mehmet k. aksel tarafından vestel firmasının desteğiyle 2004 yılında açılmıştır.
önce zanussi markasının sponsorluğunda işe başlayan msa, daha sonra bir diğer ünlü marka olan ve yine vestel tarafından türkiye'de satılan whirpool sponsorluğunda eğitimlerine devam etmiştir. full araç gereç ve ekipman desteği almaktadır. disiplinli ve eğitimli chef'ler yetiştirmeyi misyon edinmişlerdir. profesyonel alanda eğitimler vermektedirler (aşçıbaşı ve pasta ekmekçilik). profesyonel alanların dışında, amatör kurslar da vermektedir.
zorlu ve disiplinli bir eğitim sürecinden sonra, dünya standardında chef'ler yetiştikten sonra, city & guild sertifikası kazanan chef adayları, dünyanın birçok ülkesinde iş ve alan eğitimi bulabilmektedir. burada aldıkları eğitimleri süresince 3 ay staj zorunlulukları da vardır.
teorik ve uygulamalı dersler görecektir öğrenciler. daha sonra 3 ay staj ve en sonunda da, tercihe göre; ister hemen bir yerde işe başlama, isterse de belli (fransız veya italyan gibi) bir mutfak seçip, o alanda eğitim almaya devam edebilir veya yurtdışında staj görüp, orada işe başlayabilir.
17 eylül 2007 pazartesi günü yeni eğitim dönemi başlayacaktır...
üniversitenin son sınıfında ne iş yapacam lan ben deyip biraz piyasa araştırması yaptıktan sonra, asgari ücretli işlerde bile, hmm kaç yıllık iş tecrübeniz var bakalım diyen kartımış insan kaynakları uzmanlarına inat umudumu bağlağım akademidir.
4 ay eğitim, 4 ay staj ile sizi profesyonel aşçılığa hazırlamakta bire bir. Kayıt ücreti olan 11.000 tl. dışında, bıçak takımıydı, önlüğüydü terliğiydi derken 12.000 tl. olmakta. Tabi bunlar ilk 1 ay içindeki masraflarımız. ilerisini merak içindeyiz bizde.
Kendimi övmek için yazmıyorum ama uluslararası ilişkiler eğitiminden sonra hatrı sayılır bir üniversitede yüksek lisans yaptım sonra da şu çok katlı plazalarda bir süre çalıştım.işten ayrılınca Pasta ve Ekmekçilik profosyonel programına başvuruda bulunayım dedim.2 gün sonra bir telefon geldi başvurunuzu inceledik mülakata davet ediyoruz diye * haydi tamam dedim gittim yerlerine..
Bir yer bu kadar mı şişirilir bilemiyorum.2 katlı küçük bir yer,içeride insanlar burnu bir karış havada geziyor,girişteki danışma gibi olan yerde duran bayana durumu anlattım ismimi vs bile sormadan tamam siz yukarı çıkın bekleyin dedi,kim ne için geldi bilmiyor ama..
Yukarıda da bir Allahın kulu sen neden bekliyorsun arkadaş burada demedi,sözde mülakat(!) saatim bir buçuk du.2 ye kadar bekledim ses seda yok..Aynen çıktım MSA'dan.
Kimse orayı mecburiyetten tercih etmiyor zevk için gidilen bir yer üstüne 14.000 tl ye yakın bir parayı cebe indiriyorlar bir de davranışa bak!
MSA'yı tercih edip giden salaktır.
Bu işe çok gönül veriyorsanız gastronomi okuyun veya yurtdışına gidin bence..
okul seviyesindeki durumunu, programlarından birinden mezun olmanın getirilerini falan bilmiyorum o konuda yorum yapamicam. bir kere gittim, çok eğlendim, umarsızca yemek yaptım, yarın yokmuşçasına yedim içtim ve birkaç saat sonunda çok memnun bir şekilde oradan ayrıldım. pahalı olsa da geçirdiğiniz süre sonunda bence kesinlikle değdiğini fark edeceksiniz. sevgiliyle gitmek için birebir.
internetteki bilgileri yetersiz bulduğum gideninden yardım beklediğim akademi. makarna bile haşlamayı bilmeyen biri uzun dönem pastacılık eğitimine katılsa 8 ay sonunda aşçı olabilir mi ? ek olarak mülakat zor mu ne soruluyor ?
Dün seyirci olarak gittiğim eğitim kurumu.
Beybi Giz plaza’ya gidip de fakeye geldik. Plazanın yan tarafında saklanmış bina. Girişte
3-5 egzantrik heykel de mevcut, e tabii havalılar.
Arkadaşım “her şey vegan” günlük workshopuna gitti, biz de dışarda bekledik. iki katlı, beklediğimden küçük bir yer. Mutfak kesinlikle muazzam ve sınıfların duvarları camdan. Yani izleyebildik ne yapıyor ne ediyor.
Bir de, eğitim sırasında bomonti, su ve kola ücretsiz ayrıca sınırsız. (bkz: wtf)
Üst katı ise olabildiğince sıcaklığı yüksek (üzerimdekini çıkarmak zorunda kaldım) bir kütüphane havasında.
Workshop fiyatları uçmuş gitmiş fakat paranız varsa katılın derim, yaptığınız yemekleri eve götürebiliyorsunuz bir de msaÖnlüğünüz oluyor, mutfak becerisi kazanıp yeni insanlar tanıması da cabası.
en yakın arkadaşımın şu anda staj kısmına devam ettiği eğitimi veren kurum.
20000 tl vererek eğitime başladı, eğitimler 4 ay ve haftada 4 gün olmak üzereydi. sabahları talebeler gibi(ki gerekli) önlük temizliği, tırnak, piercing ve saç-sakal kontrolü yapılıyor. öğrencilerin büyük bir çoğunluğu kadın ve arkadaşın belirttiğine göre genel profili baba parasıyla "hadi şunu da deneyeyim" diyen tiplerden oluşuyor. bir kısmı eğitim sırasında, bir kısmı da dayanabilse bile staj kısmında eğitimi bırakıp kaçıyormuş.
stajı ücretsiz olarak msa ayarlıyor fakat kendiniz ücretli bir yer bulabilirseniz standartlara uyduğu takdirde kabul ediliyor. staj eğitimden daha sıkı çünkü haftanın 6 günü sabahın köründen gece saatlerine kadar sürüyor ve eğitimdeki gibi hata yapma lüksünüz yok.
yine de geldiği noktayı düşünürsek, mutfak skilleri düşük olan bir adamın bu kadar kısa sürede görsel ve tat açısından harika şeyler üreten birisine evrilmesi, akademinin geçerliliği hakkında ve yaptığınız girişimin karşılığını alacağınız yönünde benim açımdan pozitif şeyler.
O caanım atölyelerinin gününü ayarlasam saatini ayarlayamıyorum, saatini ayarlasam biletler tükenmiş oluyor. 1 ay önceden boş olduğum günü saati bulup oan göre bilet almam gerekiyor. E o iş biraz yaş. Boş olduğum zamanlara da istediğim atölyeler denk gelmiyor. iki ucu boklu değnek anlayacağın sözlük.