hangi mühendislik? diyerek bölelim. makine ve inşaat muhtemelen tıptan zordur. kesin bir yorum yapmak haksızlık olur. ayrıca boktan üniversitelerde boktan puanlarla bile bölümlere alım olması bölümün de boktan olduğunu değil iş gücünün az olduğunu gösterir, ya da teknisyenlerin bile bi sınavla mühendis imza yetkisine kavuşmasıyla bağdaştırılabilir ya da başka bir çok sebebe bağlanabilir bu. zorluk derecesi okuduğun üniversiteye göre bile değişir. biraz da kişiden kişiye, ilgi alanına göre de değişir. tıpta ezber ve yorum yeteneğin seni uçurur ama mühendislikte hem bu yeteneğe hem de sayısal bi kafaya sahip olman gerek. yine de bu kadar çok parametre varken ve ikisini de tecrübe etmeden, oturduğun yerde bu iki branşı kıyaslamak pek sağlıklı durmuyor.
öss' de ilk 100.000' e giripte saçma sapan üniversitelerde mühendislik okuyanlar gidip tıpa bok atmasın lütfen. bu konuyu tartışanı ıslak havluyla döverler.
adettendir: tıpçı değilim
tip fakultesi bir fen bolumunden ziyade ezber ve mantik agi kurabilme bolumudur. yani nedsn sonuc iliskisi olusturabilmek ve nedenlerle sonuclari unutmamak onemlidir. muhendislerin daha fazla soyut dusunmesi gerekir. once hayal etmeli sonra uygulayabilecek yeterlilikte olmalilar. birbirinden farkli insan tipleri gerektirmekte iki alan.
Tıp ezbere dayalıdır
mühendislik problem çözmeye tasarım yapmaya işleme dayalıdır. Düşünmek hayal etmek irdeleme yapmak gerektirir.
Ezber sevmeyen ezber yapamayan insan için tıp zordur
işlem yapamayan irdeleme yapamayan düşünemeyen insan için mühendislik zordur
Dolayısıyla birisi elma diğeri armuttur.
Edit: tıp 6 yıldır mühendislik ise 4 yıl olarak bilinir ama inekler 6 yılda bitirir. Nşada 8 yılda bitirilebilir mühendislik bölümleri vardır buna da çift dikiş denir.
hem tıp, hem mühendis okuyan birini bulmak lazım değil mi en sağlıklı sonuç için sözlük?
böyle birini de bulmak milyonda bir olsa gerek.
ben bilgisayar mühendisliği okuyorum
sağolsun annemden emdiğim sütü burnumdan getiriyor