muhabbet kuşu

entry1076 galeri394 video13
    124.
  1. ilginç yapıda dilleri vardır .
    2 ...
  2. 125.
  3. zeka küpü sevimli hayvancık. "kuş beyinli" tabirini bulan halt etmiş.
    6 ...
  4. 126.
  5. evde beslesiğinizde alışkanlık yapan, ilgilendiğinizde gelip omuzuna konar, elinizi didikler, hatta öpücük verir. çok sevimli bir kuştur.
    4 ...
  6. 127.
  7. o kadar zaman susar tam telefonda resmi bir konuşma yaparken başlar konuşmaya. küçücük başıyla sizi öbür odaya sürgün eder. son zamanlarda artan performansıyla artık beni çıldırtıyor. nereden buluyor bu kadar enerjiyi anlamıyorum.

    yeni adetimiz oda oda tüm evi gezmek. canı sıkılınca da gelip kafese girmek. bir gün böyle böyle kaçacak bu çocuk. *
    2 ...
  8. 128.
  9. mavi renklileri diğerlerine göre daha sevimli olan kuşlardır.
    2 ...
  10. 129.
  11. "kafese koyup evin bir köşesine asacaksanız evinize almayın ulan" hayvanıdır.

    açın gezsin, sıçsın fark etmez. temizlersiniz. o güzelim koltuklarınız kuş boku yüzünden erimez. ha bilgisayar masanızı kemirir ağaçkakan tribine girip, ama yine de seviniz. psikolojisi ne kadar iyi olursa, ne kadar eğlenirse o kadar uzun yaşar bu hayvan.

    sikindirik koltuk takımlarınız için bir canlının ömrünü azaltmayın, mümkün olduğunca özgür olduğunu hissetsin. oynayın, zil alın, pinpon topu alın ona. arasıra yakalayın elinizle, mücadele falan ediyor zevzek. epey zevkli dakikalar yaşayabilirsiniz. kuş da olsa çoğu şeyi hafızasında tutabiliyor, hatta bazen "oha" dedirtecek şeyler yapabiliyor.

    en kötü ihtimalle kuş bile olsa karşınızdaki bir canlı. kıymetini bilin. bilmeyecekseniz almayın, götünüzü tokatlarım.
    28 ...
  12. 130.
  13. az önce iki kuşum da beni terk edip diğer odaya uçtular. onlar da dayanamadı benim yalnızlığıma. * şaka bir yana çok yaramazlar, kuru yemiş yediğinizi görmesinler hemen pır pır uçup gelirler tırtıklamaya... kola bardağınıza konup içmeye hatta orada banyo yapmaya kalkarlar. evi talan ederler, klavyeye gelip yazı yazmanızı engellerler. her şeye rağmen canlarım onlar benim, neşe kaynağımdır.
    3 ...
  14. 131.
  15. vakti zamanında bir erkek bir dişi olarak almış olduğum ve akabinde 52 tane yavruya sahip olduğum oyunu çok seven, kıskanç, eğer küçük yaşlardan eğitilirse bayağı bir konuşkan, ailenin bir ferdi gibi kendini kabul ettiren neşe kaynağı...
    3 ...
  16. 132.
  17. 2 hafta önce 30 günlük olarak aldığım kuştur.
    hergün uğraşmama rağmen, halen bana alışamamıştır. konuşma özelliği de şuan yok.

    herşeye rağmen hergün uğraşıyorum, birgün konuşturacam.
    3 ...
  18. 133.
  19. çocukluğumdan beri en az 10 tane beslediğim kuş türü..

    insanlar gibi her biri ayrı bir karakteristik özellik taşırlar..

    en nefret ettikleri şey avuç içine alınmalarıdır.

    sevin, başını okşayın, konuşun, öpün ama asla avcunuzun içine almayın..

    hayattan ve insanlıktan soğuyorlar *
    4 ...
  20. 134.
  21. 1 aylıkken aldığım şimdi ise 3 aylık olan kuşumdur.

    dün portakal koydum masanın üzerine biraz inceledi etrafında döndü yaklaştı korktu uçtu gene geldi birkaç demeden sonra cesaretini toplayıp bi ısırık aldı ve hoşuna gitti artık portakal yiyebiliyor.
    yalnız fazla yedi heralde sulu şıçıyo bugün fazla sulu yicekler vermemekte fayda var.

    artık elime geliyor yeni ısırıyo hafiften ama can acıtmıyacak şekilde çok seviyorum onu.
    20 ...
  22. 135.
  23. 136.
  24. insanın yalnız zamanlardaki tek dostu bazen yoldaş bile olabiliyor. o kafesinde öylece dururken siz anlatırsınız o dinler. ve sonra o da kendi dilince birşeyler öterek konuşmaya çalışır. baş ağırısına strese faydası bile vardır. uzaktan izlemeside zevkli oluyor. eğer onu insan gibi konuşturmayıda başarırsanız artık değmeyin keyfinize. her söylediğiniz kelimeyi taklit ederek söyleyemeye çalışır ve bu da sizi mutlu eder. gerçekten ismi gibi muhabbet edilecek bir kuştur.
    2 ...
  25. 137.
  26. Alman Hayvanları Koruma Veterinerler Birliği'nin (TVT) tehlike arzeden aksesuarlar listesi.

    --spoiler--
    Plastik Kuş

    Yedek eş olarak düşünülmüş (insanlarda oyuncak bebekle bir yaşam gibi). Davranış bozukluğuna yol açar. Bununla birlikte ölümle bitebilen, yanlış beslenme davranışı sonucu ortaya çıkan taşlık enfeksiyonuna sebep olur.

    Hareket sensörü entegre edilmiş pilli plastik mubabbet kusu. Yaklaşıldığında ötüyor. Kim oturup bunu düşünmüş acaba.

    Ayna

    Muhabbet kuşları aynada kendilerini tanıma yetisine sahip değiller ve görüntüyü başka bir kuş olarak algılarlar. Tıpkı plastik kuşlarda olduğu gibi varsayılan partner kişisel davranış göstermediğinden aşırı beslenme ve mutsuzluğa yol açıyor.

    Yuvarlak Kafesler

    Yuvarlak kafeslerde kuşlar yönelme noktası, yani emniyet noktası bulamıyorlar. Ayrıca bu kafesler hareket için çok az alana sahipler.

    Kumlu Tünek Kılıfı ve Zımpara (kumlu) Zemin Kaplaması

    Kumlu tünek kılıfı ve zımpara (kumlu) zemin kaplaması içeriğindeki yapıştırıcı nedeniyle sağlığa zararlıdır. Bazı mubişler önüne geleni kemirirler ve böylece yapıştırıcıyı da engellenmesi mümkün olmadan yemiş olurlar. Kuşlar bunların üzerinde tünüyorlar. Bunların rahat olmadığını herkes düşünebilir. Bu çok tırtıklı yüzey küçük yaralanmalara ve beraberinde enfeksiyonlara yol açabilir ya da mantara neden olur.

    Plastik Tünekler

    Plastik tünekler hastalıkta veya karantina kafeslerinde devamlı dezenfekte işlemi yapılacağından yararlıdır ama sürekli kullanım için hiç uygun değildir. Tırnaklar törpülenemicektir ve ayaklarda şekil bozukluğu oluşacaktır. Plastik tünekler mantar oluşumuna zemin sağlar. Bununla birlikte cilalanmış sert tahta tünekler de daha iyi değildir.

    ip Yumağı Tehlikesi

    Lif ipliklerine malesef bir çok kuş dolandı ve öldü.Bu oyuncağın tehlikesini bilen kuş sahipleri sürekli gözlemledikleri halde ölümler olmuştur.

    Konuşturucu-Tüy Döküm Yardımı

    Kim bu yemi alırsa parasını da bir güzel camdan dışarı savurmuş olur. (içeriğinin kilosundan tutarını bir hesaplayın). Eğer kuş bu yemi verdikten sonra konuşmaya başlarsa tamamen tesadüftür. Tüy dökümüne de zengin ve besleyici beslenme yardımcı olur.

    Kuş içeceği

    Pahalı boyalı su.
    --spoiler--
    0 ...
  27. 138.
  28. 139.
  29. fazla yüz verirseniz odada yemek yedirtmez ona göre.
    1 ...
  30. 140.
  31. --spoiler--
    Muhabbet Kuşu Sizin için Doğru Evcil Hayvan Mı ? Eğer:

    * Her yere saçılacak yem kabuklarını, evde serbestçe dolaştığında olur olmaz yerlere bırakacağı dışkılarını ve yılın değişik zamanlarında evde uçuşacak tüyleri önemsemeyecekseniz ve özellikle tüylerinden etkilenebilecek olduğunuzun bilincinde iseniz;
    * Ailenizin diğer üyelerinin de görüş ve onaylarını aldınızsa;
    * Kuşu kucağınıza, avucunuza alıp sevmek istemeyecekseniz;
    * Beslenmesi, temizliği, eğitimi ve dostluk ihtiyacı için her gün mümkün olduğu kadar çok zaman ayırabilecekseniz;
    * Evcilleştirmek için aşırı sabrınız varsa;
    * Evcilleştiğinde sizin arzuladığınızı değil onun duygularını ve isteklerini (zarar verecekse engelleyerek) önemseyecekseniz;
    * Hastalandığında veteriner hekime götürmek için paranız ve olanağınız varsa, koşullar ne olursa olsun üşenmeyecek, olur olmaz önerilere kulak asmayacaksanız;
    * Yaşamınızda ona ayırabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz 10 ya da daha çok yılınız varsa;
    * Hastalıkları, gereksinimleri, mutluluğu için her türlü bilgiyi edinerek tümünü gerektiğinde kendi ihtiyaçlarınızdan önde tutarak sağlayacaksanız;
    * Eşini kendisinin seçme olanağı sağlayabilecekseniz;
    * Şimdiden, yavruları olduğunda ne yapacağınızı düşünüp gereken özeni gösterip önlemleri alacağınıza inanıyorsanız;
    * Onu gerçekten sevebilecek, ucuz bir kuştan çok, dost, evlat olarak görebilecekseniz;

    EVET sizin için ideal bir evcil hayvandır.

    Ancak;

    * Pasaklı, düzensiz bir evcil hayvan istemiyorsanız;
    * Yalnızca kafesinde oturan sevimli bir kuş olmasını istiyorsanız;
    * Bu kadar ucuz bir kuş olmasına rağmen veteriner hekim için muayene, tedavi, ilaç parası harcanmasını israf , hele hekime götürmeyi kendiniz için eziyet olarak görecekseniz;
    * Kucaklayıp avucunuza alabileceğiniz, mıncıklayacağınız bir evcil istiyorsanız;
    * Sakin bir kuş istiyorsanız;
    * Sabırla denemenize rağmen (ki doğru yerden doğru kuşu aldığınızda ve doğru yöntemleri uyguladığınızda başarmamanız mümkün değildir) size alışmadığında kızıp değiştirmeyi düşünecekseniz;
    * Onların sadece bir iki yıl yaşayacağını düşünüyorsanız;
    * Çocuğunuza sorumluluk bilinci aşılamak için almak istiyorsanız;
    * Ortamınız, onun için ayrılabilecek alan için uygun değilse, ısınması ve serbestçe dolaşması, oynaması için gereken önlemleri alamayacaksanız;
    * Herhangi bir nedenle 1 günden fazla ayrılmanız gerekirse ya da uzun süreli tatile çıkıyorsanız, evinizin anahtarını bırakabileceğiniz bilgili ve ilgilenecek bir dostunuz yoksa;
    * En uygun kafes, gıda, aksesuar ve benzeri ihtiyaçları için ayırabileceğiniz yeteri kadar bütçeniz yoksa;
    * Onu gerçekten bir dost, arkadaş daha doğrusu çocuğunuz gibi sevmeyecekseniz;

    HAYIR, Muhabbet Kuşları sizin için doğru evcil değildir.

    Ayrıca siz, muhabbet kuşu isteyen bir çocuğun anne babası iseniz, hekim gibi özen göstermeniz ve sorumluluğu çocuğunuzla birlikte üstlenmeniz gerektiğini lütfen aklınızdan çıkarmayın. Gerçekten siz de o kuşu istemek ve yukarıdaki tüm gereklilikleri sağlamak zorundasınız, zaten bu durum bütün evcil hayvanlar için geçerli.

    --spoiler--

    http://www.muhabbetkusu.o...id=56:genel&Itemid=65
    2 ...
  32. 141.
  33. bana yıllar önce, bu kuşların kafalarının okşanmasından hiç hoşlanmadıkları söylenmişti. gaga altından, artık gıdı mı oluyor noluyor- sevilmekten hoşlanırlarmış. bir de karınlarını sert kaşıdığın anda seni tırtık manyağı yapıyorlar.
    ama yine de gerçekten bahçesiz bir evde beslenebilecek nadir hayvanlardan. (iki tane var yaygın olan. biri kuş, biri balık.) insan elinde tutarken onları, bi yerlerine bir şey oldu mu diye şekilden şekile girer. göğsünüze veya omzunuza konduğunda kalp atışlarını duyarsınız. iki uçtular mı hemen heyecanlanırlar, nefes nefese kalırlar. ilk uçuşlarında hep duvarlara çarparlar. evi çok zor tanırlar. bir de her yerin her yerde olduğu, kalabalık bir odada besliyorsanız kuşu; bir nokta belleyip hep oraya konuyorlar. o da hep kitaplık üstü oluyor. kendimden biliyorum.
    yani demek istemiyorum ama bir sıkımlık canları vardır. narindirler. ve kesinlikle sevgiyi, iyi bakımı hak ederler.
    3 ...
  34. 142.
  35. başka bir evden kaçarak sizin eve giren versiyonları yine geldiği gibi kaçarak gider.
    falliklik kanlarında var.
    1 ...
  36. 143.
  37. --spoiler--
    Muhabbet Kuşları için Alışveriş Listesi;

    * Kafes: Muhabbet kuşları için uygun özelliklerde.
    * Kafes Tülü: Kafeslerde kullanılan tüllerin, bazen tehlike yarattığı, bazen de kuşlarca korkulduğu düşüncesindeyim. Kafes tabanına yakın konumdaki yemliklerden tüketilen yem kabuklarının dışarı dökülmesini engellese de kanat çırpmalar nedeniyle genelde faydası dokunmamaktadır.

    * Salıncak: Üzerinde uyumayı severler. Kafesin ve kuşların büyüklüğüne uygun, ahşap tünekli, aynasız olmalıdır.

    * Tünekler: Çeşitli boyutlarda olabilir, zehirsiz ağaç dallarından ve mümkünse kabuklarının soyulmuş olması özellikle önerilir. Zımpara kağıdı veya kum kaplı türler ayaklarda sorunlara yol açabilir. Tünekler yerleştirilirken; yemliklere, diğer aksesuarlara, kuşların hareket alanlarına özen gösterilmeli ve aşırı sayıda olmamalıdır. Genelde daha rahat yemeleri için yemlik önüne konulabilecek tüneğin dışında farklı
    yükseklikte (salıncak ile de uyumlu konumda) 2 adet yeterli olacaktır.

    * Oyuncaklar: Ucunda çan olan ve içine sığabileceği halka, küçük sesli plastik toplar, halat . Ayna kesinlikle konulmamalıdır. Oyuncaklar kafes boyutu ile orantılı olmalı, çift kuşlarda daha az sayıda tercih edilmelidir. Tehlike yaratabilecek aksesuarlardan kaçınılmalıdır. (Pek çok aksesuarı kendiniz de yapabilirsiniz, bu konuda forumumuzdaki tasarım yarışmalarından fikir edinebilirsiniz.)

    * Vitaminler: Önerilen markalarda, suya katılabilen sıvı/toz vitamin. Meyve ve sebze yiyerek gerekli ve yeterli vitamin alamaması veya tüy dökümü, kuluçka, hastalık gibi özel destek gerektiren durumlarda kullanılmalıdır.

    * Mürekkep balığı kemiği: Önemli iz elementler, kalsiyum ve mineralleri içermekte olup gaga sağlığına da yardımcı olmaktadır. Sade türde (çikolatalı vs. olmamalı) tercih edilmelidir.

    * Mineral Blok / Enerji blok: Hem mineral gereksinimin karşılanması hem de gaga uzamasının önlenmesine yaramaktadır.

    * Yem (Tohum karışımı): Kaliteli markalarda, kapalı ambalajda satılan kabuklu, karma yem. Son kullanma tarihine ve saklanma koşullarına da dikkat edilmelidir. Konuşturucu, tüy dökümünü önleyici (ne demekse, tüy dökümü ve değişimi çok sıradışı durumlar dışında doğal bir süreçtir), hazır yumurta maması ve benzeri ürünler kesinlikle önerilmemektedir. Ayrıca ambalajı açılan yemin kısa sürede bozulmaması için; bir kısmının örneğin haftalık yetecek miktarının hava almayan bir kaba ayrılarak, geri kalanın gene hava almayan kap, torba, kavanoz içinde saklanması yararlı olacaktır.

    * Ödül krakerler: Sağlıklı olmadıkları yönündeki görüşler nedeniyle pek önerilmemekle birlikte, kaliteli markalarda olmak ve aşırıya kaçmamak kaydıyla verilebilir.

    * Daldarı: Bulabilirseniz çok büyük bir iştahla tükettikleri, barsak düzenleyici özelliği olan bir üründür. Ancak çok hafif kabuklu olduğundan etrafa kolaylıkla dağılabilmektedir.

    * Kuş Kumu: Güvenilir, kaliteli bir marka olmalıdır. Genelde içerikleri farklı olduğundan arzu edilirse karışım da yapılabilir.

    * Merdiven: Özellikle ahşap olanlardan kullanılabilir ancak kafesin boyutuna uygun ve hareket kabiliyetlerini kısıtlamayacak boyut ve konumda olmalıdır.

    * Yem Kabı / Yemlik: Kafeslerde orijinal yemlikler bulunmakla birlikte çeşitli besinlerin (yumurta maması, kuşkumu gibi) konulabilmesi için içten takılabilen türde büyük ve küçük boyutlarda yem kapları çok yararlı olacaktır.

    * Meyvelik/sebzelik: Yeşillik, meyve veya mürekkep balığı kemiğinin (asılabilen tipte değilse) kafese kolaylıkla yerleştirilebilmesi için.

    * Suluk: Muhabbet kuşları için uygun tiptekilerden yedeği ile birlikte bulundurulmalıdır. Özellikle vitamin kullanımında kolaylıkla dezenfekte edilebilmeleri ve kırılmaları halinde paniğe kapılmamak için yedek suluk gereklidir. Kuşun, herhangi bir tünekten rahatça uzanabileceği şekilde takılmalıdır.

    * Banyo: Kafesin dışından, kapıya asılarak takılabilen, uygun büyüklükte. Kancaları olmasına rağmen lastik ve çengelli iğnelerle oluşturulacak emniyet kemeri ile sağlamlaştırılmalıdır. Dışarıda serbestçe dolaşıyorlarsa derin olmayan herhangi bir kap da işinize yarayacaktır. Fazla suyla doldurmayın, doğada göllerde değil ıslak otların üzerinde yıkandıklarından derin suyu sevmeyebilirler.

    * ilkyardım Çantası: içeriği kütüphanemizde yer almaktadır.

    * Yuvalık: Üremeye elverişli bir çiftiniz varsa uygun özelliklerde ve uygun yuva materyali içeren bir yuva da almalısınız. Tabii onun sabitlenmesi için de bir emniyet kemeri şart.

    * Şarjlı Elektrik Süpürgesi: Kişisel önerim, her durumda gerekli.

    Dikkat: Kuşlarımızın hassaslıkları dikkate alınarak, kafesin konumu gibi iç düzenlemesinin de sık sık değiştirilmemesi gerekir. Bu nedenle yukarıda belirtilen tüm gereçlerin konumları önceden çok iyi şekilde planlanmalıdır. Özellikle yemlikler, suluklar, ek yemlik/meyvelik/sebzelik/kumkapları, tünedikleri yerden dışkıladıklarında kirlenmeyecekleri veya diğer kaplardan beslenmeleri sırasında birbirlerinden etkilenmeyecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Hareket edebilmeleri, dışarıda serbestçe uçmalarına izin verilmiyorsa kanatlarını çalıştırabilmeleri için de tünek, oyuncak, salıncak vs. uyumlu olmalıdır.
    --spoiler--

    http://www.muhabbetkusu.o...tid=36:bakm&Itemid=61
    1 ...
  38. 144.
  39. 145.
  40. sadri alışık bu filmde '' ibrahim '' karakterini canlandırmakta olduğu film. nuri o. ergün' ün yönetmenliğini yaptığı 1969 yapımı, bir sadri alışık filmi. sadri alışık, sevda ferdağ, süleyman turan, şaziye moral başrolleri paylaşmakta.
    2 ...
  41. 146.
  42. konuşturmak için aylarca uğraş verilmesi gereken sevimli kuş. oldukça geveze ve oyuncudur. evde olmadığınız zamanlarda yanına haber ve şarkıların yayınlandığı bir radyo kanalı açıp, konuşma sürecini hızlandırabilirsiniz.
    2 ...
  43. 147.
  44. canınızın daha çok sıkılması için birebir ev hayvanı. zil sesi taklit edenleri vardır mesela onların kafasını kopartmak lazım çünkü insanı çok yanıltıyorlar.
    0 ...
  45. 148.
  46. banyo yaptıracaksanız sakın avcunuza alıp suyun altına sokmayın.

    kuşunuz kafeste olsun ve kafesi musluğun altına koyun. su ılık olsun ama. ayrıca su fazla olmasın, parmak kalınlığında akan su yeterlidir. zaten kendisi ihtiyacı varsa bir güzel yıkanır. banyo ihtiyacı genelde 2-3 haftada birdir. banyo sonrası kendisi kurulansın ve odanız sıcak olsun.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük