motörhead

entry119 galeri12 video2
    1.
  1. 80 lerin en iyi heavy metal gruplarindan biri. lemmy kilmister grubun her seyidir. 3 kisiden nasil bu kadar gurultulu ve kaliteli eser cikar diye sorduran baba grup.
    13 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. we are motorhead uleen hey hey tey tey diye gezen grup.lemmy nin şarkı söylerken mikrofonu öle tutmasına hala anlam veremem.
    4 ...
  5. 4.
  6. lemmy kilmisterın harika vokali ile eşsiz olan heavy metal grubu.Değişik bir soundları vardır.En bilinen şarkıları için (bkz: ace of spades) overkillalbümünü çok beğenilir.*
    4 ...
  7. 5.
  8. Türkiye'ye konsere geldiğinde 9* bilet satıldığı için konsere çıkmayan şarkıları dinlenildiğine country tadı veren * harika vokali ile gönüllerde tad kuran grup.
    4 ...
  9. 6.
  10. 24 Aralık 1945'te dünyaya gelen Ian Fraster, yani bizim tanıdığımız adıyla Lemmy Kilmister, müzikle ilk tanıştığında henüz dokuz yaşındaydı. Bundan üç dört yıl sonra Lemmy gitarını kaptığı gibi ilk grubu Rainmakers and Motown ile çalışmalara başladı.Black&The Rock in Vicarsr1; veya sonraki adıyla Vicars adlı ikinci grubunu kurduğunda ise henüz 19 yaşındaydı. Daha sonra sırasıyla Sam Gopal Dream ve Raga Rock adlı gruplarda çalan,Raga Rock grubuyla bir de Opal Butterfly adlı albüm çıkaran Lemmy'nin bir sonraki durağı ünlü grup Hawkwind olacaktı. Basçı eksikliği yüzünden gruba misafir sanatçı olarak alınan Lemmy, Hawkwind'in beş albümüne imza atmış ve grubun vazgeçilmez elemanlarından biri olmuştu.

    Fakat Lemmy'nin Amerika - Kanada sınırında üzerinde uyuşturucu ile yakalanması Hawkwind'den atılmasına neden oldu. Kötü bir olay gibi görünen bu hadise aslında bir efsanenin, Motörhead'in temellerinin atılmasıydı.

    Lemmy bu gelişmeden sonra Bastards adında bir grup kurdu. Menajerinin önerisiyle grubun ismi Lemmy'nin henüz Hawkwind'deyken yazdigi şarkinin adiyla degiştirilerek Motörhead oldu. Lemmy yanina Phlilty Animal Taylor ve Larry Wallis'i de alarak Motörhead'in ilk albümü On Parole'u 1976'da kaydetti. Ne var ki bu albüm ancak 1979'da yayınlanabilecekti. On Parole ile gördüğümüz kadarıyla grubun soundu klasik rock'n'roll temelleri üzerine oturmuştu ama klasik rock&rolldan çok daha hızlıydı.

    Daha sonra Fast Eddie Clark'n gitarın başına geçip, Larry ile yolların ayrılmasıyla Motörhead'in efsanevi triosu oluşmuş oldu. Bu üçlü arka arkaya OverKill, Bomber, Ace of Spades ve Iron Fist adlı dört albümü yaptı. Sonuç tek kelimeyle mükemmeldi. Motörhead bu dört albümle ortalığı kasıp kavurdu. Bu dört ayrı klasik albümü birer veye birer buçuk yıllık aralıklarla yapmıştı grup, ve perfromansının en üst seviyelerindeydi. Grup bu albümlerle saf rock&roll'dan daha farklı bir tarza kaymıştı. Rock&Roll'dan hard rock'a uzanan bir tarzdı bu. Ayrıca grup sadece stüdyoda değil, sahnede de başarılıydı ve şu anda bile en iyi live albümlerinden biri olarak gösterilen No Sleep 'til Hammersmith 1981'de yayınlanmıştı.

    işte tam grubun bu en verimli çağında Fast Eddie grubu bıraktı. Eddie'siz çıkan Another Perfect Day albümü yine aynı sounddaydı ama vasatı aşamamış bir albüm olarak çıktı fanların karşısına. Üstelik Fast Eddie'nin yerine Thin Lizzy'den gelen gitarist Brian Robertson konserlerde Motörhead klasiklerini çalmayarak fanların büyük tepkisini toplamıştı. Suyu iyiden iyiye ısınan Robertson, gruptan kısa sürede ayrılacaktı. Ama bundan sonra çıkan Orgasmatron ve Rock&roll albümleri Another Perfect Day kadar başarısız değildi.

