mustafa kemal in felsefi yönünün olmaması

entry84 galeri0
    77.
  1. bir askerden felsefe yapması beklenemez zaten. atatürk çok kişilikliydi ama bu yönü biraz eksik kaldı.
    0 ...
  2. 76.
  3. Sen git koskoca bir milleti tekrar örgütle , savaştan savaşa koş , bu sırada yüzlerce kitap oku , devrimler yap , yeni bir devlet kur . Biri gelsin Atatürk'ün felsefi yönü yok sadece 3-5 şehre söylediği söz ve geometri kitabı var deyip fettullah gülen le karşılaştırsın . herkesin felsefesi kendine hiç kimse dört dörtlük olmak zorunda değil .
    0 ...
  4. 75.
  5. aynen devam edin müslümanlar. hakaret edin. yakında libya mısır olacaksınız. olun zaten.
    0 ...
  6. 74.
  7. felsefi yön derken felsefenin ne demek olduğunu biliyor muyuz acaba? bilgelik sevgisi denen felsefe, belki de en çok atatürk'te vardı.

    "Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır." diyen bir adama sen felsefe yapmamıştır diyemezsin.

    "Milli Eğitim programımızın, Milli Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir. Cahillik yok edilmedikçe, yerimizdeyiz." diyen bir adama da diyemezsin.

    bu sözlerin ikisi de Atatürk'e aittir.

    Bugün ise bilinçli öğrenciyi okuldan uzaklaştıran, okuldan atan bir milli eğitim, 4+4+4 gibi saçmalık silsilesi bir eğitimi düzenini yerleştirmeye çalışan bir zihniyet var.

    Ayrıca Nutuk'u okuyan bir insan burada atatürk'ün felsefe yapmadığını da savunamaz. okuyalım efendim, cahil kalmayalım. atatürk'ü sevin ya da sevdireyim diye demiyorum. Yaşadığınız toprakların geçmişindeki entellektüel birikimi görün diye söylüyorum...
    1 ...
  8. 73.
  9. doğru önermedir.
    ekseriyetle mustafa kemal imzalı sözler başka insanlara ait olduğu belgelerle kanıtlanmıştır.

    en basitinden; adalet mülkün temelidir sözü hz. ömer'e aittir. inanmayan araştırsın link mink vermekle uğraşamam.
    0 ...
  10. 72.
  11. son dönemlerde mustafa kemal'e hakaret, imalı sözler söyleme modasına uyan yeni yetme gençlerin saçmalığıdır. Ne istiyorsunuz; diyelim halkın yüreğinden imkansız ama atatürk sevgisini çıkardınız, hoop devlet sizin mi olacak sanıyorsunuz. Yazık.
    0 ...
  12. 72.
  13. felsefe olması için süslü cümlelere gerek yoktur. "söz konusu vatansa gerisi teferruattır." bu felsefe ifade etmiyor mu?
    1 ...
  14. 71.
  15. çin'ki mao'ya rusya'daki lenin'e pensilvanya'daki feto'ya bakacağına vatanındaki "ata'na" baksan anlayaksın ama önce şakirt gözlüklerini çıkarman lazım.
    0 ...
  16. 70.
  17. o devlet kurmuş, felsefeyi de sen yap bi' zahmet.
    0 ...
  18. 69.
  19. atatürk'ün felsefesini pratik yoluyla oluşturduğu ve sağlamlaştırdığı gerçeğini bilmeyen yazar kelamıdır.
    0 ...
  20. 68.
  21. 67.
  22. 66.
  23. adam devrimciydi filozof değil.
    0 ...
  24. 65.
  25. Atatürkümüz kendinden önceki siyasal akımlar hakkında bilgisiz bir insan değildi.
    Türk ulusunun ve ulusal devletin varlığı için en doğru bileşenleri bir araya getirerek çağdaş türkiye cumhuriyetini kurmuştur.
    Çağının, ve yeryüzü tarihinin en büyük devlet adamlarındandır.
    yeryüzünde emperyalizme başkaldırıp, başarı kazanan ve onurlu bir ulusal devlet kuran ilk devlet adamı ve emperyalizme karşı ulusal direnişlerin öncüsüdür.
    Önderimiz, aydınlık yolumuzun yol göstericisidir.
    0 ...
  26. 64.
  27. felsefi yönü yok da millete hakaret anlamında ağzınıza sakız ettiğiniz kemalizm, kemalistlik ne be o zaman yarraam diye cevap verilesi tespit.

    her dakka kemalist, kemalist diyerek bizzat siz kabul etmiş olmuyor musunuz bir kemal felsefesi olduğunu allahın şakirtleri sizi.

    (bkz: felsefesi yok, dini yok, imanı yok neyi var lan it)
    1 ...
  28. 63.
  29. onuda yapsaydı adı atatürk olmazdı her şeyi yapan adam olurdu ne felsefe kitabı beklenir ki atatürkten adam sana felsefe yapman için toprak vermiş ha geç oraya yap felsefeni kardeş.kitapta yaz ama lütfen.
    0 ...
  30. 62.
  31. olması gereklimiydi. bence pek de bi eksiklik değil atatürk açısından. lakin burada sırf atatürk ü savunmak adına tutup da nutuk acayip felsefi derinlik içeriyor diye çıkan adamları da gülerek izliyoruz. ne alakası var lan nutuk un felsefeyle.

    demek birisi çıksa mustafa kemal in mühendislik yönü yok dese hemen akabinde, "nutuk u oku bak anlarsın mühendis nasıl olunurmuş" denmesi an meselesi.
    0 ...
  32. 61.
  33. nerden çıkıyorsa çıkmış bir önermedir.

    (bkz: ok kib bye)
    0 ...
  34. 60.
  35. kesinlikle katılmadığım laf sıçmasıdır. atatürk felsefesinin manifestosu nutuk'tur cahilcübelalar anlayamaz bunu. atatürk'ün felsefi yönü olmasaydı che'nin cesedinden nutuk çıkmazdı. hangi filozof çıkıp da 'Felsefe, evren karşısında insanın akılcı davranışıdır. Bu yüzden felsefe bilmeyen insan, edebiyatçı da, politikacı da olamaz. Felsefe bilmeyen bir asker, belki bir savaş kazanır, ama savaşı anlayamaz. Ben felsefeyi severim, fakat sistemleri sevmem. Çünkü sistemler ;Tek gerçek;e dayanırlar' der. Atatürk'ün felsefi yönü yoktur diyen cükkafalılara önce bu vecizeyi okuyup üzerine düşünmelerini öneririm.
    0 ...
  36. 59.
  37. doğru olabilir mustafa kemal hiçbir aklı başında yada aklı başında numarası yapan türk gencinin mustafa kemal in felsefi yönünün olmaması adında başlık açacağını sandığını düşünmüyorum çünkü o vatanı emanet ettiği türk gençlerinin bu kadar basit düşüneceğini hayal etmemişti.
    1 ...
  38. 59.
  39. olup olmaması hakkında uzun bir entry yazabilirim fakat bu konuda söylemek istediğim sadece şu; mustafa kemal atatürk'ün felsefi olup olmaması onun başarılı bir futurist olduğu gerçeğini değiştirmez.

    öptüm, bye.
    0 ...
  40. 58.
  41. saçmalamış yazarın çemkirmesi.

    şimdi senin gibi abazanın hatun yönü iyi değil diye sana ibne desek hiç olur mu?

    ne alaka deme densiz önce bir düşün.
    1 ...
  42. 57.
  43. aslında doğruluk payı olan önermedir. mustafa kemal felsefeyi pek sevmezdi. bu gerçek fazla bilinmez ama, doğrudur.

    zennedilir ki, mustafa kemal felsefe eğitimine çok büyük önem vermiştir. Hayır, o asıl dil, tarih ve coğrafya derslerinin altını çizerdi. nitekim ankara dil tarih coğrafya fakültesini bizzat kurdurduğunda, oraya bir felsefe bölümü koydurmamıştır. unuttuğu için değil, onun idealindeki üniversitede felsefenin yeri yoktur da ondan...

    şimdi bunu eksileyecek kimseler olduğunu biliyorum. umurumda değil. ama eksiledikten sonra, hemen kalkıp konunun gerçeğinin dediğim gibi olup olmadığını araştırırlarsa, beni gerçekten mutlu edeceklerdir...
    0 ...
  44. 57.
  45. 56.
  46. siyasi,askeri ve sosyal yönünün yeterince olması yetmedi mi? diye ayar verilebilcek konudur.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük