mitokondri

entry38 galeri1
    35.
  1. O2li solunum yapan bir bakterinin ökaryot hücre içine girmesiyle oluşmuş organel. Tonla kanıtı var ama nasılsa anlamazsanız diye anlatmıyorum. Şahsi görüşüm evrimin en büyük kanıtlarından biridir.
    0 ...
  2. 34.
  3. Ceren fahişesi.

    --spoiler--
    Mitokondri, hücre organelerinden biridir. Yunanca mitos (iplik) ve khondrion (tane[1]) sözcüklerinden türetilmiştir. Boyları 0,2-5 mikron arasında değişir. Şekilleri ise ovalden çubuğa kadar değişkenlik göstermektedir. Bazı hücreler tek bir büyük mitokondri içerebilse de mitokondriler hücrelerde çoğunlukla fazla sayılardadır. Sayıları hücrenin enerji ihtiyacına göre değişir. Özellikle kas ve sinir hücreleri gibi enerji ihtiyacı fazla olan hücrelerde çok sayıda mitokondri bulunur. Bir karaciğer hücresinde sayıları 2500 civarına ulaşabilir.

    --spoiler--
    0 ...
  4. 33.
  5. hücrenin enerji santralidir, çift katlı zarı bulunur, kendine ait dna'sı ve rna'sı vardır hatta bu yüzden mitokondiriye hücre içinde hücre bile denmektedir.
    0 ...
  6. 32.
  7. Melis gibi enerji kaynağım , var olma nedenim.

    Ay lav yu mitokondyi ay lav yu melis. Ich möchte melis, ich liebe melis.

    Wer ist es?
    0 ...
  8. 31.
  9. Bakteri hücresiyle gösterdiği benzerlikten dolayı "acaba bir bakteri miydi?" sorusunu sordurtmuştur.
    (bkz: endosimbiyoz hipotezi)
    4 ...
  10. 30.
  11. hücrenin enerji santrali görevini yerine getiren organeldir. sayıları hücrenin enerji gereksinimine göre değişir. ökaryot hücrelerde bulunurken prokaryot hücrelerde yer almazlar. kendilerine ait ribozom, dna, rna'ya sahip olduklarından bölünüp çoğalma özelliklerine sahiptirler.
    0 ...
  12. 29.
  13. çok taşaklı bir organeldir. esansiyel yani şaka yapmıyorum.
    1 ...
  14. 28.
  15. yıllardır gördüğümüz konu olduğu halde ne boka yarar bilmem.
    0 ...
  16. 27.
  17. endosimbiyoza göre eskiden bakteriymiş. kloroplast ile kader ortağıdırlar.
    1 ...
  18. 29.
  19. hücrede enerji üretiminin yanı sıra ölüm kanalları ile de beni şaşırtmış organeldir. anne karnında bebeğin gelişmesi esnasında organların şekillenmesi için çok sayıda hücrenin ölmesi gerekmektedir. mesela yapışık olan el ve ayak parmaklarının ayrılması için, aralardaki hücrelerin ölmesi gerekmektedir ve bu neticesi itibariyle faydalı bir ölüm çeşididir ve bu ölüm mekanizması mitokondrilerle yani onların ölüm kanallarıyla gerçekleşmekte imiş.

    ayrıntılı bilgi için: http://www.sizinti.com.tr...nallari-agustos-2012.html
    0 ...
  20. 28.
  21. 27.
  22. Mitokondri, hücre organelerinden biridir. Yunanca mitos (iplik) ve khondrion (tane) sözcüklerinden türetilmiştir.Boyları 0,2-5 mikron arasında değişir. Şekilleri ise ovalden çubuğa kadar değişkenlik göstermektedir. Bazı hücreler tek bir büyük mitokondri içerebilse de çoğunlukla büyük sayılarda bulunurlar. Sayıları hücrenin enerji ihtiyacına göre değişir. Özellikle kas ve sinir hücreleri gibi enerji ihtiyacı fazla olan hücrelerde çok sayıda mitokondri bulunur.Bir karaciğer hücresinde sayıları 2500 civarına ulaşabilir. Mitokondriler, oksijenli solunum yapan ökaryotik hücrelerde bulunur. Prokaryotik hücrelerde ve memelilerin alyuvarlarında bulunmaz. Bitki hücreleri ise hayvansal kökenli hücrelere oranla daha az sayıda mitokondri içerirler.
    0 ...
  23. 26.
  24. hücrenin enerji santralidir.

    (bkz: ribozom)
    0 ...
  25. 25.
  26. hücrenin nükleer santrali.

    not: ne sandın yarram, adam elektronla iş yapıyor.
    0 ...
  27. 24.
  28. üç boyutlu olarak görmek isteyenler bu müthiş videoyu kaçırmasın.

    http://www.facebook.com/v...644426829111&comments

    alternatif link isteyenler http://multimedia.mcb.har...du/anim_mitochondria.html
    2 ...
  29. 23.
  30. çoğu kişi bilmez ama, eskiden bakteriydi bu. bir çeşit evrim sayesinde çekirdeğe bağımlı organel haline geldi. kendi dna'sı ve gerekli zamanlarda kendisini bağımsız şekilde kopyalaması cabası.
    0 ...
  31. 22.
  32. 21.
  33. 20.
  34. iki katlı zardan meydana gelmiştir. dış zar düz, iç zar kıvrımlıdır.
    iç zar kıvrımlarına krista denir. üzerinde solunum enzimleri taşır.
    enerji ihtiyacı fazla olan hücrelerde sayısı fazladır.
    mitokondride solunumda üretilen atp hücrenin bütün yaşamsal olaylarda kullanılır.
    0 ...
  35. 19.
  36. -alıntıdır- -gercektir-

    içindeki micro düzeydeki kıvrımlar açılıp uc uca ekledendiğinde ortaya cıkan uzunluk ay ıle dunya arasında kı uzunluga yakın olan organeldır.
    2 ...
  37. 18.
  38. 17.
  39. bitki hücrelerinde bulunmaz. kendine has dna'sı vardır bu sayede çekirdekten bağımsız olarak kendi kendini kopyalayabilir. ayrıca enerji organelidir, hayvan hücrelerine enerji sağlar. ayrı bir canlı olduğu, daha sonra hücre içine alınarak hücreye enerji sağlaması sağlandığı düşünülmektedir.
    0 ...
  40. 16.
  41. bir çok metabolik aktivitenin merkezi olan bu organel elbette apoptozis** yolakları için de önemli bir kesişme noktasıdır ve bu yüzden gavur bilim amcaları bu organele central executioner* da derler.
    0 ...
  42. 15.
  43. genc sivilceli bunyelerin ve eriskin boz ayilarinin 7-24 cinsellik dusunebilmesini saglayan mitolojik organ.
    0 ...
  44. 14.
  45. biyoloji derslerinden akılda kalan garip isimli şeylerden biri daha.

    (bkz: endoplazmik retikulum)
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük