mimarlığın gereksiz bir meslek olması

entry26 galeri8
    26.
  1. önermeyi yapan kişinin mesleğini ve bu kanıya hangi araştırmalar sonucu vardığını merak ettiren önerme (!).
    2 ...
  2. 25.
  3. Mimarları sadece çizim yapan ve evin iciyle veya dışıyla ilgilenen insanlar sanan cahil insan sıçmığı.
    1 ...
  4. 24.
  5. aptalca bir tezdir. mimarlığa kapasitesi yetmeyen üniversite sınavı mağdurudur. ha iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı için aynısını söyleyemeceğim çünkü bu iki meslek sırf mimar olamayan ama mimarın yükünü hafifletmek, dolayısıyla istihdam oluşturmak için uydurulan mesleklerdir. yani zaten mimar teknik çizim ve altyapıyı oluşturuyor. sen bunun üzerine gel iki koltuk iki tavan tasarımı yap, bina çevresinde birkaç şekilli çayır çimen koy, uygulamasını yaptıramayacağın halde işler yarat, bi de render al.. pırt. bana gayet gereksiz geliyor, rizedeki çay eksperliği bölümü kadar. mimarlık zanaattir. beyhude dil yormayın.
    2 ...
  6. 23.
  7. Mimarlık ile inşaat mühendisliği arasındaki farkı açıklayan biri çıkarsa çöpe atılabilecek önerme.
    0 ...
  8. 22.
  9. Mimarlığı resim çizmek sananların saçma önermesidir.
    0 ...
  10. 21.
  11. ay götüm diye cevap verilebilecek düşüncedir.
    1 ...
  12. 20.
  13. Belirli bir kaotik dönem var ülkemizde mimarinin leş gibi olduğu gerçeğidir. Eski yapılar güzel, şu an yapılan binalar da nispeten iyi ama bundan 6-7 yıl öncesine kadar yapılan binalar mimarisizlik örneği. Gereksiz demeyelim de yetersiz diyelim. Her şey 3+1 ve kutu gibi ev kavramıyla tasvir edilirse böyle olur işte.
    0 ...
  14. 19.
  15. o kadar üniversite ve o kadar mimiarlık okuyan kişi var, ülke tarihinde nicedir bu meslekle ilgilenen pek çok insan var iken, sorun şu ki, şehir yapısı neden bu kadar banal ve estetikten yoksundur? türkiye de neredeyse bütün binalar aynı konseptte. gerek iç gerek dış tasarım olarak son zamanlardaki yenilikleri saymazsak büyük ölçüde benzer ve saçma bir düzen ve yapı vardır. dış yapılarda da hakeza... kazulet gibi apartmanlar dikiliyor şehrin ortasına, caddeler, sokaklar filan yenilikten ve estetikten çok uzak. o halde ne yapıyor bu mimarlar? herkes birbirini taklit mi ediyor? hani nerde vizyonerlik, nerde inovasyon?
    1 ...
  16. 18.
  17. gereksiz bir önerme.

    Ne demek lan mimarlık gereksiz? ne demek ne? sen sıçacağın yeri bile nereye koyacağını bilmiyor iken bu insanların senin o eşşek zikerek büyümüş sevgilin ile nerede sex yapacağını bile çizmesinden büyük iyilik var mı senin için? Kapat şimdi bilgisayarı çık evden git mimarlar odasına affedin beni diye çığlık at, çabuk iftara kadar bitmiş olsun bu iş, günah çıkar, tövbe et, dine dön.
    1 ...
  18. 17.
  19. mimarlık gibi önemli bir mesleğe gereken önemi vermezsek işte böyle yamuk yumuk binalarda, yeteri kadar yeşilin olmadığı, planlamanın sıfır olduğu şehirlerde yaşarız.
    0 ...
  20. 16.
  21. önerme saçmalıktan başka bir şey değildir.
    1 ...
  22. 15.
  23. türkiye gereksiz insanların çok olduğu bir ülke olduğundan öyle zannedilen durumdur.
    0 ...
  24. 14.
  25. torpille iş başına getirilen mimar çakması insanların yaptığı birkaç işe bakarak g*tten uydurulan önerme.
    o zaman bakkallar kalsın diksin binaları?!

    kardeş, ya sen mimarlık ne onu bilmiyorsun ya da ülkenin en ücra köşesinde bir köyde yaşıyorsun!
    0 ...
  26. 13.
  27. doğru bir önermedir.
    yapılan şehir planlamalarında belediyeler de bulundurulmayan insanlardır. şehirlerimizden belli olan durumdur.
    0 ...
  28. 12.
  29. yanlış önermedir.

    mimarlık bir sanattır. insan yaşamını kolaylaştırmayı ve estetik görünüm sağlamayı hedefler. mimarlar, iç mimarlar, peyzaj mimarları olmasaydı park,bahçe, okul, ev, yurt, hastane gibi mekanlar işlevsiz olurdu. dünyadaki en önemli 3 meslek arasındadır mimarlık. bu mesleklerden diğer ikisini ise tıp ve hukuk fakülteleri yetiştiriyor.
    2 ...
  30. 11.
  31. mimar sinan'ı muhteşem yüzyıl'da oynayan bir karakter sanan birinin zırvalaması. he yav he mimarlık gereksiz, öğretmenlerin aldığı para fazla...
    8 ...
  32. 10.
  33. konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan yazar beyanıdır. mimarlık mesleğini eleştirebilmek için yalnızca gezdiğiniz sokaklara, şehirlere bakarak gözlem yapmak yetmez. o kibrit kutusu gibi sıralanmış binaların dahi tasarlanıp yapılma aşamasında neler yaşandığını bilmek için, işin mutfağına girmek gerekir. yalnızca inşaat mühendisi ya da tekniker yeterli olsaydı zaten gerek kalmazdı mimarlara. çıktığınız merdivenlere dikkat edin ki kafanızı kirişe çarpmıyorsunuz.
    8 ...
  34. 9.
  35. mesleğim olduğu için rahatça söyleyebiliyorum ki 'en mimar millet türk milletidir.' sözü tamamen gerçeği yansıtıyor.. herkes senden daha mimar kesiliyor bu işte..

    arkeolojinin gereksizliğinden bahseden arkadaş da yaşadığı şehrin övünülecek tek yanının mimarisi olduğu cehaletinden kurtulur umarım..
    en saygın mesleklerdendir arkeoloji..
    7 ...
  36. 8.
  37. o gereksiz denen mimarlik degil arkeolojidir.

    yoksa bir mimar tum sehri degistirebilir.

    ornek isteyeni yasadigim guzide sehir barcelona'ya beklerim.

    zira barcelona = gaudi.
    10 ...
  38. 7.
  39. esenlerde, zeytinburnunda, bağcılarda oturup balık istif şeklinde yapılmış saçma sapan apartman sıradağlarına bakarak mimarların gereksiz olduğunu söylemek abesle iştigalden başka birşey değildir.

    Bu ülkede tuvaleti yapıp giderini logara bağlamayan müteahhitler var amk.

    özel tasarım istediğinizde de grafikler var dersiniz herhalde.

    şunlara bir bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız:
    http://www.archinomy.com/...ng-buildings-of-the-world
    10 ...
  40. 6.
  41. sovyetler birliği döneminde yeniden imar edilen doğu bloku ülkelerinde kentlerin dokusuna baktığınızda, birbirlerinin neredeyse kopyası konut blokları görürsünüz. temelleri de dahil olmak üzere hemen hepsi prefabrike elemanlarla inşa edilmiş, yan yana dizili kibrit kutuları görünümünde, estetik açıdan hiçbir değeri olmayan yapı bloklarıdır bunlar.

    - öte yandan, fonksiyoneldirler evet! ekonomiktirler, ucuza mal edersiniz, insanların barınma gereksinimini karşılarsınız. peki ya! o kentlerde yaşayan insanların yaşamdan zevk alma hissi? kenti simgeleyen, başka kentler veya yurt dışından gelen dostlara gösterilebilecek öznel yapılar, köprüler, geçitler, müzeler, konser salonları ve opera binaları... sorarsınız ve estetik değer taşıyanların nerede ise tamamının ekim devrimi öncesi, çarlık rusyası döneminde inşa edildiklerini öğrenirsiniz.

    - ister kabul edin ister etmeyin! gerçek budur.

    teamüller göstermiştir ki, mühendisler ekonomikliği ve fonksiyonelliği, mimarlar ise estetiği ve öznelliği temel hareket noktası olarak benimserler. bu, aldıkları eğitimin de bir gereğidir aslında. bu iki meslek erbabı iş ortamında sürekli çatışır ve birbirlerini her fırsatta iğnelerken, hem mühendisliğin ve hem de mimarlığın zaman içerisinde gelişimine de ciddi katkı sağlamış olurlar. batının mühendislik abideleri ve mimari şaheserleri, mühendis ve mimarların karşılıklı ve hiç bitmeyen masa başı kavgaları, çekişmeleri, huysuzlukları, geçimsizlikleri sayesinde çıkmışlardır.

    - onlar tıpkı, bir arada olduklarında sürekli kavga eden fakat ayrı olduklarında da birbirlerini özleyen kardeşler gibidirler.
    9 ...
  42. 5.
  43. 4.
  44. yanlış önermedir.

    benim çok değerli mimar kardeşlerim var. gözlemlediğim kadarıyla -ki şunu kibirden uzak olarak söyleyemeliyim son derece iyi bir gözlemci ve dinleyiciyimdir- mimarlık mesleğine mensup kardeşlerim evlerimiz için hayati önem taşıyan insanlardır. teknik olarak ifade edemesem de bir mimarın elinden çıkmış yapı ile mimarsız yapı arasında dağlar kadar fark vardır değerli kardeşlerim. hem konfor, hem işlevsellik ve hem de güvenlik açısından mimarlık mesleği modern hayatın en pratik icatlarından biridir. ben buradan sözlüğümüz vesilesi ile mimar kardeşlerimi bir kere daha kutluyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

    --spoiler--

    sponsorlu link: https://galeri.uludagsozluk.com/r/516132/+

    --spoiler--
    11 ...
  45. 3.
  46. (bkz: işte orda bi dur)

    mimarlık, saygı duyduğum ender meseklerden biridir. hem teknik hem de sanatsal beceri ister. mimarlığı bitirmek, mühendisliği bitirmekten de kat ba kat zordur. hele hele iyi bir mimar olmak, her babayiğidin hakkı değildir.
    13 ...
  47. 2.
  48. iç mimarlık ve peyzaj mimarlığını kapsayan bir düsünce midir merak edilen sacmalama.
    9 ...
© 2025 uludağ sözlük