bilgisayar oyunlarında şiddet olduğu doğrudur, o tarz oyunların çocukların psikolojilerini çok da iyi etkilemediğini de beyni olan herkes düşünebilir. bunu önleme veya kontrol görevi de devletin değil ebeveynlerin işidir. ama yaratıcılığı ön plana alan minecraft gibi bir oyuna şiddet incelemesi yapmak, oyunlardan bihaber olmaktır. muhtemelen olay şöyle gelişmiştir:
"-mücahit, bakanlıktan muzır oyunları tespit edin diye yazı gelmiş, çocuklar gevur oyunlarıyla çok vakit geçiriyomuş?
-ya bunlar da gene iş çıkardılar, senin çocuk bilir, ona sor bi, bu sıralar ne oynuyormuş?
-sormama gerek yok, maynkraft neyin oynuyor, biliyorum.
-e ne duruyon, yaz yazıya cevap, maynkraft oyununun türk anane ve geleneklerine aykırı olması yönünden incelenmesine.."
-ha yazıyom, bir de şiddet filan da yazalım, esas mevzu çakılmasın.
-he yaz yaz..."
Daha önemli işlere vakit harcanması gerekirken en gereksiz işe vakit harcanıyor, bu millet aklını peynir ekmekle yemiş haberimiz yok. En zararsız oyuna zararlı görmek sanırım bunlar cidden aklını kaybetmiş, bu mallar yüzünden dünyaya da rezil olduk. Geçmiş olsun, hepimize.
yıllarca kurtlar vadisine yapılmayan şiddet incelenmesi bir sanal oyuna yapılmaktadır. kanunlar ve kurallar eşit ve adil olmalıdır.
yıllarca perşembe akşamları şiddet izleyen gençler mafya hevesiyle büyüdü ve bu şiddet ortamına gelindi. şimdi yarınları kurtarmak için sanal oyunlarda bu şiddeti aramak abesle iştigaldir.
Bakanlık, oyunun yasaklanması için hukuki sürecin başlatılmasına karar verdi.
--spoiler--
Minecraft raporunda şu tespitlere yer verildi:
-Oyunun içeriğinde ev, tarla, köprü gibi yapılar oluşturulabildiği için yaratıcılığı geliştirdiği düşünülse de bu yapıların yıkılmaması için diğer mobların (yaratıkların) öldürülmesine gerek duyulmaktadır. Kısacası şiddete dayalı bir oyundur.
-Oynayan çocukların yaş ve gelişim özellikleri dikkate alındığında, soyut düşünceye sahip olmayan çocukların oyunda yer alan dünyayla gerçek dünyayı ayırt edemedikleri görülmektedir.
-Oyun yüzünden çocukların, hayvanlara eziyet edebilecekleri, hayvanların hiç acı çekmediğini düşündükleri, şiddet içeren hareketlerde bulundukları, zarar verilen mobların acı çekmeden ölmeleri nedeniyle çocukların, davranışlarının sonuçlarını düşünmeden hareket ettikleri tespit edilmiştir.
-Çocukların diğer oyuncularla bu oyunu oynayabilmeleri, gerçek dünyada arkadaş edinebilmek için gerekli çabayı göstermemelerine ve sosyal izolasyon nedeniyle daha çok yalnızlaşmalarına neden oluyor.
-Birden çok oyuncu tarafından oynanabilmesi, çocuğun tanımadığı kişilerle iletişim kurmasına ve sosyal risklere, istismar edilmesine yol açabilir.
--spoiler--
güldüren durumdur. hadi bakanlığı falan anlarım bir yerde "halkın şikayetlerini dinliyoruz" imajı vermeye çalışılmış. ancak haber bültenlerinin "anne-babalar bu duruma dikkat!" tarzında yaptıkları haberler gülmekle ağlamak arasında bir yerde bırakıyor insanı. hoş amacı sadece haber yapmak olan bir medyadan ne beklenir ki zaten.
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şiddeti özellikle de kadına yönelik özendirdiği gerekçesiyle minecraft adlı bilgisayayar oyununu incelemeye aldı. Şiddete özendirdiği kanaatine varılırsa oyun hakkında hukuki yollara başvurulacak."
insanların küp bloklardan oluştuğu Minecraft oyununda bir karakterin kadın olduğunu anlamak bile zorken, "kadına şiddeti özendiriyor" suçlamasına maruz kalmış oyun yazık lan.
Suçlamanın asıl kaynağı da Minecraft meraklısı bir çocuğun ABD'de okula bıçaklar ve kurşunlar getirmiş olması. buyrun link ; http://www.techno-labs.co...n-yeni-kurbani-minecraft/
Belki bizimkiler de madem yaygın bir oyuna çamur atıldı, ülkemizdeki kadına şiddet furyasının failini bulmuş gibi oyuna yüklenelim dediler.
hayır komik olan da Oyunun ana teması üretmek ve inşa etmek Türk kültürüne çok yabancı; sorun burada.