millet mektepleri

entry5 galeri2
    1.
  1. 1920'li yılların sonlarına doğru, yetişkinler için okuma-yazma kursları veren eğitim birimlerine verilen addır. esasında "halk mektebi", "halk dershanesi" ya da "gece kursları" adlarıyla bilinen tüm kursların birleştirilmiş hâlidir. genellikle okul binaları kullanılarak verilen bu kursların asıl amacı, okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğretmek; okuma-yazma bilenlere de vatandaşlık bilgisi gibi dersler vermektir. kadınlar gündüz, erkekler ise gece derslerine devam edecek şekilde bilgilendirilmiştir.
    1 ...
  2. 2.
  3. Bence yeniden açılması gereken okullar. Ciddiyim. ilk millet mektepleri okuma yazmayı öğretmiş. Başarılı olmuş. Şimdi Millete öğretilmesi gereken "insan" olmak. Yurda yararlı bir vatandaş olmak. Birey olmak. Çeşitli sebeplerle bu özelliklerini kaybetmiş, yozlaşmış insanlar ne çok. Hepsini eğitimden geçirmek lazım. Medeni bir ülkenin vatandaşı olduklarını onlara hatırlatmak için. Orta doğudan ayrıştırmak için. Hatta baya uzun bir süre açık olmalı millet mektepleri. insanlar kendilerinde eksiklik hissettiklerinde bu eğitime tekrar tekrar girebilmeli.
    0 ...
  4. 3.
  5. aynısını okuma yazma seferberliği adı altında erdoğan yapınca gerici oluyor, millet mektebi olunca övgü alıyor işe bak.
    0 ...
  6. 4.
  7. amerikan uşağı ULU menderes tarafından kaldırılan cumhuriyet dönemi projesi..

    amaç sadede eğitim öğretim değil

    topluma ailesine faydalı insan yetiştirmekti..
    0 ...
  8. 5.
  9. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1966741/+

    Atatürk döneminde açılan Millet Mektepleri'nde, güzel bebeği ile okuma yazma öğrenen Türk kadını. 1930.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük