mustafa kemal atatürk ün sevilmeme sebepleri

entry154 galeri0
    4.
  1. ışık evlerinde büyümüş fethullahçı hezeyanı. fettoş müridi haysiyetsiz sırtlanların, şerefsiz liboşların ve ikinci cumhuriyetçi zevzek götoşların yoktan var etmeye çalıştığı sebeplerdir.

    gazi mustafa kemal atatürk, bu toprakların yetiştirdiği büyük bir devlet adamıdır. anadolu ve rumeli bey ve hanımlarının önderidir, beyler beyidir. onurlu kahramanlara liderlik ederek memleketimizi haysiyetin ve özgürlüğün kırlarına çıkarmıştır. bizi bilinmezliğin karanlığından medeniyetin ovasına çağırmış, yüzümüzü aydınlığın erdemine çevirmiştir. bizi biz yapmıştır. devrimleri, söylemleri, fikirleri, kula kulluk eden ümmetçi bir güruhtan ulus yaratmış; kula kulluk eden insanlarımızı çağdaş birer birey konumuna yükseltmiştir.

    böyle güzel gönüllü, eskilerin deyişiyle vatana ve millete inanılmaz faydalı bir insan evladını elbet herkes sever. herkes derken vicdanlı, milli ve kültürel kimliğini bilen, akıl ve şuur sağlığı yerinde olan türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından bahsediyorum.

    burası doğudur, sabah oldu mu gönüller vefanın faziletiyle tazelenir, ki yürekler de yeni günün aydınlığıyla temizlenir. burada, asya'dan avrupa'ya atbaşı gibi uzanan bu coğrafyada, "atatürk'ün adını zihnimizden; adamlığını da gönlümüzden silemezler" ki evangelist nursuz dümbüklerin bunca uğraşı elbet beyhudedir.
    30 ...
  2. 3.
  3. arap taşşağı yalamak istemek, kurtuluş savaşında k.çına tekmeyi yiyen generallerden birinin yeğeni olmak, suriye'de yıllarca yaşadıktan sonra apar topar türkiye'ye dönen mehmet akif ersoy'a (heralde oydu) bunun nedenini sorduklarında gerçek islam burda, suriye'de 1 dak. daha duramazdım dedirten sebeplerin farkında olamamak, çocukların 3-4 yıl boyunca çalışarak zorla öğrendikleri ve bu yüzden okuma-yazma oranının düşük olduğu alfabeyi bırakıp çağa daha uygun olanının seçilmesi, akp'nin ve başyardakçısının söylemlerini özgürlük nezdinde değerlendirip arkasındaki düşmanlığı görememek. daha sayayım mı özgürlükçü beyzadem?
    28 ...
  4. 2.
  5. Atatürkü seviyorum ben ama... ile giden cümleler kuran gizli Ata düşmanlarının bolca sığındığı bir cümledir.
    Bu kişiler tarih ve bugünden habersizdirler. Arapçayı bilimde bizi ileri götürecek sananlar bugün bilim alanında ileri, arapça konuşan bir toplum gösterebilir mi?
    Arapça'nın okunmasının, öğrenmesinin kolay olduğunu savunabilirler mi?
    Arapçayı Türk'ün dili sanan tarih bilgisi yoksun kişiler Osmanlı öncesi anadolu beyliklerinin latin alfabesi benzeri kendilerine has bir dil kullandıklarından haberdar mı?
    (bkz: karamanlika)
    Değil,neden olsun ki?
    Şapka kanununa düşmanlık yapan, ama bunu söylemekten korkan kesimin ise unuttuğu birşey var ki yere tükürmek te suç,ama tükürüyorsunuz efendiler?Her konuda içlerine işlemiş kalıpçılık ve şekilcilik burada da gün yüzüne çıkıyor.

    Türkiye kendi hukukunu yazabilirdi evet çok zeki hukukçularımız vardı ama hepsi Çanakkale içindeydi,hani Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük başarılar elde ettiği Çanakkale'de, hukuçularımızın çoğunun şehit olduğu...
    Hazım sorunu,gaz gibi problemleri olanlara fitil öneririz,fitil bulamadılarsa klavyelerini dik koyup üstüne oturabilirler.Çıkarırken biraz zorlanabilirler o da yalnızca enter tuşu yüzünden.

