yevmiye kayıtları, mizanlar, bilançolar, 100 kasadan başlayıp 800e kadar devam eden hesap isimleri, eta zirve programları vs. vs. He bide hesap makinası.
her bilgisayar açıp kapamasını bilenin, excel'de iki hücreyi toplayan formül yazmış olanın, hesap makinesinin ne olduğunu bilenin yapmaya çalıştığı, yapabileceğini zannettiği meslek.
her önüne gelen muhasebeci arkadaş.
bir işte dikiş tutturamamış adamların "muhasebeci olayım bari" diyerek atladığı bir meslek oldu.
keşke muhasebe, sizin düşündüğünüz/zannettiğiniz gibi sadece fatura kesip dosyalamaktan ibaret olsa. ulan bari kendinizi geliştirin de en azından beyanname nedir onu öğrenin. beyanname düzenlemeyi geçtim, beyanname nedir onu öğrenin ondan sonra "muhasebe uzmanı" diye verilen ilana başvurun.
hayatımdan 3 iş günümü çalan ders. etmediğim küfürleri ettim. çalışmadığım kadar ders çalıştım. sonuç değişmeyecek çünkü bir sikim anlamadım. neyse ki yarın bitiyor. hayırlara vesile olsun diyerek, son küfürümü an itibari ile etmiş bulunuyorum.
Üniversite öğrencilerinin midesini bulandıran ender derslerden biridir. Meslek olarak sevmeyen insanın kesinlikle yapamayacağı meslekler arasında başı çeker. Çok gergin, zor, yorucu ve süreklilik arz ettiren bir meslektir. Tatili yoktur.
babamın yaptığı iştir. insanların kafasının işleyiş yerini değiştirir. efendim o da şöyle kişi(burdaki babam) lise arkadaşının adını hatırlamaz fakat okul numarasını hatırlar düşünün artık sayılarla kafayı ne kadar bozduklarını.*
genelde şirketlerde patron tarafından firmanın candamarı departmanı olarak lanse edilen fakat vergi dönemleri geldiğinde ödeme çıkınca ve zam artış zamanlarında itin götüne sokulan departmandır.
bir şirket için olmazsa olmaz fonksiyonudur...işin ehline verildiğinde şirketi zımba gibi yapacağı muhtemeldir. ayrıca bir şirketin en önemli departmanıdır. (bkz: maliyet muhasebesi)