özel birimler tarafından sırrı ortaya konmuş ve ağzı olan konuşarak farklı ispatlanamamış fikirler ortaya koymuştur. işin içinde bazı büyük örgütler ve sırlar olduğunu, yalnızca büyük çalışmalar (zoomlama-ışınlar-açı vb.) ile ortaya çıkan ve harflerin, manzaraların ve daha birçok şeyin gizli olduğunu ve neden bu kadar önemli olduğu DÜK tarafından ortaya konmuştur. tarihe geçen tüm operasyonlar ve olaylar (kaçırılma-devrimleri-ortaya çıkması-hakkındaki bilgileri vb.) DÜK adlı kuruluş tarafından ortaya çıkarılarak korunmuş ve bildirilmiştir. *
da vinci'nin erkek sevgilisinin ve bir bayanın yüzünü birleştirdiği rivayet edilen, bana kalırsa dünyanın en ünlü tablosu olan portredir. nickime ilham kaynağı olmuştur.
resme saçma anlamlar yüklenmiştir. resim önemlidir fakat sanatsal açıdan ve kullanılan tekniklerden dolayı önemlidir. yani öncelikle resimde pramidal kompozisyon kullanılmıştır. sfumato ( buhulu, sisli etkisiyle arka planın uzaklaştırılması) tekniği kullanılmıştır. ve kiaroskuro ( ışık-gölge zıtlığıyla resimde derinlik ve hacimli izlenimi yaratma yöntemidir.) tekniği kullanildığı için önemlidir.
neye baktigini ve kim olduğunu bilmesem de hatta gercek sahis olmasi bile şüpheli iken cidden gerek cizim gerekse icinde gizlenen mesajlar ile hayran olunan tablodur.
Dünyanın en ünlü tablolarından birisi, şüphesiz. Resmedilen şahsın kaşlarının olmadığı ise birçoğumuz tarafından farkedilmiştir herhalde. Bunun nedeni ise, rönesans devrinde kaşları aldırmanın moda oluşuymuş, ilginç.
müzede sergileneni bile orjinali olmayan Da vincinin ünlü eseridir. bir özelliği de tabloya hangi açıdan bakarsan bak mona lisanın gözleri hep seni takip ediyor olmasıdır.
davinci'nin meşhur tablosu efendim dikkatli bakıldığında arkada görülen arazinin simetrik olmadığı görülür; resmin bize göre sağ tarafı sol tarafından yüksektir, yine resmin bize göre sağ tarafında arkada kalan gölgelik kısımda eski bir kemerli köprü vardır (mona lisa hanımefendinin omuzunun üzerinde) fakat bu köprünün hangi köprü ve nerede olduğu hala bulunamamıştır, aslında tablodaki kadının kim olduğu bile tam olarak belli değildir bir görüşe göre davinci eşcinsel aşkının tablosunu yapmış fakat o dönemde bu ölüm cezası sayılan bir suç olduğu için bu şekilde kadın kılığında çizmiştir zaten her gözün farkedebileceği matematiksel hataları bilerek bırakmış tepkisini bu şekilde dile getirmiş olmalıdır, yoksa kendisi gibi bir ustanın bu hataları yapması en azından farketmemesi imkansızıdır.