1: ev sahibi o çocuğun evinde o yiyeceği yemediğini düşünecektir ve bu kadını küçük düşürür.
2: aynısını evde yapsa evladı yemez. ama misafirlikte tıkınır. nankörlüğü sevmez anneler.
ülkeninin gelişmişlik düzeyini borcun büyüklüğüyle kıyaslayan cahilden çok daha iyidir.
lan olm, ekonomi dediğin şey bi bilim dalı. öle skimsonik gazatelerin köşe yazılarında okuduğun üç beş satır şeyle ekonomik yorum yapamazsın sen. ekonomi bilimi der ki, borçlanmadan büyüyemezsin. ülkenin gelişmişlik düzeyi, borcun miktarı ile değil, borcu ödeyebilme kapasatiseyle ilgilidir. bugün dünyanın en gelişmiş beş ekonomisi, aynı zamanda en borçlu beş ekonomisidir. borcu büyümeden, ekonomik büyüme sağlayan bir tane devlet gösteremezsin sen bana.
ha şimdi ben bunları söledim diye beni akp'li de yapar bu dingiller. yav arkadaş, tamam ben de tasvip etmiyorum hükümetin çoğu politikasını ama, "ehe ehe, dış borç bitmediki, aha bak şu kadar borcumuz var, benzin de 5 lira oldu zaten" tarzı şeylerin arkasına sığınıp ekonomi kötü demek, tek kelimeyle cahilliktir.
neymiş, jp morgan puanı nötr'e indirmişmiş. kimse de demiyo ki, demek ki puan artıdaydıki şimdi nötre indi. e 10-15 yıl öncesinde, yatırım yapılması en riskli ülkeler sınıfındaydı türkiye. şimdi yatırım yapılması tavsiye edilen ülkelerden biri. onu nası yapalım?
ayrıca bir ülkenin, imf'ye borçlu olması ile dünya bankası'na ya da başka her hangi bir kuruluşa borçlu olması arasında dağlar kadar fark vardır. burada atıp tutan ergenler, hiç merak edip baktınız mı acaba imf nedir, nasıl yapılanmıştır, nasıl çalışır, ne gibi bi yaptırım gücü vardır, ne şartlar altında borç verir?
yok di mi? bakmadınız. e tabi gerek de yok. hani siz çok kültürlüsünüz, çok bilinçlisiniz ya, sizin yerinize skindirik köşe yazarları gerekli araştırmayı yaparlar, köşelerinde yazarlar, sizde kopayla yapıştır yaparsınız. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın tadı da bi başka oluyo di mi?