milli bayramlar dini bayramlardan önemlidir

entry19 galeri0
    1.
  1. kesin kes doğru bir durum. din allahla kul arasındadır ama milli duygular bireysel değil toplumsaldır. mesele 19 mayıs ya da 23 nisan değil bu günlerin tek başına bir anlamı zaten yok önemli olan milli kimlik ve dilin yani ulusal unsurların din ve ümmetten önce gelmesi.
    12 ...
  2. 2.
  3. yanlış iddiadır, kişiden kişiye değişir.
    3 ...
  4. 3.
  5. müslüman gibi müslüman olabilirsek eğer, dini bayramlar toplumu, milletleri ve müslüman ülkeleri bile bir yapar,
    ah şu "dehşetli bir hastalık olan ırkçılık"tan sıyrılabilse kafalar,
    7 ...
  6. 4.
  7. şimdi gerçek bir müslümana göre dini ve milli bayram diye bir şeyler yoktur. En önemli günleri şunlardır:
    1) ramazan
    2) kurban.
    Bunlara da dini bayram demez, çünkü ona göre zaten dini olmayan bir şey yoktur. Herşey dine dahildir. Eğer isterse de kendisi için önemli olan diğer günleri (29 ekim, 23 nisan vs.) de yad eder, ama bu yad ettiği günleri ramazan ve kurban bayramı ile aynı kategoriye koymaz.
    2 ...
  8. 5.
  9. yanlış önerme daha 23 nisanını kutladığım insan tanımıyorum ne de 29 ekimini 19 mayısını
    bu bayramların insanlarda oluşturduğu şey tatilden başka bir şey değildir.
    3 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. birbirininin 23 nisan'ını kutlayan çocuk gören var mı allah aşkına , konuyu başka yöne çekmeyin . ırk ve din karşılaştırılması olmaz olamaz , çoğu zaman iç içe olan konular . Dini bayramlar çoğu yerde milli bayramlar da . Ateist , deist arkadaşlarım var onlar bile ramazan bayramını kutluyor . sorunsalın cevabı aslında burda .
    1 ...
  13. 8.
  14. 30 ağustos'ta yunan denize dökülmeseydi oruç tutabileceğini, 29 ekim'de cumhuriyet ilan edilmese kurban kesebileceğini zanneden mal oğlu malların katılmadığı tespit.

    ramazan ayında mahyalarda "zito venizelos" yazsaydı daha iyiydi amına koyayım...
    9 ...
  15. 9.
  16. yanlış iddiadır. ikisininde yeri ayrı, önemi farklıdır. ikisinide çoşkuyla layıkıyla kutlamamız şarttır.
    1 ...
  17. 10.
  18. biraz yüzeysel olacak ama;

    dini bayramlar kişiseldir, milli bayramlar toplumsaldır. bu yüzden bu önerme doğrudur.
    4 ...
  19. 11.
  20. her iki bayramın amacıda ''uzaklaşmamaktır.''

    dinden ve milli duygulardan.
    0 ...
  21. 12.
  22. Cumhuriyet olmasa kurban kesemeyeceğimizi söyleyen arkadaşları öldüklerinde türk bayrağı ve meşalelerle karşılayacaklar zaten * ya bi siktirin gidin yok atatürk mü muhammed mi yok cumhuriyet mi islam mı siz ne sığ insanlarsınız ya... Bu vatanı ve cumhuriyeti kuranları pişman etmeyin...
    2 ...
  23. 13.
  24. kutlanış şekli olarak dini bayramları daha karlı buluyorum. iki çocuğun zıplayıp şiir okumasını izlemektense, et yerim daha iyi.

    (bkz: milli bayramlardaki sıkıcılık)
    (bkz: şakirt değilim)
    (bkz: kutlanmasın demiyorum)
    2 ...
  25. 14.
  26. eşleştirme yapılamayacak iki olaydır. çünkü çok farklı olaylardır. dini bayramların kişisel olması da tamamen uydurmadır.
    0 ...
  27. 15.
  28. 16.
  29. (bkz: kulvar farkı)
    (bkz: bilinç)

    tanım: bir çeşit önerme.

    yorum: şimdi haklı gibisiniz devlet kurulmasa din yaşanamazdı ve ya zor yaşanırdı diyerek. ilk etapta doğrudur. ama bu millet osmanlının sonlarında var olmadı ki düşünceler ve yorumlar, savaş ve günümüz arrasınsa sıkışıp kalsın. türkiye cumhuriyeti'nin büyük temeli olan osmanlı'da asırlarca bu dini ve bayramlarını yaşadı. madem aynı kulvardaymış gibi yorumlanacak, herşey göz önüne alınmalı.
    1 ...
  30. 17.
  31. önemli bayram yoktur. bunları bir görevmiş gibi göstermekten vazgeçin. bu bayramlar yüzünden insanlar hem dinden, hem ulustan soğur oldu. ayrıca kutlamayı bilmeyen bir milletiz, kabul edelim artık. bayram bizim harcımız değil.
    0 ...
  32. 18.
  33. ramazanda oruc tutmayıp fitre vermeyen, kurban bayramında kurban kesmeyip fakir doyurmayan ucube dini bayram tatillerinde yan gelip yatıyor. hic demiyor bu bayramlar daha az önemli zaten vazifemi de yerine getirmiyorum o halde tatil de yapmayayım. sokayım zihniyetine.
    1 ...
  34. 19.
  35. milli kelimesinden anladığımız ne milli dediğimiz 23 nisan, 19 mayıs, 30 ağustos ve 29 ekim türk ırkının bayramı değil türkiye cumhuriyetinin bayramlardır, tüm dünya türklerinin ortak kutladığı bir nevruz var ama onunda tarihleri birbirleriyle örtüşmüyor.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük