motivasyon eksikliği

entry11 galeri0
    1.
  1. günümüz insanlarının kronik hastalığı olmakla beraber daha çok sınava hazırlanan öğrencilerde yaşanan durumdur.
    yanında bir de dikkat eksikliği varsa yandın bittin kül oldun demek değildir ve bu aşılamayacak bir sorun hiç değildir.

    --spoiler--
    sürekli motivasyon sağlamak zorlu bir iştir. insan doğası gereği sürekli negatif düşünmeye, gelecek hakkında endişelenmeye programlanmıştır. herkes sıkıntı ve depresyonla karşı karşıya kalabilir. burada ayırıcı unsur ne olursa olsun yolumuza devam edebilme becerisidir.

    motivasyon eksikliğinin bilinen kolay bir çözümü yoktur. üstesinden geldikten sonra bile, tekrar kısa süre içinde aynı sorunla karşılaşabilirsiniz. burada önemli olan düşüncelerinizi anlamak ve duygularınızı nasıl yönlendirdiğini çözebilmek. böylece negatif olanları elemeyi ve motive edenleri geliştirmeyi öğreneceksiniz, yaptığınız işe odaklanacak, çöküntüye uğrayacağınızı anladığınızda hemen müdahale ederek işlerin daha kötüye gitmesini engelleyeceksiniz.

    motivasyonun şartlari nelerdir?

    1. inanmak

    karar verirken önce bu kararı vermeden önce onu yapabileceğine kişini inanması gerekir. kendine olan inancı sağlayabilecek tek kişi, kişinin kendisidir. çevresindekiler yardım edebilirler ama ancak kişi bunu gerçekleştirebilir. örneğin amaçlarınız, iyi bir eğitim görmek, iyi birer anne, baba olmak iyi derecede para kazanmak ise bu amaçlara ulaşmak için harekete geçmek gerekmektedir. eğer harekete geçmenize engel herhangi bir şey varsa onları bulup gidermek ve bunları yaparken de kendinize güvenmek zorundasınızdır.

    2. özgüven

    kendine inanmak, huzurlu bir aklın anahtarıdır. akıl sakinken ve kendinden eminken en iyi şekilde çalışır. güven eksikliği aslında yararlı hiçbir şey üretmeyen olumsuz düşüncenin ürünüdür. amaçları gerçekleştirmek için gereken bedeli ödemeye istekli olmak gerekir. gerçekten arzulanan ve uğruna çalışmaya istekli olunan herşeyi kişi kolaylıkla başarabilir. hayallerini kendi gücüyle gerçekleştireceğine inanan insan şevklidir, inançlıdır ve yaşama sevinci vardır. kişinin gelecekteki umudu, onun şimdiki gücünün kaynağıdır.

    hayallerinden kendini ayıran cam bölmeyi kaldıracak güç herkeste vardır. yeter ki insan kendi iç dünyasının muhteşemliği ve onun sınırsız gücü ile tanışsın, onunla merhabalaşsın. önemli olan yaşamdan ne istenildiğinin keşfedilmesi ve bu yolda ilerlenebilmesidir.

    3. gizli yetenekleri ortaya çıkarma

    amaçları belirlemek ve o amaçlara ulaşmakta ciddiyse kişi kendini sınamalıdır. kişi kendini tanımaya ve nasıl gittiğini değerlendirmeye zaman ayırmalıdır. kendini dürüstçe yansıtmak yararlı bir iştir, ama bu iş yapılırken tamamen gerçekçi olmak gerekir aksi halde bu yansıtmanın bir önemi kalmaz
    --spoiler--
    2 ...
  2. 2.
  3. sizin velet gerizekali demek yerine kullanilan sozcuk obegi.
    1 ...
  4. 3.
  5. Yetersizlik düşüncesinden, başlanacak işin sonucunu kestirememekten ya da sonucu tatminkar bulmamaktan kaynaklanır.
    iş ve eğitim alanında süreğen durumlarda ya yöntem ve kaynaklar değiştirilmeli ya da alan değiştirilmelidir.
    0 ...
  6. 4.
  7. Nedense de hep sınav dönemlerinde vuku bulur.
    0 ...
  8. 5.
  9. hiç var olmayan şeyin eksikliği de hissedilmiyor.
    1 ...
  10. 6.
  11. Geç kalmışlık hissi varsa yanında promosyon olarak gelen özellik. Tabii ikisinin de canı cehenneme deyip ben bu işi yapacağım demek gerekir. Sonuçta kimler neler yapıyor değil mi sözlükçüğüm. Hadi göreyim seni, yapabilirsin.
    1 ...
  12. 7.
  13. son zamanlarda en çok yaşanan. deadline yaklaşmaden de geçmez.
    4 ...
  14. 8.
  15. 9.
  16. Hayatın içine sıçar.

    Bir siktir et.
    1 ...
  17. 10.
  18. Hayatın içine sıçar sıçar sıvar. Siz temizlersiniz o sıçar. Ne elinizde bir başarı ne de hayatınıza anlam katacak bir şey kalır. Saatlerce duvara bakarsınız lan ben niye yaşıyorum diye.
    0 ...
  19. 11.
  20. Fatih terim'in arsenal maçı öncesi konuşmasında soyunma odasındaki futbolculardan biri olsam, "kısmet hocam ya, bakalım." derdim. Öyle bir motivasyonsuzluk. Her şeye.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük