BBP'nin bu duruma gelmesindeki en büyük etkenlerden biri de Remzi Çayır'dır. BBP'deki muhalefet ekibi tasfiye eden Topçu - Destici'ye sonuna kadar destek veren, muhalifleri hainlikle, tehditle sindirmeye çalışan kişidir Remzi Çayır. Türlü türlü entrika çıkararak, küçük olsun bizim olsun mantığı ile partiyi AK Parti'nin yedeği haline getirdiler.
Mansur Yavaş ve Melih Gökçek'in önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayında ortaya çıkarak, Melih Gökçek'in kazanmasına neden olan kişidir Remzi Çayır. Gökçek'in Belediye başkanlığı döneminde Çayır'ın ne kadar iş yapıldığı bilinmiyor. Başta BBP üst kadroları olmak üzere nasıl finanse edildiği bilinmiyor. Muhsin başkan, adam yokluğundan dolayı divana aldığı iki Yalçın Topçu ve Mustafa Destici BBP genel Başkan oldu. Ah Remzi Çayır. Topçu Bakan, Destici Genel başkan olacağını rüyasında bile göremezdi.
Çok vabaliniz var Remzi Bey. Ben olsam hiç girişmezdim.
-merhum- N. erbakan hoca ilk partisi, milli NiZAM kapatılınca milli selamet partisini kurmuş idi. seksen ihtilalinde o da kapatılınca -millilik, yerlilik rafa kalktı- partisinin ismi "refah(almanca reich)" oluverdi? filistin deki "refah mülteci kampına" atfen, beynelmilel-ümmetçi bir yola girildi? buna türkiyedeki "nazi-artığı natocuların" etkisi yadsınamaz? milli görüş çizgisinin, milliyetçi-ülkücülerle tevhidi engellendi ve bu mel'anet halâ günümüzde de telkin edilmektedir? yolumuz "milli-yerel bir yoldur" bu partiye sahip çıkılması umulur?
-hiç unutmam- 91. genel seçimlerine -üç gülün ittifakı- "rp - mçp -ıdp" ile gidilmişti? o zamanlar ülkücüler "bizim ocak" adlı bir dergi çıkarıyor ve bir binanın 5'ci katında büro açmışlar, partili bir arkadaş -madem ittifak yapıldı- "gidelim gençlerle sohbet edelim" teklifini, muhabbete vesile olur ümidi ile kabül ettik ve gittik. o yıllarda hendek de ulaştırma taburu var, gittik ki ne görelim, "kabileciler ve -sivil kıyafetli- tabur subaylarından bir grup", baş köşeyi tutmuş bizi bekler imiş? -sonradan öğrendik- kırşehirli bir subay, "- vay efendim atatürk MiLLiYETÇiSi bir parti, nasıl gericilerle ittifak yaparmış" deyu esti-gürledi? neo-conların, "verimli kaos( çatıştırma) teorisi" ta o günlerde yürürlükte imiş, biz anlamamışız?
g. başkan remzi çayır bey, bir tv mülakatında "- beraber siyaset yapma imkânımız olmadı?" lâkin, -merhum- erbakan hocanın "iman varsa, imkân da vardır?" sözünü çok takdir ederim? deyu beyanatta bulundu idi. vallahi reis (kime "reis" dediysek, "Allahsız-ardahanlı misali" büyük satışa geldik?) sana ulaşmaya çabaladık, amma ve lâkin bir murafık bulamadık?
-buraları okuyorsan- mümkünse şu "iman-imkân" münasebetini bir "muhakeme-müşavere" edelim?