1929 bunalımı ve arkasından gelen 2. dünya savaşı ile ülkeler iktisadi anlamda ciddi bir çöküş süreci yaşayınca uygulamaya konan bir liberalizm türü.
john maynard keynesin görüşleriyle şekillenen bu ideolojiye göre klasik liberalizmin aksine devlet ekonominin çeşitli alanlarında aktif olarak görev almalı, büyük yatırımlar kamu tarafından yapılmalı veya desteklenmeli, sosyal güvenlik sistemi devlet güvencesinde olmalı ve piyasanın başarısız olduğu durumlarda devlet durumu düzeltici müdahaleler yapmalıdır.
modern liberaller devlet müdahalesine hissi bir sempati duyarlar. güçlü devlet önemlidir. klasik libarellerin(bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler) tersine 1929 krizinden ders almışlardır.
klasik liberalizm gibi serbest ticaret, bireysel hak ve özgürlüklerin sağlanması ve genişletilmesi fikrine katilir.bunlardan farkli olarak devletin ; eğitim, sağlik ve ekonomi gibi alanlarda da rolünün olduğunu savunmaktadır..
Özellikle büyük buhran ve ardindan gelen ikinci dünya savaşından sonra modern liberalizm dünyada bir çok ülkede benimsenmiş, çesitli partilerce savunulmuştur.