vurulandır çoğu zaman. Çünkü mutlaka ürettiklerinde eleştirilecek birseyler vardır. Malesef ki Hiçbirşey uretmeyenlerdir onları eleştirenler...
Onlar olmasa hala insanlığın mağarada yaşayacağı yüce , elleri öpülesi , saygı gösterilesi , dinlenilesi kişilerdir. Kendimden biliyorum mühendislik ekolü insanı birçok gereksiz külfetten kurtarır. Sadece adı bile büyük bir yücelik ve saygınlıktır.
zar zor mezun olursun bir iki yabancı dil isterler, yarım yamalak birini konuşursun beğenmezler, tamam onu geçtik iş deneyimin varmı derler, onu derler bunu derler. sonra bir yere girersin haftanın en az 6 günü çalışırsın. iş çıkışında birşeyler yapıyım dersin fakat haftanın 6 günü çalışmanın verdiği yorgunlukla kendini yatağında bulursun vs. vs.. ulan bu böyle gitmez en iyisi devlete girmek diyip kpss ye girersin. kpss den 85-90 puan alamadığın sürece atanamazsın. anlıcanız mühendislik çileli bir iştir. çok donanımlı olunmadığı sürece pek bir numarasını göremezsin. öyle mühendislik okudum diye mühendis olunmuyor maalesef. hemde bu devirde.
genel olarak diğer pozitif bilim dallarının mezunlarına göre farklı bakış açısına sahip insanlardır. problemlere pratik çözümler üretmeye çalışırlar. otobüsün ani durma/kalkmalarında ivme, etki-tepki prensibi gibi fiziksel terimlerden bahseden biri varsa büyük ihtimalle mühendistir. aynı şekilde günlük olayları sayısallaştırıp formüller yardımıyla çıkarımlar yaparlar ve her hangi birine bunu anlatmaya çalışırlar.
askerlik yapan erkeklerin nasıl askerlik anıları varsa mühendislerin de mühendislik fakültesi anıları vardır. saatlerce süren sınavlar, bu sınavlar esnasında hissettikleri, sayfalarca cevap kağıdı doldurup tek haneli sonuçlar almak gibi. fakülte hayatı boyunca biz bunları nerede kullanacağız dedikleri bir ton ders görürler. derslerdeki bu bilgilerin büyük kısmı da okul sonrası pek kullanılmaz ama çoğunlukla olaylara farklı bakış açısı getirmekte yarar sağlar.
genel kültür çok önemlidir mühendisler için. genel kültürü iyi olan bir mühendis konu hakkında detaylı bilgisi olmasa bile makul şeyler söyleyebilecektir. kendisini iyi geliştirmiş olanları biraz da iletişim yönü kuvvetliyse iş hayatında başarılı olacaktır.
üretim, bakım gibi işlerden ziyade tasarım, araştırma, geliştirme işleriyle ilgilenen 4 yıllık üniversite mezunu kimsedir. söz konusu kimsenin ileri derecede teknik bilgisi vardır.
yök'ün teknik eğitimlere 100 tl'ye 4 ders ve kıytırık bir sınav ile mühendislik ünvanı verme çalışmaları gerçek olursa Türkiye'de "gerçek mühendis" ve "çakma mühendis" olarak ikiye ayrılacak ünvandır.
ulan yök, binlerce mühendisin hakkına giriyorsun, günah değil mi?
Her türlü kallavi matematik işlemini yapabilen,Analitik düşünebilen üreten yeniliklere açık Türkiye de 5. sınıf vatandaş muamelesi gören meslek gurubudur.
Bu fikra da hoşuma gitti..
Bir rahip, bir doktor ve bir mühendis golf sahasının boşalmasını beklemektedirler.
Mühendis: Bu adamlar ne yapıyor böyle, 15 dakikadır bitirmelerini bekliyoruz.
Doktor: Bilmiyorum ama hiç böyle bir saçmalık görmedim.
Rahip: işte görevli geliyor, onunla konuşalım.
Görevli ile buluşunca
Rahip: Merhaba, Şu anda sahada olan grup ne zaman çıkacak, neden bu kadar yavaşlar?
Görevli: Evet onlar kör itfayeciler. Klübümüzde geçen sene çıkan yangında gözlerini kaybettiler. Bu yüzden istedikleri zaman burada ücretsiz oynamalarına izin verildi.
Rahip: ne kadar üzücü, bu akşam onlar için dua edeceğim.
Doktor: Çok güzel bir fikir, ben de hastanedeki doktor arkadaşlarla konuşup onlar için bir şeyler yapabilir miyiz diye bakacağım.
Mühendis: Bu adamlar neden geceleri oynamıyorlar?
mühendislerin yakışıklı olduğu gerçeği/@11208502
(bkz: mühendislerin odun olduğu gerçeği)
en azından okurken gayet inek, odun ve işe yaramazlar.
ha bana sorsan, arkadaşlarımın yarısı mühendis, hatta çok yakın olanı da dereceyle bitirmiş bir makına mühendisi ama mezun olalı yıllar olduğundan inekliği ve odunluğu üzerinden atmış tıplerdir.
islerine hayran kaldigim insanlardir. Bi insan nasil okur o bolumu anlamiyorum. Gercekten zekalarina hayranim o cizimler fiziktir falan cok zor geliyor bana. Gercekten kafa ve calisma gerektiren zor bi meslek. iste benim asla kafam basmaz ve okuyamam yapamam dedigim meslekti. Hala hayranlikla bakiyorum.
nedense aklımda "abi işte ben de üni'ye başladım bu sene tabii abi ya sen ne diyon, biz mühendislerin kafası çok ayrı çalışıyor. bambaşka bir dünya yani." sözleriyle yer edinen meslek.*