    Albümler arasında küçük farklar olmasına rağmen genelde bu yedi albümlük seride Motörhead'in tarzı rock&roll ve hard rock arasında gidip geldi. Sound rock&roll olmasına rağmen ilk iki albümde bile Motörhead klasik bir rock&roll grubu değildi. Bunda en büyük faktör ise tabii ki Lemmy'nin o eşi benzeri bulunmayan vokaliydi. Enstrümanlar klasik rock kalıplarında olmasına rağmen Lemmy'nin vokali müziği çok farklı noktalara götürüyordu. Zaten daha sonra Phill Taylor'un dediği gibi Motörhead ne hard rock, ne death metal, ne black, ne white metal değildi, heavy metal hiç değildi. Grup soundunu heavy rock olarak tanımlıyordu.

    Motörhead'te köklü değişimler oluyordu. Another Perfect Day sonrası grubu bırakan Phill Taylor Orgasmatron albümünde Pete Gill'e ödünç verdiği bagetlerini Rock&roll albümünde geri alacaktı. Ayrıca Orgasmatron albümünde Motörhead bir geleneğini bozuyor, grup ilk kez üç kişiden dört kişiye çıkartılıyordu. Another Perfect Day'deki performans ve tavırlarıyla hem Lemmy'nin hem de fanların sabrını taşıran Brian Robertson yerine gruba iki yeni gitarist dahil olmuştu. Phill Campbell ve Wurzel adlı iki yeni gitaristin etkileri Orgasmatron'da pek belli olmasa da, Rock'n'roll albümünde kendini göstermeye başlamıştı. Rock&roll albümünü eline alan fanlar Orgasmatron albümünde yer almayan Phill Taylor'un gruba gelmesini büyük bir sevinçle karşıladılar. Grubun efsanevi bateristi yeniden evindeydi artık.Ve grubun en verimli kadrosu kurulmuş oldu. Oldu olmasına ama Rock'n'roll albümü yine o eski sounddaydı. Kimsenin buna itirazı yoktu aslına bakarsanız; ama ikinci gitar gereksizdi bu tarz için. Tek gitarla da çok rahat yapılabilirdi bu müzik, ikinci gitar çok fazla katkı sağlayamıyordu.

    Lemmy de aynı şeyi düşünmüş olacak ki Rock&roll albümünden tam dört yıl sonra çıkan 1916 albümüyle birlikte fanlarına çok büyük bir sürpriz yapmıştı. Artık Motörhead orta evresini tamamlamış, bir sonraki evreye geçmişti 1916 albümüyle. Eski Motörhead'ten çok aşırı farklı olmasa da yine de farklıydı bu tarz. Bir kere ikinci gitar çok güzel oturtulmuştu artık sounda. Motörhead'in heavy rock tanımlaması da işte tam bu sırada geldi Phill Taylor'dan. Son derece melodik bir hard&heavy albümüydü karşımızdaki. içinde rock'n'roll'dan heavy metale, blues'dan hard rock'a kadar birçok öğe taşıyordu bu albüm ve sonuç tek kelimeyle mükemmel olmuştu.

    1916'dan sonra çıkan March or Die ve Bastards albümleri (Lemmy'nin içinde kalmış olacak ki albümün adını Bastards koydu) Philty Animal Taylor'un 1916'dan sonra gruptan geri dönmemek üzere tekrar ayrılmasına rağmen aynı başarıyı devam ettirdi. Bu üç albümlük seri gerçekten geçmişteki dört albümlük seri kadar başarılı olmasa da yine de bayağı başarılıydı.

    Her çıkışın bir inişi vardır. Motörhead yine üç albümlük bir seriye giriyordu. Grubun dördüncü evresi, Sacrifice albümüyle birlikte başlamış oldu. Sacrifice, diğer albümler kadar başarılı değildi, ayrıca grup o melodik soundunu terkediyordu yavaş yavaş. Kısacası Sacrifice albümü vasatı aşamadı. Sacrifice'dan sonra gelen Overnight Sensation ve Snake Bite Love da Motörhead'in eski günlerini çok ama çok aratıyordu fanlarına. Bu arada Overnight Sensation'da Wurzel'in ayrılmasıyla grup yine üç kişi kaldı. Kaldı kalmasına ama Motörhead'in müziği iyice monotonlaştı. Melodi kayboldu. Fanlar arasında Fast Eddie ve Phill Taylor'u gruba geri isteyenlerin sayısı giderek çoğalmaya başladı. Snake Bite Love yine de çok kötü değildi ama dediğim gibi, eski Motörhead'i aratıyordu.Bence çok felaket bir albüm değildi ama ortada bir gerçek vardı ki Motörhead eski halinden çok uzaklardaydı. Bu üç albümlük evrede rock'n'roll ve blues etkileri kaybolmaya yüz tutmuş, dolayısıyla da ortaya sert ama yavan bir sound çıkmıştı. Melodik parçalar azınlıktaydı ve açıkçası grubu sadece Lemmy'nin o efsanevi sesi , bası ve karizması götürüyordu.
    işte tam bu başararısızlıklar üzerine çıkan Everything Louder than Anyone Else adlı çift cdlik konser albümü bir anda tüm başarısızlıkları sildi süpürdü. Konser albümü anlaşılmaz bir biçimde başarılıydı.
    Üstte saydığım Motörhead'in belli başlı dört evresi mükemmel bir biçimde yansıtılmıştı. Ama bu, başarısızlıkları görmemezlikten gelme olarak anlaşılmamalı. Motörhead bu dört evrenin parçalarını o kadar güzel kaynaştırmıştı ki birbirine, o vasatı aşamayan albümlerin vasat şarkıları bile birer hard&heavy klasikleri olarak çıkıyordu karşımıza. Lemmy de "Motörhead ölmedi, hâlâ ayakta" dercesine ve bir geri dönüşü müjdelercesine albümün hemen başında Alman seyircilere We are Motörhead, and we're gonna kick your ass diye haykırıyordu.

