Mimarlıkta okuyan öğrencilere yöneltilen sorulardan birisidir. Pek çok insan Mimarlığı 2'ye ayırır. iç ve Dış olarak. Fakat Dış Mimarlık diye bir bölüm yoktur.
sorulmamasını defalarca tebliğ etmeme rağmen devamlı başıma gelen durum , fazla vakit geçirmeden küfretmeye başlasam iyi olacak diye düşünüyorum , lan iç mimar olsam iç mimarım derim dimi andaval ?
şükürsüzlüğün tezahürü olan isyana sebebiyet veren soru.
yahu, bakın mimarlık başlığına alakaları olmadığı halde bir entricik girmeye çalışıp da ulviyetimizle alaka kurmaya garibanlar varken, sen (bizler) ne kadar şanslısın ki bu ulvi mesleği öğrenmeye layık görülmüşsün. varsın iki soruya cevap veriver, ölmezsin anam. şanımızdandır.
" içi varsa dışı da vardır bu meretin be yeğenim " mantığıyla yöneltilen sorudur. saç baş yoldurtması gerekendir.
- maşallah allah zihin açıklığı versin evladım. iç mi dış mı peki aslanım ?
+ haa dış dış. böyle pencere falan tasarımı. ne bileyim işte apartman zilleri nasıl dizilecek falan. amca valla yaşına hürmeetten küfür etmiyorum yoksa var ya içimden geçenleri bir bilsen..
sene 2010 - gönül isterdi sene 1997 diye girmek ama malum yaşımız genç henüz- . neyse efendim öss' ye girilmiş malum üniversite burslu olarak kazanılmış. ve kazanılan bölüm mimarlık diye tabir ediliyor. okul başladı gidip geliyoruz. bu üniversitede * öğrenci kartları kayıt esnasında değil okulun 2' nci haftasında veriliyor. kart veriliyor ama okulda turnike veya güvenlik diye bir şey olmadığından bir işlevi de yok. ama o kadar üniversite kazanmışız gidip alalım dedik. okulun ana kampüsünde bulunan öğrenci işlerine gittim ve dedim kartımı alıcam. 5 tane bayan çalışıyor küçücük odada. o anda tabi düşünmedim ben kartı isticem ama kendimi nasıl tanıtıcam. diyalog gelişti :
- öğrenci kartımı alıcaktım
-- fakülteniz?
- sanat ve tasarım
-- bölümün?
işte o an nedenini hatırlamıyorum ama bir şekilde ağzımdan dış mimarlık çıktı. 2 nedeni olabilir ; ya daha kazandığım bölümden haberim yok ya da oradaki kadına anlasın diye öyle dedim. hangisiydi hatırlamıyorum neyse kelimeler döküldü ağızdan ve onu gördüm. o kadının yüzündeki iğrenç gülümsemeyle karışık kendince konuşması. aklından geçenleri tahmin etmek de zor değil tabi. baba parasıyla gelmiş gerizekalılardan biridir diye düşünüp kendince söylenmiştir. tabi okulda yeni olmanın verdiği korkaklık ile birşey de diyemeyip kendimi açıklayamadan kartımı alıp alelacele çıktım. sonrasında o kadın ya işi bıraktı ya da kovuldu bida da görmedim. *
Dekoratör vb bir ismi olması gereken meslek mensubuna sen çıkıp iç mimar dersen işte böyle bir neticeye karşılaşırsın. Kısaca cevap alsa bile, soran kisinin cehaletini almayacak bir cevap iceren soru biçimidir .