1-Mühendislik bir sanattır, Makina Mühendisliği bu sanatın efendisidir.
2-Mühendislik bir meslektir, Makina Mühendisliği bu mesleğin onurudur.
3-Mühendislik bir tutkudur, Makina Mühendisliği bu tutkunun cilvesidir.
4-Mühendislik bir hobidir, Makina Mühendisliği bu hobinin zirvesidir.
5-Mühendislik bir sanayidir, Makina Mühendisliği bu sanayinin kalbidir.
6-Mühendislik bir eserdir, Makina Mühendisliği bu eserin odağıdır.
7-Mühendislik bir lisansdır, Makina Mühendisliği bu lisansın doktorudur.
8-Mühendislik bir dünyadır, Makina Mühendisliği bu dünyanın merkezidir.
9-Mühendislik bir araçtır, Makina Mühendisliği bu aracın motorudur.
10-Mühendislik çok güzeldir, Makina Mühendisliği en güzeldir.
11-Mühendislik ülkelerin temelidir, Makina Mühendisliği bu temelin harcıdır.
12-Mühendislik akıllı insanların işidir, Makina Mühendisliği akıllı mühendislerin işidir.
13-Kısacası Mühendislik çok şeydir, Makina Mühendisliği herşeydir.
doğru olabilir, fakat makina mühendislerinin bunu duyunca g.tünün kalkmaması gerekir. zira ülkemizde alınan eğitim hiç bir mühendisi adam yapmıyor. mühendis gibi mühendis çalışma tecrübesiyle olur.
sonuçta çalıştığı yerde gerekli olan tüm konuları ezbere bilecek konumda ve ani kararlar ile durumu kurtarabiliyor ise, o mühendis vazgeçilmez olur. megalomanlığın anlamı yoktur.
makine okuyan birisi olarak tam olarak katılmasam da kısmen katıldığım hadisedir.
makine temel mühendisliklerden biridir.
ayrıca makine lafını duyduğunda ajdar diyen lere de uyuz olurum.~ **
mühendisliğin temelinin makina mühendisliği olduğunu vurgulama amacında olan önerme. durum şöyle ki; gelişen teknoloji ile makina mühendisliği kısmen de olsa önemini yitirmiştir. elektronik ve bilgisayar dalları ise önem kazanmıştır ve günümüzdeki gelişimde daha önemli rol oynamaktadır.
en garip araştırma görevlilerine sahip olunduğu için yine kendileri tarafından üretilmiş bahane. Kendi içlerinde de ikiye ayrılırlar:
Makine mühendisleri
ve
Makina mühendisleri...
makina mühendisliği hep önemli olmuştur bundan sonra da hep olacaktır. tüm mühendislik dalları elbet ki birbirine yardım eder etkileşime girer ancak şu da bir gerçektir ki en donanımlı mühendisler makinacıdırlar. yüksek binalar sonuçta gerekli makinalar olmadan yapılamaz sanırım. ha bir de mekanik bir aksamın elektronik bir aksamdan çok daha dayanıklı ve güvenilir olduğu da bir gerçektir. inşaat mı? kendileri bile kendilerini mühendis yerine amele diye çağıran bir topluluğa söz söylemek anlamsız. evet evet biz makinacılar megalomanız evet abazayız da ama herşeyin bir nedeni var be arkadaşım.
Belki 1970'lere kadar geçerli olabilecek savdır. Mikrobilgisayar teknolojisinin gelişmesi işleri daha bir bilgisayar, kontrol gibi mühendisliklerin ameleliği olarak görülebilir.
sanayi devriminden sonra makina mühendisliğinin ortaya çıktığı düşünülürse, kısa bir süre için fazla bir ego büyüklüğüdür. inşaat mühendisliği ise tarihin başından beri vardır ve var olmaya devam edecektir.
kimya mühendisliği etrafında biriken abaza kalabalığına bizim kızların hitaplarından biri.
gerek saç sakalın birbirine karışması gerek haşin bakışları sayesinde diğer mühendislikten kolayca ayırtedilebiliyorlar.**
imla:edit
makinacıların; 4 senelik programları boyunca kimyacıların gördüğü herşeyi Kimya, Malzeme Bilimi ve Engineering Materials isimli üç kıytırık dersle özetlemesi gerçekten acı verici olmalı.
sözün aslı; insanlar ikiye ayrılır, doktorlar ve diğerleri. sonra doktorlar da ikiye ayrılır cerrahlar ve diğerleri. şeklinde olan ama makinacı yazarlarımız tarafından saptırılan hede.