milliyetçilik ilkesine bağlı kişi.
Milliyetçiliği kötü bir şey sananlar için geliyor; "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz" bunu ben demedim Gazi Mustafa Kemal dedi.
ırkını ve de bu ırkın kültürünü değerlerini seven insandır. dünyanın her milleti bir nebze olsun milliyetçidir. çingeneler bile milliyetçidir. ama tarihi şanla dolu olan bir türk evladı milliyetçilik yapsa anlam verilmez bir şekilde eleştirilir hatta faşistlikle dahi suçlanabilir.
(bkz: faşizm ile milliyetçiliği aynı şey sanma)
solcu olmayı aydın olmak zanneden, milliyetçi olmayı ise mhp'ye oy vermek sanan bünyelerin idrak edemediği, atatürk'ün altı ilkesinden birini kendine ülkü benimsemiş olan insan modelidir.
ve ayrıca ait olduğu milletin varlığını sürdürmesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle birlikte çalışmaya, bu çalışmayı ve bilinci, diğer kuşaklara da yansıtmaya "milliyetçilik" denilir.
atatürk, milleti şöyle tanımlamaktadır: bir insan topluluğunun millet sayılabilmesi için "zengin bir hatıra mirasına, birlikte yaşamak hususunda ortak istekte samimi olmaya, sahip olunan mirasın korunmasını birlikte sürdürebilmek konusunda iradelerin ortak bulunmasına, gelecekte gerçekleştirilecek programın aynı olmasına, birlikte sevinmiş, birlikte aynı ümitleri beslemiş olmaya" ihtiyaç vardır, işte bu ana şartları taşıyan bir insan topluluğu millet sayılır. gene atatürk'e göre, bu şartların doğal sonucu, ortak milli bir düşünce, ideal ve en önemlisi ortak dilin ortaya çıkmasıdır. gerçi dil birliği millet olmanın baş şartı değildir ama insanları düşünce, ruh ve kültür açısından birbirine bağlayan ana dilin, pek çok millette tek olduğunu da unutmamak gerekir.