sözlüğün demokrasi yolundaki en büyük adımlarından biri olarak gözüken ve beklenen hayırlara vesile denilesi hadise. lakin şimdiki sorun daha vahimdir. şöyle ki,
sayıları artsın ve biz her an online bir yönetici ile karşılaşalımda, nasıl seçilirse seçilsin. her soruna yetişemedikleri aşikardır zira.
yanlış bir uygulamadır.
uludağ sözlüğün herşey bir yana reklam alıp para kazanan ticari bir oluşum olmasından ötürü, şirket sahibının, yöneticileri dilediği gibi atayabilme hakkının gaspıdır.
olması durumunda adaylığımı koyacagım seçimdir, seçilmem halindeyse kabul etmeyeceğimdir, o zaman ne diye aday oluyosun la idne diye kendime kızıp, bir an düşünüp sonra vazgeçtiğim seçimdir.
istemiyorum ulan, ne işim var benim modlukla falan, aman heeeç ugraşamam.
Sözlüğe olumlu katkıları olabilecek bir durumdur. Belirli kriterlere uygun kişiler aday olduktan sonra sözlüğün var olma sebebi olan yazarlar arasında oylama yapılır ve yazarların olmasını istediği kişi moderasyona katılabilir.
sözlükte demokrasinin gelecegi son noktadir. teknik isler icin bir bölüm kurulup, icerik yönetimi ve teknik konularin farkli 2 bünyede toplanmasi saglanabilir. böylece icerikle ilgili hususlar da genel oyla secilmis kisilerin dönüsümlü bir yönetimine devredilebilir. Böyle bir olusum bütün sözlüklere demokrasi ve katilimcilik konusunda ders seklinde olacaktir.
buna ek olarak, bir de sikayet kutusu seklinde bir özel secenege ihtiyac oldugunu düsünüyorum.