üniversitesi sakin ve huzurludur. üniversite deniz kenarında değil denize minibüsle yarım saat mesafededir ve kampüs 700 metre rakımlı kötekli yerleşkesinde kurulmuştur. şehir olarak da sakindir trafik, terör, güvenlik sorunları bulunmamaktadır. insanları sıcakkanlıdır.
merkezi 1-2 saat yürüyerek tavaf edilebilir. istanbul'dan geliyorsanız eğer önce, nereye düştüm lan ben dersiniz ama geçen 1 yılın ardından ayrılmak istemezsiniz.
merkezinin yatıp kalkıp duacı olduğu adam sıtkı koçman'dır. buradaki krom madenlerini işletmiş, karşlığında vefa borcu olarak muğla üniversitesi'ne toplamda 53 trilyonu aşan çılgın bir bağış yapmıştır.
her ilçesi birer cennet olan, merkezi hariç diğer bütün ilçelerinde denize kıyısı olan, turizmde antalyadan sonra en çok turist ağırlayan, güzide, aydın şehrimizdir.
muğla etrafı dağlarla çevrili rakımı 650 metre en yakın denize (bkz: akyaka) 25 km uzaklıkta 50 bin nüfuslu (15 bin civarı öğrenci) az gelişmiş sanayisi olmayan geçimini öğrenci sikerek sağlayan bir ildir. 3+1 kaloriferli dairelerin kira fiyatları her şey dahil 600den başlayıp 1000 lirayı rahat görmektedir. 2+1 ile 500 den kapı açmaktadır. devlet tokiyi ne merkeze nede üniversite yerleşkesi olan kötekliye yapmıştır ikisinin ortası dağın başı bir yere yapmıştır ki üniversitesi de öyledir.
sanayi yoktur diye havası güzeldir düz mantığına gitmemek lazım muğla yı hayal ederken. henüz medeniyet gazı doğal gaz gelmediği için bu ilimize kışın bütün evlerin bacalarından kömür dumanı tütmektedir. ve sabahları uyanıldığında mütiş sis...
bu anlattıklarım sadece muğla için geçerlidir. marmaris bodrum fetiye köyceğiz gibi dünyaca ünlü turstlik yerlerimiz evet buraya bağlıdır ama muğlayla alakası sadece muğlaya bağlı olmalıdır. bunların muğlaya bağlı olmaları muğlayı yaşanır bir yer yapmıyor sadece bu yerlere 50 - 100 - 150 km yakın sıradan gelişmemiş bir yer yapıyor.