konuşmak istenmeyen kişi varsa çevrimdışı bağlanarak engellemek, daha sonra çevrimiçine dönebilmek için alınmış, garanti olması adına bir tedbirdir. düşünen saolsundur.
yazışmak istemediğin ve engelleyemediğin kişiler aptal değilse onların da yaptığı kurnazlıktır. Ancak biriniz bu duruma kanıp durumunu çevrimiçi yapınca kurnazlığı aptallığa dönüşür. Herkesi aptal mı sandın , bi akıllı sen misin lan!
denize girmeden önce ayağı suya sokup suyun soğukluğunu kontrol etmek gibidir. bir nevi hazırlık aşamasıdır.
çevrimdışı olarak msn'e bağlanıldıktan sonra online kistesi konrtol edilir. online listesindekiler beyenilmezse çevrimdışı kalınır aksi taktirde kime ne söylenilip nasıl muhabbete girileceği planlandıktan sonra çevrimiçi olunur.
özetle msn ciddi bir iştir. msn emek ister, msn sevgi ister...
normalde yapmayanlarin bile yaninda birileri oldugu zaman yaptigi aptalca eylem. bir "ben gizemli adamim." edalari falan. ne oluyorsa artik. bu nasil bir insan psikolojisidir gercekten anlamak mumkun degil. bir de "busy" olarak baglananlar var ki onlari kiniyorum ama laflar hazirlamadim. insan sorar yahu madem mesgulsun adama sormazlar mi ne isin var msn ile instant messenger'larla diye?
çoğumuzun yaptığı olay. önce offline girilir ve kim var kim yok diye bakılır. duruma göre online olunur. bu olay kişinin konuşmak istemediğininde belirtisidir. hatta bazı durumlarda çevrimiçiyken konuşmak istemediği için "ben yatıyorum,ben çıkıyorum" diyerek çevrimdışı da olunur. halbuki kişinin çıkmadığı ve hala msn de olduğu bilinir. bunu bilen için acı bir durumdur.
zaten yapılması gerekendir. algılarımızı her an ve herkese açmak istemeyebiliriz. insanları bloklamak ya da her yazdıklarına "hahaha aynen" "ok" ":)" gibi aptal, samimiyetsiz kısa iletiler yazmaktansa offline bağlanmayı tercih ederim.