aptallıktır. başka sebep aramayın.
para yok, karizma yok, zaman yok, ortam yok, ... vs vs.
mühendis olacağınıza orospu olun, daha zevk dolu bir mesleğin mensubu olabilirsiniz.
gaza gelmek. "beni ne mühendisler, doktorlar, şunlar , bunlar istedi de gitmedim" diyen film klişelerine aldanıp mühendisliği bir halt sanmak.
edit: neden kötülendiğini anlamıyorum, sanki herkes bilinçli meslek seçiyormuş gibi.
önceki mühendislerin düsünemediklerini veya imkansizliklarindan dolayi uygulayamadiklarini yapabilmek,
diger mühendislerin düsünmedikleri veya düsünemediklerini uygulamak,
yine önceki meslektaslarinin yapmis olduklarini gelistirmek,
yaptigi seyi kullanilirken görmekten kivanc duyabilmek,
bilgi sahibi oldugu bilimi (makina, kimya, mimari, elektrik ve elektronik gibi) gelistirmek ve o bilimi paylasmak,
bunlar gibi vatana milleteden önce insanliga katki saglamak icin mühendis olma yönünde bulunan bilimum sebeplerdir.
öncelikle herkes mühendis olamaz özellikle hesaba kitaba dayalı olan harita mühendisliği.
dışardan bakılınca sadece harita çizen bir mühendislik dalı gibi görünsede aslında diğer adı jeodezi ve fotogrametri mühendisliğidir.
bina oturtmada, yapının imar iznini vermede, imar planı değişikliğinde kamu yararı kararı alma, yol projesi çizip yolun yapımında şantiye şefi olan, tünellerin, barajların, sulama ve drenaj kanallarının yapımında, köprü yapımında * bulunan ve işin yolunda gitmesini sağlayan mühendisliktir.
türkiye için konuşmak gerekirse; biraz zeki olmanın, biraz da çalışmanın etkisiyle öss'den yüksek puan almaktır. o puanı aldıktan sonra istesen de adama antropoloji, felsefe yazdızmazlar be hacı... iki seçenek vardır; ya tıp, mühendislik. sen de bari mühendis oluyim amua oyyim dersin seçersin, bu kadar basit.
Sonucunda da mal ve Türkiye şartlarının uşağı olmayı kabul etmektir.
Aksi takdirde mühendislik seçilecek iş değildir. En kral mühendisinden, en tabandaki seri üretime bağlamış ara eleman gibi davranan mühendisine kadar kafa sikilmesini istemek mantıklı değildir.
Yeni bir teknolojik gelişme olduğunda ele hevesle alınan akademik makalenin yarısından bir bok anlamamak ben neden mühendis oldum sorusunu sordurur adama.
Bununla beraber her daim insanın kendi kendini tatmin yoludur da mühendis olmak (mühendis olmak derken memleketimin de üniversitesi olan ondokuz mayıs üniversitesinden mezun mühendisten bahsetmiyorum elbette, ha kendini çok ama çok geliştirir bilemem, ben şahsen göremedim kendini geliştiren mühendisi).
onlarca insanın aynı yönden baktığı olaya ters yönden bakarsın ve doğrudur senin baktığın yön işte mühendis olmuşsundur, gururlanırsın. lakin ne kadar kendini tatmin edersen et mallıktır. işte bu yüzden gelişmiş ülkeler kendi çocuklarını mühendis yapmaz gelişmemiş ülkelerden mühendis ithal eder veya mühendislik okuyacak kişileri ithal ederler. Sonuçta belirli bir refah seviyesine erişmiş insan için mühendis olmak zeka hamallığından başka bir şey değildir.