gayrı ihtiyarı dönüp baktığım seslenme sözü, heyleme, breleme, naberleme, cadalozlama, yürrrrüüleme, nedense aynı mana yüklü. argo mu neymiş, ondan işte.
hiç sesli senaryolaştırmadım, yazdım belki, tanım, tanımlama için.
bir kumrunun, güvercinin, serçelerin hatta kargaların, baykuşların haberleşmelerine kulak verseydik şayet, eminim argo olmazdı belki. hani var ya kuş dili bilmez idim, şakıdım bülbül oldum.
adam kalktı, zirve için burdur'dan koptu geldi hafız.
kolay değil, şehir aştı adam bildiğin.
on kilometrelik yerden gelip, geç kaldığım için utandım sayesinde. *
sağolsun, eksik olmasın. devamı gelsin bu zirvelerin.
Yalnızca zirve için burdur'dan kalkıp gelen yazar. Helal olsun yazarı. Ayrıca samimi yazardır. Nick neydi? Diye sorduğumda yuzume bakıp "moruk!" demesinde hiçbir art niyet aramıyorum.valla lan. sivas'a olan sevgisinden dolayı da zirvede artı oyumu almıştır hani.
antalya'daki zirveye burdur'dan kalkip gelerek herkesin takdirini kazanan yazar. alanyali olmasi ise baska bir guzelligi. nice zirvelerde gorusmek dilegiyle.
genelde ülkemizde son 10 yıldır gençler arasında yaygılaşan bir kelimedir. Kılları dökülmüş yaşlı domuz demektir. mana olarak aşağılık ifade eder Türkiye için ise bunak, sözüne saygı duyulmayan genelde yaşlı kimseler için kullanılan bir kelimedir.
en sevdiğim hitap şekillerindendir. ama anadoluya yaklaştıkça işlevselliğini kaybediyor. öyle ki; yurtta ilk kez bir arkadaşıma moruk dediğimde odadakiler bana amerikan filminden fırlamış karakter muamelersi yapmışlardı. *
her söyleme dahil olabilecek efsane bir joker kelimedir.
-tamam moruk uzatmayalım.
-moruk bi dal fişeklesene be pakedi unutmuşum.
-moruk burdan adliyeye nasıl gidebilirim?
-moruk iki sultanbeyli alsana.
-ya birader moruk 40 vermiş bana sınavdan.
gibi kullanım şekilleri olan ve karşıdakini "acaba bana ne şekilde hitap etmek istedi?" şeklinde ikileme düşübilen,yaşlı anlamına gelen muazzam kelime.