Ludvik, bir süredir uzak kaldığı kız arkadaşı Marketa’dan bir mektup alır. Marketa, hayatından memnun olduğunu ve Batı’da devrimin pek yakında gerçekleşeceğini yazmaktadır. Kendisini özlemediği için Marketa’ya kız Ludvik, bir kartpostalın arkasına,“iyimserlik, insanoğlunun afyonudur! Sağlıklı ruh, hıyarlıktan başka bir şey değil. Yaşasın Trokçi!” yazar ve kıza gönderir. Ludvik’in “şaka” olsun diye yazdığı bu üç cümle, hem Komünist Parti’den, hem de üniversiteden atılmasına, toplumdan dışlanmasına yol açacaktır.
Milan Kundera’nın 1967’de yayımlanan ilk romanı Şaka, sosyalist Çekostovakya’nın alaycı bir eleştirisiydi. Bir süre sonra Kundera’nın tüm yapıtları yasaklanmış, kendisi de yurttaşlıktan çıkarılmıştı. Şaka’nın ilk yayınlanışından bu yana kırk yıl geçti. Zamanında politik göndermeleriyle öne çıkan bu çarpıcı aşk ve intikam romanı, bugün de, her kalıcı yapıt gibi, insan varoluşunun evrensel temalarına ışık tutmayı sürdürüyor.
Nick altındaki yazıların yarısı "ben milan kundura diye okudum yeeaaaaa" şeklindedir. Tamam okudun da niye yazıyorsun ki buraya aq. Daha orijinal sebepler bulun.
her ne kadar buram buram orta sınıf koksa da kendisini yakın buluyorum kendime. dizilerde zengin ve güzel kızların okuduğu üniversiteye burslu olarak gelen hafif şirin, hafif cadı orta sınıf kız kontenjanı olur ya sanırım kendisi o boşluğu dolduracak benim nazarımda. bana arada laf atmasını da hoş karşılıyorum. diğer bir güzel özelliği de kendisine laf atan diğer kızlar gibi lezbiyen eğilimli küt saçlı hayalci feministlerden olmaması. daha doğal daha feminen.
baktı yaş ufak çoluk çocuk kategorisinde psikoloji olumsuz etkilenecek hemen sildi. normal hareketler bunlar güzel kızım. sesi de küçülttüğün zaman olay tamamdır. okulda size süt kuru üzüm falan veriyorlardı naptın yemedin mi yoksa?