Ne zeytini tarih var tarih.. nereye kazma vursan küp çıkıyor, kral mezarı çıkıyor, eser çıkıyor.. taşı toprağı altın derler ya aynen öyle.. zeytinde bol. Halkı da zengin. Para da var.. var oğlu var. Bi tek bodrum yolu üzerinde kenarından geçilip böyle yer mi olur aminüm deyip geçmemek lazım..
Muğla istikametinden gelip bodruma doğru giderken "boğa yokuşu" diye bilinen yoldan inmeye başladığınız sırada ucundanda görmeye başladığınız, sonrasında içerisinden geçerek "karakaya" diye bilinen yokuşu çıkarak uzaklaştığınız çukur. yaklaşık olarak 50.000 nüfuslu açık hava meyhanesi.
kütüphanelerde kullanılan web tabanlı bir kütüphane proğramı. sadece istanbul da 400 kütüphane kullanmaktadır. kullanımı kolay, bir çok proğrama göre daha uzun ömürlüdür.
bodrum'un 25 km kadar berisinde olduğundan pek uğrak bir ilçe.. kendisi de orta büyüklükte bişey işte.. ismini çok seviyorum, çok karizmatik.. ya da mistik..
Ovası sayesinde sebze ve meyvesi bol, ucuz, taze ve doğal. Ana caddeleri çam ağaçları gölgesindedir. Yazın sıcak ve nemlidir. Yağmuru boldur. Sanırım Doğu Karadeniz' den sonra en fazla yağmuru olan yerdir. Biraz şehirleşmiş olup, Bodrum'a 25 km uzaklıktadır. Merkezde büyükçe bir özel hastanesi de mevcuttur. (Özel izan Hastanesi). Bodrum' a giderken içinden geçilir. Deniz ve plajı 9 km uzaklıktadır. (Güllük) Didime' de yakın bir ilçedir. Köylerinin fazla olmasıyla hareketlidir biraz. Belediyesi CHP'dir. Seçmenleri sol cenahtandır. işte Milas sancağında durumlar böyledir.