akıllara meclis koltuklarının milletvekili çocuklarıyla dolması geliyor hadi hayırlısı diyelim, ee ne de olsa babadan oğula mantığı hala devam etmekte ne de olsa ..
bu koşullar altında hayata geçtiğinde, meclis koltuklarını yıkanmıs genç dimaların doldurmasıyla sonuçlanacak yasa tasarısı! uygun şartlar altında güzel olabilir ama bizim ülkemiz için değil sanki!
gençliğin sorunlarını çözmekte özellikle gayret sarfediceklerine inanıyorum..*
başka açıdan bakarsakda, milletvekillerinin çoğu erkek olucağına göre, ve erkekler en az 30'unda olgunlaştığına göre..* milletvekilliğini ego tatmin aracı olarak kullanıcak olmalarına pekte şaşırmıyacağım..
politik katılımı genişleticeğini düşünenler her ne kadar çok olsada politikaya, politik tecrübesi kısıtlı olanların katılımını arttırıcak hadise. bu arada katılım istek işidir. örneğin, bir ülkenin kadınları politikaya ilgi duymuyorsa siz onlara seçme-seçilme hakkı da verseniz onlar politik arenada erkekler kadar boy göstermezler. beylerinin oy verdiği partiye oy verirler. kısacası apolitik gençliğe seçilme hakkı verseniz ne olur vermeseniz ne olur dedirten durumdur.
siyasete çoluk çocuğun karışmasıdır. yedi yaşında ilkokula başlayan bir çocuk liseden mezun olduğunda 18 yaşında olur. hazırlık ve fakülte yıllarını da katarsak yaşı hemen 25 e gelir.
bu kişinin muhtemelen evlilik ve askerlik işleri de duruyordur.(erkekler için)
bu yaşta parti liderinin emrine daha doğrusu bir yörüngeye giren kişiden sağlıklı sonuç beklemek hayal olur. yukarıda bir arkadaşımız da yazmış; erkekler ancak 30 dan sonra kendisini bulur.
ankarada doğmuş tüm okullarını ankarada okumuş 25 yaşında meclise giren bir kişi 85 yaşına kadar mecliste kalabilir. bu kişi türkiye yi ne kadar tanıyabilir.
bana göre yaş sınırı 40 olmalıdır. günümüzde 40, genç bir yaş olup hayatı bir yörüngeye oturtmak için ideal sayıdır.
yapılan düzenleme çoğu şeyde olduğu gibi göz boyamadır. bunun memlekete bir faydası yoktur. bugün için konuşursak 12 eylülde vitamin, 28 şubatta çocuk olan bir kişi nasıl ülke yönetiminde söz sahibi olabilir. yanlıştır. 25 yaşında meclise girecek kişi el kaldırmaktan başka bir şey yapmayacaktır. hoş şimdikiler de aynısını yapıyor ya bir yanlış başka bir yanlışla doğrulanamaz.
23 yaşında içki içmek yasak dolayısıyla, kenidi iradeni temsilden men iken; 25 yaşında, milletvekili olarak, halkın iradesini temsil etmek !
arkadaş insan ne çabuk olgunlaşıyor yahu. özellikle türkiye gibi ülkelerde... hayret etmemek mümkün değil.
bu genç meclis kürsüsüne çıksa, ekonomiden bahsetse;
- delüğanlı, sen geçen seneye kadar marketten bira alamıyordun , sana mı kalmış cari açık ?
demezler mi...