    Gerçekten de Lemmy sözünü tuttu. Konser albümünde verdiği mesajı yerine getirdi Lemmy. Motörhead'in son albümünün adı "We are Motörhead" "biz buradayız, ölmedik" dercesine. Albümün ilk parçası See me Burning güzel bir hard'n'heavy örneği. Grubun dördüncü evresine yakın ama o tarzdan kat kat üstün bir parça. ikinci parça Slow Dance de birinciye sound olarak benzeyen güzel bir parça. Üçüncü parça Stay out of Jail gerçekten çok güzel bir rock klasiği. Gelelim dördüncü parçaya. God Save the Queen. Parça, Sex Pistols'un bir klasiği ama siz bence bu parçayı bir de Motörhead'in yorumuyla dinleyin. Kesinlikle albümün en büyük sürprizlerinden biri, MÜKEMMEL!!! Parça, Lemmy'nin korkunç bir kahkasıyla başlıyor. Lemmy de bu arada Sex Pistols'un ağzından da olsa bayağı bir giydirmiş ingiltere kraliyetine ve aslında düzene. Beşinci parça Out to Lunch albümün en başarılı parçalarından. 1916 ve hatta daha öncesi dönemini anımsatıyor Motörhead'in. Son derece melodik, sert ve hızlı, anlayacağınız tam bir Motörhead parçası. Altıncı parça Wake the Dead ise kesinlikle Orgasmatron 2 olarak adlandırılabilirdi. Orgasmatron (albüm değil, parça) tarzı bir parça, Orgasmatron'un nasıl bir parça olduğunu anlatmama gerek yok herhalde. Yedinci parça One More Fucking Time ile Motörhead, 1916'daki başlattığı geleneğini bozmamış, yine bir balada yer vermiş.Sekizinci parça Stagefight / Crash and Burn, güzel bir heavy rock parçası. (Wearing Your) Heart on Your Sleeve ise albümün en vasat parçası. Genel olarak Overnight Sensation veya Sacrifice albümlerinin tarzına yakın. Finalde "biz size rock&roll'u getireniz, biz sizin kalplerinize güç vereniz, biz sizin geçmişinizden gelen geleceğiniz, biz gecenin içindeki alev, çöp kutusunun içindeki kıvılcımız, biz Motörhead'iz, bizim sınıfımız yok..." Parçanın adı, tahmin ettiğiniz gibi "We are Motörhead". Gerçekten kelimelerle anlatılacak bir parça değil. Yukarıda sözlerinin hepsi yok, bulup okuyun derim, adamlar işte biz buradayız diye haykırıyor parçada. Parça, Ace of Spades ve OverKill'dekine çok benzer bir bass rifiyle açılıyor ve We are the Road Crew'deki gibi son derece hızlı bir tempoyla başlayıp bitiyor. Motörhead'in o en başarılı dört albümünü çıkardığı zamanlardan kopup gelen bir parça, gelecek için de çok kuvvetli sinyaller veriyor.
    8 ...
  11. 7.
  12. ilk kez girlschool grubunu konserlerinde alt grup olarak sahneye çıkartarak rock ve metal camiasında kadınların önünü açmışlardır.
    1 ...
  13. 8.
  14. yıllardır eskimeyen gruptur..hele ki bir vokali* vardır ki o ne babalık öyle müziği de çok sağlamdır, helal olsundur.
    2 ...
  15. 9.
  16. ace of spades i rock alemine kazandıran grup britanya grubu
    1 ...
  17. 10.
  18. her ne kadar lemmy pis bir adam olsada muzigiyle insanı kendine ceken grup.
    0 ...
  19. 11.
  20. 1975 senesinde kurulmuş ingiltere'li gruptur.

    grup olarak Eat The Rich adlı bir ingiliz filminde oynamışlardır.

    grubun kurucusu, bas gitarist ve vokali lemmy'nin dillere destan olan ozzy osbourne'ün No more tears adlı albümünde 4 adet şarkısı bulunmaktadır.

    grubun ikinci bateristi philty irlanda'daki bir konserde hayranı ile şakalaşırken boynunun kırılması sonucu ölmüştür.*
    1 ...
  21. 12.
  22. yillanmis sarap gibi grup. dinledikce bagimlilik yapiyor.
    0 ...
  23. 13.
  24. lemmy kilmister yönetimindeki, heavy metal i büyük ölçüde şekillendiren, metallica gibi bir gruba ilham kaynağı olan, dehşet ingiliz heavy metal lokomotifi...
    hala canavar gibi müzik icra etmeyen devam eden bu amcalar, 70 lerin başında bir araya gelmişlerdir. ortalığı dağıtmak, parçalamak gibi, gayet agresif yanlarınızı ortaya çıkarabilecek olan bu gup, son icraatları olan kiss of death ile, yine bu özelliklerinizi hortlatacak güce ve enerjiye sahiptir...
    ayrıca; 3 kişiden çıkan gürültüye dikkatinizi çekerim...

    grup elemanları:

    lemmy kilmister: vokal ve bas
    phil campbell: gitar
    mikkey dee: davul

    eski grup elemanları:

    larry wallis: gitar ve vokal
    lucas fox: davul
    phil taylor (philthy animal): davul
    fast eddie clarke: gitar
    brian robertson: gitar
    würzel: gitar
    pete gill: davul
    tommy aldridge: davul

    albümleri:

    1977 motörhead
    1979 overkill
    1979 bomber
    1980 ace of spades
    1982 iron fist
    1983 another perfect day
    1984 no remorse
    1986 orgasmatron
    1987 rock n roll
    1991 1916
    1992 march ör die
    1993 bastards
    1995 sacrifice
    1996 overnight sensation
    1998 snake bite love
    1999 everything louder than everyone else
    2000 we are motörhead
    2002 hammered
    2004 inferno
    2006 kiss of death
    2 ...
  25. 14.
  26. bir arkadaşımın bunlar rock'n roll yapıyor dediği ve buna sebep olarakta çok gürültü müzik yaptıklarını söylediği grup.adamlar saf heavy metal yapıyor hatta heavy metal onlarsız olmazdı belkide gerçi türkiye konserlerini sadece 15 bilet satılmış diye iptal etmişler zamanında ama olsun.
    1 ...
  27. 15.
  28. 1975'de bass gitarcı, solist ve besteci Lemmy Kilmister (gerçek adı Ian Kilmister) tarafından kurulan heavy metal grubu. ingilizce argoda Motorhead, amfetamin kullanan kişi anlamındadır.
    0 ...
  29. 16.
  30. triple H'in giriş müziği The Game'i söyleyen,hatta Wrestlemania 20 ve 21de canlı olarak söylemiş ekstra yaşlı ama ekstra sıkı grup.Ahanda şarkının sözleri:
    Time to play the game!
    Time to play the game!

    It's all about the game
    And how you play it
    All about control
    And if you can take it
    All about ya debt
    And if you can pay it
    It's all about pain
    And who gonna make it

    I am the game
    You don't wanna play me
    I am control
    No way you can shake me
    I am heavy debt
    No way you can pay me
    I am the pain
    And I know you can't take me

    Look ova ya shoulda
    Ready to run
    Like a good little bitch
    From a smoking' gun
    I am the game
    And I made the rules
    So, move on out
    Or, you can die like the fool
    Try to figure out what the move's gonna be
    Come on over, sucka
    Why don't you ask me?
    Don't you forget there's a price you can pay?
    Cause I am the game and I want to play

    Time to play the game

    Time to play the game!

    It's all about the game
    And how you play it
    It's all about control
    And if you can take it
    It's all about ya debts
    And if ya can pay it
    It's all about the pain
    And who gonna make it

    I am the game
    You don't wanna play me
    I am control
    There's no way you can shake me
    I am your debt
    And I know you can't pay me
    I am your pain
    And I know you can't take me

    Play the game
    You're gonna be the same
    You're gonna change ya name
    You're gonna die in flames

    Time to play the game!

    Time to play the game

    Time to play the game

    Time to play the game

    Time to play the game!
    1 ...
  31. 17.
  32. dinleyip de grup t shirt u olmayan fani yoktur bu grubun. yolda her an t shirt unde motorhead yazili biriyle karsilasabilirsiniz.
    3 ...
  33. 18.
  34. 19.
  35. ısrarla rock'n roll yaptıklarını söyleyen leziz mi leziz gruptur. headbang dergisinden öğrendigimiz kadarıyla lemmy abimizle yapılan bir röportajda lemmy abimizin "bizden daha iyi bir rock'n roll grubu cıktı mı ki müzigi bırakalım" demişligi vardır.
    1 ...
  36. 20.
  37. bence brutal vokalin ilk olarak uygulandığı gruptur.
    0 ...
  38. 21.
  39. bir ara 2007 zeytinli rock festivali'nin konuğu olacağı söylentileri dolaşan, ancak iptal edilen sevilip dinlenesi grup..
    0 ...
  40. 22.
  41. "We're Motörhead and we play Rock and Roll." demiştir Lemmy dede. 3 kişiden bu kadar ses çıkması şaşırtıcıdır, motörhead'in farkı da budur kanımca. en çok ses çıkaran grup olarak guinness rekorlar kitabına girmişler fakat manowar bu rekoru çürütmüştür. lemmy dedemiz bir de demiş ki "kuliste çıplak kadınların dolaşması çok hoşuma gidiyor." yaşı kemale ermiş hala çapkınlık peşinde bak bak.. *

    (bkz: lemmy kilmister dan inciler)
    (bkz: rüyada ak sakallı lemmy dede görmek)
    3 ...
  42. 23.
  43. 24.
  44. demolition racer adlı play station oyununa ace of spades $arkılarıyla soundtrack yapmı$ heavy metal grubu.
    1 ...
  45. 25.
  46. heavy metal tarihinin teme yapı taşlarından biri olan, kendilerinde sonraki birçok gruba öncülük etmiş ve örnek olmuş, başarılı grup.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük