sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı büyük saygı duyduğum kuruluş. sonuçta çok hayırlı bir amaç için hizmet ediyorlar. hem ilerde kendileriyle sanatsal açıdan işbirliği içinde olabilirim bu açıdan da önemli. şimdi tabii bu yazdıklarımı anlamamış olabilirler. i very love you mtv diyerek özet geçeceğim. geçtim.
evimize ilk kablolu bağlandığından beri (kısa bir mcm macerası hariç) ibretle izlediğim bir kanaldır. zamanında benim ve yaşıtlarımın üzerindeki etkisini şu an yine aynı yaş gruplarına uygulayarak, görsel medya'nın ne büyük bir güç olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. ilk olarak 90'lı yılların başında, yine kendisinin de gelişimine büyük destek verdiği glam'i, grunge ve seattle akımı olarak adlandırılan gruplarla**** tahtından ettiğini, o zamanlar ablamın arkadaşlarının bu grupların videolarını toplanarak izlediklerinni hatırlıyorum...
90'ların ortalarına gelindiğinde kurt cobain'in intiharıyla birlikte (ardında bıraktığı büyük popülerlik balonunun görece kısa zamanda sönmesiyle) gençler yeni bir yöne çekildi. sabahtan akşama kadar adına alternative rock ya da indie rock denen, eski tarz rock müzkten hoşlananlar için fast food kadar bile iştah doyuramayan bir akımla, 2000'li yılların ortalarına kadar -en azından türkiye için- insanları kusturacak noktaya gelene kadar sürecek rap-hip hop yayınına ağırlık verdi mtv. hip hop ve rap akımı bu tarihten 90'ların ortalarına kadar mtv'de baskınlığını sürdürebildi ancak "alternatif" rock, 90'ların sonlarında yerini nu metal denen akıma bıraktı... aynı zamanda en son 80'li yıllarda kral ve kraliçe çıkarabilen pop müziğe de yeni prensler ve prensesler de mtv destekli şekilde genç dimağlara sunuldu, tüm bu akımların ortasında... britney spears, justin timberlake, beyoncé knowles gibi...
tüm bu geçen zaman içinde ben de müziğin kitlesel haber araçları sayesinde dinlenen ve her tür müziğin bir zamanı, popülerlik dönemi olduğuna dair cahil bir bakış açısına sahip bir insandan, müziğin herkese değil, dinleyicisine hitap etmesi gerektiğine, güzel müziğin zaman/popülerlik dinlemediğine kanaat getiren bir insan evladına dönüştüm. (bkz: i want my mtv)
hakkında "bütün dünya gençliği bu kanalın olmasını istediği gibi olursa; dünya en fazla elli yıl daha var olabilir" yönünde gerçekçi saptamalar bulunan "müzik" kanalı.
gerçekçidir zira paris hilton olma yolunda emin adımlarla ilerleyen oldukça şeker bir teenage ile her an burun buruna gelme tehlikesiyle karşı karşıyayız.
erkekler 50 cent, justin..vs türevieri; kızlar rihanna, lady gaga (dehşet verici kadın!)..vs türevleri haline gelirse uzun vadede dünyanın nasıl doğru düzgün idare edilebileceği ciddi merak konusudur.
tüm bu nedenlerle bazı ülkeler sanat, bilim, ekonomi, politika gibi dalları emanet etmek üzere gençlerinin belli bir yüzdesini bu kanalı izletmeden yetiştirmektedirler. **
ne halt olduklarını bilmeyen, boş beyinli, kitap okumayan, sanata saygısı olmayan beyinsiz ergenlerin ilgiyle izlediği kanal.
(bkz: fuck emtiivi)
mtv olmasaydı şuan müzik bu kadar boktan bir durumda olmazdı. bütün suç bu aptal müzik kanalında. günümüzde müziği sanatçılar değil
prodüktörler yapıyor. ve bu kişiler bu televizyon kanalı yüzünden çok çabuk popüler oluyor. üstelik hiç bir müzik bilgisine sahip olmadan.
ne kadar saçma sapan, çoluk çocuk şarkısı varsa hepsini çalan müzik kanalıdır. Arada bir metal ve rock müzik çalındığına da şahit olursunuz; ama çok kısadır bu aralar.