    (bkz: Atatürk'e hakaretin prim yapması)
    32 ...
  6. 1.
  7. zorla sevdirilmeye calisildigi icin. buradan benim de ataturk'u sevmedigim anlami cikarilmasin, bircok yonunu elestirmeme ragmen, yaptigi bircok seyi de tasvip ederim. ancak, ataturk bircok ilkeyi bu halka zorla uygulattirmaya calismistir, kismen basarili olmustur. en basitinden laiklik, halka zorla kabul ettirilmeye calisilan bir ilke, sevdirilmeye calisilmadi hic. laik olmayanlar *iran'a, suudi arabistan'a gidilsin dendi. akli basinda birkac kisiden baska hicbir kimse laiklik ilkesini sevdirmeye calismadi. belki de basarisiz olacagini bildikleri icin, boyle bir zorlama yapildi. bir kesim bu ilkeleri kabul edip ataturk'u en buyuk lider ilan etti, bazilari ataturk'u bati taklitcisi ilan etti, ki bende bu gruba katilmiyor degilim. bati medeniyetleri o zamanin ornek teskil eden medeniyetleri olabilir ama bu ulkeler de bunu havadan kapmadi ya. kendileri dusundu, bilim adami yetistirdiler ve bu duruma geldiler. ben turkiye'nin baska bir ulkenin anayasasini kabullenmesini kabul etmiyorum, bizim de cok zeki hukukcularimiz var. kendi orijinal anayasa'mizi pekala olusturabilirdik. bir baska ornek ise, harf inkilabi; bircok insanin yanlis bildigi bir gercek su dur. su anda kullandigimiz harfler, arap harflerinden daha az turktur. su anda kullandigimiz harfler hristiyanligin besigi kabul edilen romalilarin kullandigi harflerdir, ama bize ilk okullarda arap harflerinden turk harflerine gecildi diye ogretildi. su anda osmanli zamanindaki mevcut harflar olsaydi, su anda hem turkcemizi kullanma acisindan cok daha ileri olurduk, hem de bilim alaninda cok ileri olurduk. japonlar ikinci dunya savasinda 2 adet atom bombasi yedigi halde, toparlanip dunyanin teknoloji merkezi olmayi kendi diliyle basardi. rusya uzaya ilk kozmonotu latin harflerini adapte etmeyerek basardi. latin harfleri bir medeniyet gostergesi degildir, kaldi ki herkesin bok attigi iran bile bizden bilim alaninda cok daha ileride.
    bir baska ilke ise sapka kanunu. su anda bile koseli sapka takmayan her devlet gorevlisi suc islemis sayiliyor ve bu kanunu ataturk cikartti diye kimse gikini cikarmiyor.
    100 yil onceki turkiye halki laiklik ilkesini kavrayacak durumda degildi, bu turk halkinin gerizekali oldugundan veya ezik oldugundan degil tabiki. 1000 yillik bir surec boyunca hep islamiyet ile yonetilmis bir halka bir anda bu deve artik boyle gudulmeyecek demek yanlis bir harekettir, bunu uygulamak ise despotizmdir. devleti halktan korumak bence her zaman icin bir hezimetle sonuclanir. devletler gecicidir ama halk kalicidir. ben sahsen islamci bir yonetim anlayisini savunuyorum, ama turkiye de komunist devrimi olsa ve ben buna engel olamazsam sesimi cikartmam. halkin istegine saygi duyarim, halk bir yonetim bicimini istemezse, er ya da gec o rejim yikilir. kim ne derse desin. turkiye halki laiklik ilkesini istemesin, halk bu istegini gerceklestirir. onlerinde hicbir engel duramaz. kisa vadede korku, baski halki kontrol altinda tutmak icin ise yarasa bile, uzun vadede halk duruma el atacaktir. halk isterse geriye gitmek istesin, onlerinde ne tsk durabilir, ne de azinlik olarak kalan ataturkculer.
    az once de dedigim gibi, halk komunist bir yonetim bicimini tasvip ederse bu gerceklesir, islamci bir yonetim anlayisini benimserse bu gerceklesir. ve sunu da kimse unutmasin, turkiye deki her insanin ataturkcu olmamasinin tek sebebi despotizm'dir. etki=tepki. yoksa insanlarin mallarina, canlarina, ve mahremlerine dokunulmadigi surece, insanlar her turlu rejimi kabullenir. bundan baskasi ise baskiya girer ve er ya da gec bir tepki gelir.
    31 ...
© 2025 uludağ sözlük