Muammer Ketencoğlu, uzun süredir kurduğu bir düşü gerçekleştirdi ve Anadolu’dan kadınlarca yakılmış türküleri seslendirmek üzere 17 kadın sesini biraraya getirdi. Sanatçı, 2005 sonundan bu yana, Kadın Sesleri Topluluğu adını verdiği koro ile kadınlara özgü çoğu zaman göz ardı edilmiş toplumsal kültürü yansıtan kadın ağzı türküleri ustalıkla sahneye taşıyor.
Topluluğun repertuarı, Anadolu nun çeşitli yörelerinden kına havaları, ninniler ve hüzünlü türkülerle birlikte kaşıklar ve ziller eşliğinde söylenen eğlenceli düğün havalarını içeriyor. Topluluk, kadınlarca söylenmiş iş ve ev yaşamını anlatan türkülerle kadın duyarlılığını yansıtan sevda türkülerini yöresel şive ve ağızları da koruyarak seslendiriyor.
Bazı türküler yalın bir düzenleme anlayışıyla iki sesli olarak yorumlanıyor. Ağırlıklı olarak Türkçe türkülerin yer aldığı repertuarda Kürtçe, Rumca ve Ermenice kadın ağzı türküler de bulunuyor. Topluluk, kadın ağzı türküleri seslendirirken geleneğe saygıyı temel alıyor. Bugüne dek çeşitli televizyon programlarına katılan ve önemli konserler veren toplulukta yer alan koristler arasında mimar, avukat, biyolog, mühendis, öğretmen ve öğrenciler bulunuyor.
Anadolu’da kadınlardan türkü derlemenin halk müziğinde karşılaşılan en önemli zorluklardan biri olmasından yola çıkan Muammer Ketencoğlu ve Kadın Sesleri Topluluğu, türkülerin aynasında Anadolu kadınının kültürünü ve gerçekliğini günümüze taşıyor.
3-4 ay önce bir yerde konser verecekleri tarafımdan duyulmuş ve fakat geç duyulmuştur. bir de album çıkaracaklarmış merakla bekliyorum lakin ceren tugen ablamız ayrılmış topluluktan. geri gelsin iyi olur.