mustafa kemal paşa' yı gelmiş geçmiş en büyük türk lideri oalrak görmek saçmalığıdır.
şöyle bir analiz edelim;
bir devlet lideri düşünün ki halkın bir bölümü seviyor, adına şiirler yazıyor göklere çıkartıyor, diğer bir bölümü ise arkasından lanet ediyor, cehennem olsun diyor. böyle bir durum içinde bukişinin nasıl büyük bir lider olduğundan söz edebiliriz?
bir de şöyle bakalım;
en kolayından fatih' i ele alalım;
bir lider düşünün ki arkasından tek olumsuz düşünen yok, hep ne kadar iyi bir insan olduğundan, ne kadar büyük bir komutan olduğundan, ne kadar dinine bağlı olduğundan bahsedenler var. bu durum da nasıl olacakta biz mustafa kemal' i gelmiş geçmiş en büyük türk lider olarak göstereceğiz.
bunlar ne yazık ki bazı densizlerin aklanmak için ortaya attığı propagandadan ibarettir. bu ülke daha büyük liderler gördü ve görecektir...
kaçığın tekini peygamber sanan sığırlarca sorgulanması abesle iştigaldir. klas, görgü, karizma, eğitim vesaire açısından aynı ligde değilsiniz o adamla.
edit: lafı çarpıtırlar kaçıktan kasıt toptaşı akıl hastanesini görmüş ama mekke'yi medine'yi görememiş kaçıktır. bir nevi ekrad peygamberi.
metehanı, atilla yı hohanyeh i, bumin kağan ı bilmemektir. M.k atatürk te iyi bir liderdir ama bir atilla değildir işte Bunları bilmeyen türk genci rihanna'nın bütün hayatını bilir, bu ülke bu yüzden bir ileri iki geri gidiyor.
en büyük türk degil o cünkü türklere fazla geliyor. orda burda köpek gibi havlayanlar var. bir dünya ona hayran kalirken, geride ki bir kac zibidinin onu sevmesi ya da onun en büyük türk olup olmadigini tartismasi ceviz kabugunun ici kadar deger bile tasimaz.
tarihi osmanlıdan itibaren gören kesimin düşüncesi. kendilerine göre haklılardır da padişahlık sisteminin devam etmesinin kendi etnik yapılarına daha uygun olacağını düşündükleri için Atatürk gibi bir liderin bunu değiştirmesinden elbette rahatsız olacaklardır. fatih'le kıyaslamak bağnazlıktır.
bunu biz soylemiyoruz ki bir zamanlar dusmanı oldugumuz devletlerin neredeyse tum yoneticileri soyluyor. buyrun unesco'da 152 ulkenin imza attıgı ataturk tanımı ve onunla ilgili bir olay.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğini ve eserinin çeşitli yönlerini ortaya çıkarmak üzere, 1980 yılında yapılacak sempozyum hazırlıkları için Türk Hükümeti ile UNESCO’nun işbirliği yapmasına karar verilmiştir.”
Tasarının görüşmelerinin yapıldığı sırada isveç delegesinin: “Ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü böyle kutlayacak mıyız?” şeklindeki sözlerine, Rus delegesi söz alıp, toplantı delegelerine aynen aşağıdaki şekilde hitap etmiştir.
”Genç isveç delegesi arkadaşıma hatırlatmak isterim ki; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK öyle dünyadaki herhangi bir lider değildir, bırakın onu bir kez anmayı, onu her problemimizde çare olarak aramalıyız”.
Sonra ne mi olur? Önergenin oylama günü geldiğinde, tasarı metni UNESCO tarihinde ilk ve tek kez görülen bir sonuçla kabul edilir. Hiç karşı oy yok, hiç çekimser oy yok, O tarihte teşkilat üyesi 152 ülke karar metnini oybirliği ile onaylar ve metni imzalarlar.
isveç delegesi demişti ya “Ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü böyle kutlayacak mıyız?”diye! Yine o isveç delegesi kararın alındığı o toplantıda mikrofona gelir ve aynen şunları söyler;
”Ben Atatürk’ü inceledim ve ancak anlayabildim
ve ataturk tanımı... Atatürk ;
Uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunda çaba göstermiş üstün bir kişi,
olağanüstü reformlar gerçekleştirmiş bir devrimci,
sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk lider,
insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü,
bütün hayati boyunca insanlar arasında renk, din ve irk ayrımı gözetmeyen essiz bir devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu.