2024-2028 stratejik planlını açıklamış bakanlık. bu plana gore öğrencilere cami ve mezarlık ziyaretleri yaptırılarak, bu bağlamda okul dısı sosyal faaliyetleri de vakıflara (kibarca tarikat) verilecek...ayrıca stratejik planlamasında eğitimin en temel değerini "din" olarak belirlemişler...konu ile ilgili serdar turgut yazısı;
türkiye cumhuriyeti'ne ve türk milli egitim sistemine "helal olsun" diyorum. hedeflediklerini, yani hicbir seyi sorgulamayan, arastirmayan, "devletimiz ne diyorsa, o dogrudur" diyen milyonlarca cahil yetistirmeyi basarmislar; merak etmesinler, sirtlari asla yere gelmez; ama tabi türkiye yerinde saymaya devam eder.
yüksek maaşlı bilişim personeli alımı gerçekleştirecek kurum. 4-8 Aralık tarihleri arasında başvuru yapılacak alım için KPSS'den en az 70 puan alma şartı bulunuyor. Çalışma hakkı kazanan adaylar en az 49.748 TL, en yüksek 74.622 TL maaş alacakmış. https://tinyurl.com/3jfhb2r4
Online eğitime direnmekte ısrarcılar nedense. Fahrettin bey çıkıp omicrondan korunmak için 2 metre mesafe yetmez derken diğer taraftan yarım metre mesafeyle çocukları kıç kadar sınıflara tıkıştırmakta bir sıkıntı görmüyorlar.
öğretmen kılavuz kitaplarını kaldıran bakanlık. allah'ın dağında öğretmenliğe başlayan çiçeği burnunda öğretmenin en büyük dayanağı olan bu kitapları kaldırmalarının nedenini merak ediyorum.
Ziya selçuk ile çok farklı işlere imza atacak olan bakanlıktır. En önemlisi artık müsteşarlık olayının bitmiş olması ve milli eğitim bakanının daha rahat hareket edebilecek olmasıdır.
2019 bütçe tasarısında aslan payını alan bakanlık. 2019 için tam 103 milyar tl ayrılacakmış.
şimdiden belirteyim; uluslararası testlerde yine nal toplayacak öğrenciler. her yıl milyarlarca liramız bu bakanlık yüzünden çpe gidiyor. eğitimin %70 i özel sektöre bırakılmalı.
eğitimin ticareti olmaz diyenler. hastalanınca özel hastaneye gidiyorsunuz değil mi ? devlet hastanelerinin hali ortada * sağlığın ticareti olursa, pekala eğitimin de olur. hayatımızdaki çoğu şeyin ticareti yapılıyor.
gerçekten idealist bir bakan için milli egitimi kurtarmak hic de zor değil aslında.
kadıköy'de oturuyorum. en eski ve köklü okullar imam hatipe dönüştürüldü. kimse çocuğunu yollamak istemiyor. bütün bu okullar öğrencisizlikten okul duvarlarına "hem ingilizce hem arapça ögretiyoruz. en yüksek başarı bizde" gibi ilanlar asmışlar.
ben hayatımda ilk kez devlet okullarının öğrenci bulmak için reklam yaptığına şahit oldum. imam hatip okulları boş. demek ki millet istemiyor.
bunları ivedilikle normal liseye dönüştürün ve laik müfredata kavuşturun. böylece atanamayan fen ve sosyal bilimler öğretmenleri atanır, imamlar olması gerektiği gibi camiye döner, veliler ve öğrenciler mutlu olur ve ülkenin geleceği kurtulur.