milliyetçi hareket partisi ideolojisi

entry6 galeri0
    6.
  1. ideolojileri akp'nin götünü yalamaktır.
    1 ...
  2. 5.
  3. Milliyetçi hareket partisi belkide ülkedeki tek ideoloji sahibi partidir. ideolojiside bellidir.

    Akp gibi ideolojisiz işine geldiğinde kemalist işine geldiğinde milliyetçi işine geldiğinde dolcu işine geldiğinde komünist işine geldiğinde liberal demokrat bir parti değildir mhp. Duruşu anlayışı kurulduğundan beri ufak saplamarı saymazsak hep aynıdır.

    Chp gibi atatürkçü geçinip atatürk anlayışından bu kadar uzak ve şovanist bir tavır takınmaz mhp.

    Tutucudur kapalıdır ama ideolojisi sağlam ve bellidir.
    2 ...
  4. 4.
  5. başa akp'nin muhalefetten sorumlu genel başkan yardımcısını getirme ideolojisidir maalesef.
    1 ...
  6. 3.
  7. iktidarda kim varsa ona yancılık.
    0 ...
  8. 2.
  9. chpninde belirli ideolojisi yoktur. atatürk ısrarla doktrin çıkarmamıştır. çünkü belirli bir doktrinin partiyi dizginleyeceğini gelişmesini engelleyeceğini şiddetle belirtmiştir.
    mhpye gelirsek 3 temel esasa dayanır. türk milliyetçiliği, islamcılık ve doktrindir. ülkü ocaklarına başkan olanlar bu üç şey üzerine kurana ve bayrağa el basıp yemin ederler. milliyetçilik, islamcılık ve doktrinime yemin ediyorum derler. demek ki doktrin olduğuna göre ideolojisi de varmış.

    kısa ve öz mhpnin ideolojisi türk islam ülküsüdür. sıkıntısı ise milliyetçilik ve islam arasında kalan çok fazla mhpli vardır. bütün ikilikler bundan çıkmıştır.

    ama şuda bir gerçek ki o islamcılığı seçenler 1 kasımda akpye oy vermiştir. buda demek oluyor ki mhpye oy verenlerin ezici çoğunluğu türk milliyetçileri ve türk ırkçılarıdır.
    0 ...
  10. 1.
  11. aşağıda ki sözleri söyleyen kişiler tarafından eleştirilen ideolojidir:

    --spoiler--
    türkçülük, milliyetçilik gibi düşünceleri var; onlar da dediğim gibi modası geçmiş, ancak savaş ve kaos ortamlarında parıldayan, eğitimsiz kitleleri belirli bir gruba dahil etme ve savaşlardan çıkar sağlamaya yönelik oluşturulmuş ideolojiler. üstelik sizin neyinize lan milliyetçilik? bugüne bugün avrupa' da binlerce sanat eseri var, binlerce sanatçı var, binlerce yazar var, binlerce bilim adamı var. tarihleri desen o da her daim güneş gibi parıldamış. siz nesiniz de milliyetçilik taslıyorsunuz? size mi kaldı?
    --spoiler--

    bir halkı utanmadan bu şekilde ırkçı bir bakış ile aşağılayan embesiller tarafından anlaşılmaması normaldir. zaten türklerin tarihi, sanat eseri, bilim adamı olmadığını söyleyen avrupa yalaması olan cahillerden milliyetçiliği anlamasını beklemiyoruz. milliyetçilik zaten bu amaçla çıkar ve kendi ülkesinde eksiklikleri giderip halkının üstün değerler çıkarmasını ister. örnek olarak:

    (bkz: aziz sancar ın ülkücü olması/#29734464)

    konumuza dönersek olmayan ideoloji değildir. vardır kendince ideolojisi:

    1) milliyetçilik: iç ve dış politikalarda aktif şekilde terör örgütlerine karşı duruşuna devam ediyor.

    2) muhafazakarlık: her zaman kendisini muhafazakar olarak nitelendirmesine rağmen sürekli muhafazakarlaşıyor diye eleştiriliyor. kardeşim zaten bu parti kendisini böyle niteliyor niye siz o yönden suçluyorsunuz. ayrıca muhafazakarlık siyasi islam değildir.

    3) ab karşıtlığı: mecliste bulunan 4 parti arasında ab karşıtı tek parti olmasına rağmen hiç bilinmiyor.

    4) turancılık: çok fazla eksiği olsa da bu konuda mhp'nin güzel girişimleri mevcut. ülkücüler türkmen dağında savaşıyor sürekli yada rabia kadir ve cemilev gibi önemli türk büyükleri ile mhpli yöneticiler zaman zaman bir araya geliyor.

    5) kuvvetler ayrılığı ilkesi: her ne kadar son zamanlarda mhp içerisinde sözü geçmese de mhp'nin yasama-yürütme-yargı organlarının birbirinden ayrılığını savunur.

    6) soft liberal ekonomik politika: akp'nin bir zamanlar aşırıya kaçtığı ve özelleştirmediği kurum kalmadığı politikanın daha yumuşak halini mhp savunur. merkez bankası eski başkanı ve başarılı ekonomist durmuş yılmaz gibi isimler mhp'de süs olarak bulunmuyor.

    mhp'nin kendince ideolojisi ve savunduğu değerleri vardır. yalnız mhp'nin sorunu bunları halka anlatamamasıdır. akp ve chp gibi medya desteğinden ve hdp gibi ağlak siyasetten uzak olduğu için mhp kendini bilerek yada bilmeyerek halka açamamaktadır. bunun yanında son günlerde ise kendisine oy vermiş benim gibi kişilerin anlamadığı şekilde muhalif olması gerekirken iktidar destekçisi olmakta ve kendi ideolojisine ihanet etmekte olduğunu da belirtelim.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük