bilgisayarı kötü olan biri için,benim gibi, versusu zor olandır. hepsi birbirinden ağır tarayıcılar. şunları biraz hafifletseler ölürler. sanki herkesin 8-16 gb ram i var. sırf bu yüzden safari kullandığımı bilirim.
chrome hizli ve seri. tek problemi pat diye kendini kapatmasidir. hayir bari kapatiyorsun kendini, geri acinca "agbey gusura bakma kendimi gapattim ama nah su sekmeleri geri yukliyimde o da ozrum olsun olurmu?" diye sor.
Temellime karşı olmama rağmen chrome alır. Çünkü opera çok fazla sekme açtığınızda oldukça yavaşlıyor bazen de yanıt vermiyor hatası veriyor. Firefox desen inanılmaz ağır bir arayüze sahip. Chrome her ne kadar fazla ram yese de hafif ve hızlı.
firefox'un internette gezmekten öte işlevleri var sadık kullanıcıları için o da eklentileriydi. böyle sürekli yeni versiyon çıkarmalar vs. hayra alamet değil. hız için chrome
elinizde iyi olmasada orta sistemli telefon, bilgisayar veya tablet olsun google chrome sizin kahramanınız sayılabilir.
opera, mozilla firefox biraz daha entel tarayıcı arasına giriyor fakat bu elbette yapacağınız işlere göre değişir. siz yinede google chromela cirit atın.
google chrome aralarında en hızlısıdır, ancak stabil çalışma konusunda en kötülerinden*, ve acımasızca ram kullanır, sebebi her sekme için ayrı bir chrome.exe dosyasını çalıştırmasıdır.
firefox ise açılana kadar internet explorer kadar olmasa da gayet hantal bir tarayıcıdır, açıldıktan sonra gayet düzgün ve hızlıdır. ama bu tarayıcının da problemi arada bir flash player'ın çökme sorunları yaşamasıdır, chrome gibi entegre veya ie gibi içindeki active x komutu yerine dışarıdan ayrı bir plugin container işlemi çalıştırır, bundan ki o hatalar meydana gelir, gerçi flash uygulaması da çok doğru düzgün bir bok değil ya.
opera hakkında çok fazla bilgim yok ama o da google chrome ve yandex de olduğu gibi chromium tabanlı bir tarayıcı
ie zaten herkesçe malum anlatmaya gerek yok, windows 10 final sürümü çıktığı gün spartan' ı da görüp test edeceğiz artık.
bir webmaster için mozilla fakat artık chrome da kullanmaya başladık. google önemli eklentiler sağlamaya başladı. yavaştan chrome a kayıyoruz. hız konusu ikinci planda bizim gibiler için. hatta önemsiz.
chrome en hızlı sayılabilir çünkü chrome bilgisayar bileşenleri arasında en hızlı veri akışı yapan ram belleğini kulllanmaktadır. ancak ramde şişmeler yapmaktadır. 150-500 mb ram kullandığını gördüm ben kendi bilgisayarımda. java ve benzeri uygulamaları kendi içinde barındırdığı için uğraştırmadan kafa yormadan kullanmanızı sağlar.