bugün

muhasebe diye meslek yok. muhasebecilik var. onda da muhasebe elemanı olarak çalışırsanız diplomalı amele olursunuz. hedefinizin mali müşavirlik veya yeminli mali müşavir olması lazım.
a.ıına koduğumun mesleği. Çok doldum kusuruma bakmayın.
kalp hastası olmama sebep olan meslektir. masa başı işte, stresten masa başında gebereceğim bir iştir.
Yapacak daha iyi işleri bulunmayan ezik iiBF mezunlarının yöneldiği bi alan. Masa başı ameleliktir.
günden güne yoran mesleğim. nedense hesaplar artık gözüme görünüyor bu aralar zannımca uzun zamandır yıllık izin kullanmadan çalıştığımdan kaynaklanmakta. ayrıca her ay aynı döngüyü tekrarlamakta cabası. 1.5 yıl sonra yeterliliğine girecek olmamın şimdiden kasması da enteresan hale geldi.

bütün bunlara rağmen seviyorum mesleğimi. evet.
fakirliğin muhasebesi azdır, zenginliğin muhasebesi çoktur.
finansal hareketlerin kaydedilmesi ve raporlanmasına kadar geçen süreçlerin tamamı.
hayatta dönem dönem yapılması gereken.
Mükellef ile maliye arasına sıkıştırılmış, mecbur bırakılmış, fazla kıpraşma şansı olmayan, her ay evrak ve tahsilat toplamak için anası ağlatılan ne idare ne de müşteri gözünde değeri olmayan gece yarılarına kadar beyanname yetiştirecem diye uğraşan meslek mensubu.

Muhasebeci arkadaşlarımın dertlerini dinlerken inanın ben yıldım. Özgürlüğüne düşkün olan insanların yapabileceği bir iş değil. Bulaşmasınlar bile.
Sikici bir iktisat bolumu dersi.

Bazen siraya kafa atmak geliyor icimden lakin sadece geliyor, o kadar.
hayvan gibi muhasebe kitabı önümde durmakta. açıkçası özlemişim yevmiye maddelerini monografileri. daha öğrenecek çok şeyim var yahu.

getirin oradan bir banka muhasebesi yevmiye kayıtlarını.
Dersini hic kacirmadan dinleyip sinavindan 0 alacagim ders sanirim. Not bile tuttum oysa... puh boyle dersin.
zeka geliştirdiğine inandığım bir meslek.
Kardeş payındaki Oğuzhan geldi aklıma birden. *
Türkiye'de yapılacak meslek değil artık.
20 mükellefiniz olsa ayda 100 civarıbeyanname verirsiniz. Ortalama her müşterinizden 250 tl. Alırsınız. Bununla kira, vergi, genel gider ödersiniz ve eleman çalıştıracak para kalmaz geriye.
ticaretler uğraşan insanların neredeyse tamamının bilmediği mühim mesele. sorsan hepsi şirket havuzu denen şeyden bihaber.

limon bile satsan, şirket havuzu oluşturacaksın. günlük kazancın 100 liraysa bunun 30 lirasını şirket havuzuna atacaksın. bugün 70 lira kazandım diyeceksin. cirodan değil, kârdan havuza atacaksın. o kadarını da biliyorsunuzdur zaten. havuzun 1000 lira veya 10000 bin lira olsun sorun değil, havuzdaki parayı ticaretinde gerek duyulan ihtiyaçlar için kullanacaksın, harici keyfi bir şey için değil, kesinlikle!

işte bu prensibe uyan bir insanın 2 ay iş yapmasa da batması mümkün değildir. fakat maalesef herkesin uygulayabileceği bir taktik değildir. sonra da ne kazandı ne kaybetti bilmez, batınca da suçu piyasaya atar.

ha bir de okulunun okunduğu bir meslektir değil mi bu? ah canım, siz hoş ama çok boşsunuz be.
Bu derste iyi olan ve kendine güvenen, AÖF sınavında ücret karşılığı yardım edebilecek biri çıkarsa çok memnun olurum.
Bu mesleğin artık yapılacak bir tarafı kalmadı. Sürekli mevzuat değişiyor. Mantık çerçevesinde olsa gene neyse. Hep ben yaptım olduculuk hep ben yaptım olduculuk. Nefret geldi.