zaten zenginlerin hepsinin arkasında bir güç var. tek akıllı o güç çünkü. Millet aklını kullanıp para kazanamıyor. Mutlaka bu güç yardım etmesi lazım. Türkiye de şubeleri var sanırım. Bir tv muhabiri rahat iletişim kuruyorsa bizde iletişim kuralım. Diyelim ki bizimde arkamızda olun, bizde zengin olalım diyelim.
Çok medyatik bir yüzü var. Adam ben sizdenim patron değilim der gibi konuşuyor. insanlara samimi davranıyor. Yeri geldiğinde yarışmacıyı bozuyor. Ama yeri geldiğinde övüyor destek oluyor. Hasta yarışmacının hastane masraflarını karşılıyor mesela. Yarışmaya gelenlerin yol yeme içme otel masraflarını şirketi karşılıyor. Yarıştım ordan biliyorum. Çok samimi adam çoook.
Savaşın göbeğinde olan ülkenin vatandaşlarının haber değil survivor izlemesini isteyen güçtür.
Anladın mı?
Koskoca doğan bile yeri geliyor zarar görmemek için bu güçlerle dirsek teması kuruyor. Girişimciymiş de bilmem neymiş. Desteklenmeden kim spor spikerliğinden kanal sahibi olabilir lan bu ülkede? Aptal aptal konuşmayın
dün dayımla konuştum telden. iyi yeğenim survivor izliyoruz dedi. kaldı ki eğitim düzeyi toplum ortalamasının üstünde entelektüel bilgi sahibi bir insan olduğunu ben biliyorum. artık varın siz düşünün.
bu toplum y..ğı yemesin de napsın. acun medya patronu olmasın da napsın. toplumu zaten iyi okumuş, neyin karşılık bulacağını biliyor. sorarım size patron olmaktan başka şansımı vardı.
Zenginin malı züğürtün çenesini yorar. Yükselmiş işte o ya da bu sebepten paraya para demiyor aq bizene. Biz bizden yitip gidene bakalım. Helal parayla zaten zengin olunmaz. Siktir edin.
Her iktidar kendi zenginini yaratır sözünün doğruluğunu bir kez daha ispatlayan gerçek.
idare sosyoloji siyaset iktidar ideoloji güç için kaçınılmaz durum.
Örn: anavatan partisi, kendi zenginini yarattı.
Yaratmak zorundaydı ve istemese de bu kaçınılmazdı. Konuyu liberal ekonomiye geçiş, konvertibilite, iletişim bilişim ağına yapılan yardımlar yatırımlar pazarın oluşması vb açıdan örneklemek, konunun uzatılmasına gerek yok.
Bu zenginlik timsali şirketler arasında uluslararası başarılı inşaat firmaları çıktı.
Bu şirketler arasında iletişim bilişim şirketleri çıktı.
ihracat firmaları çıktı.
Yine bir örnek; cem uzan çıktı.
O yıllarda hayal olan çoğu işleri başardı. Hantal ağır çağın gerisinde dar alanda lokal pozisyonda tekel haline gelmiş iletişimi (TV telefon internet uydu) bölgesel güç haline getirdi.
Kendi şirketi, devletin TRT türktelekom hizmetlerinin Kıbrıs Ortadoğu Asya Avrupa yayını yapmasına gelişmesine yapılanma ve yatırımlarına yönelmesine teknoloji transferi yapmasına çağa uygun geleceğe hitap eden yayın hizmet politikalarına örnek oldu.
Böyle onlarca örnek verilebilir.
Evet, hayali ihracat vb durumlar kötü niyetli teşebbüsler oldu ama ülke olarak kazanımları düşününce ülkenin sosyo ekonomi durumuna katkıları ve getirdiği kaliteyi gözardı edemeyiz.
Ama şu an son 15 senedir tüm bu değerleri satarak geliştirme yapmayarak kapatarak tamamen yok ederek hazırdan yiyerek değersiz hâle getirdik.
Üstelik şu an zenginlere bakın.
Kalite olarak neredeyiz?