evet..yıkılmakta olan koca bir imparatorluktan, tüm dünya ile savaşıp, cumhuriyet ülkesi yaratmaktan zamanı kalmamıştır dediğim başlıktır. ayrıca nutuk vardır nutuk..daha ne felsefesi? sinirlendim yav...
Bir adam kitap yazmıyor diye o yönün olmaması su götürmez bir saçmalıktır, Atatürk önderlik ile ilgili bir kitapta yazmadı ama bu ülkenin önderi oldu veyahut demokrasi ile ilgili kitapta yazmadı ama ülkeye demokrasi getirdi... daha nice örnek sayabiliriz.
- abi ben mustafa kemal in felsefi yönünün olmaması diye bir başlık açmak/sıçmak/bulamak istiyorum.
- eee bak bak bak
- açtım bile abi
- yitzhak!
- efendim abi
- sana filozofik bir öneride bulunayım ister misin?
- isterüh ağiibüüüeee
- milyonlarca kere siktir git!
lenin'in, stalin'in, mao'nun aksine atatürk asker kökenlidir. gençliği üniversite kürsüsünde değil savaş meydanında geçmiştir. bu açıdan onu napoleon veya bolivar gibilerle bir arada değerlendirmek daha doğrudur. ve asker-siyasetçilerin en entelektüellerinden biridir.
az laf çok iş prensibini edinmiştir kendisine.
felsefesini kitleleri etkilemek için değil, bağımsız bir ülke için kullanmıştır.
atatürk ten amcasının oğlu gibi bahsetmek, yerli yersiz eleştirmek de yeni modadır. felsefe bu olmalı.
ne yazık ki bir çoklarının farkında olmadığı durumdur. ben hiç atatürk'ün etikle alakalı ya da siyaset felsefsiyle alakalı bir kitabını okumadım. oysaki bir lenin'e bakalım, bir stalin'e bakalım, bir mao'ya bakalım. hepsi felsefe'nin siyasi kolundan bir yerden tutunmuş onlarca kitap yazmışlar. marcos şiir kitabı yazmış. hatta alparslan türkeş bile dokuz doktrin'i yazmş etmiş eylemiş. muhsin reis'in de onlarca şiiri var. fethullah hoca desen dünyayı anlamakla yetinmemiş değiştirmeye de el atmış.
tabi diğer açıdan bakarsak bu saydığım liderlerin hiç birinin bir geometri kitabı yok. dolmuşlarla ilgili, vergilerle ilgili, izmir, antalya, manisa, ankara vs.. illerle alakalı güzel sözleri yok. bir vecize ustası atatürk bu açıdan filozofi kulvarındaki açığını kapatıyor.