sound check. se-a se-a sound check.
ama bunları yaparken sesinizin rengini değiştirmeden yani tek düze robot gibi bir sesle yaparsınız. *
he bir de dil şapırdatmak var. *
sesin gelmesine rağmen okullarda geçen diyalog şöyledir:
-se se se deneme...
+??
-ses 1 2 3 deneme...
+hoca anladık naaamıın sıçayım
-sen sen!!
+??
-evet sen gel buraya gel gel!!
+valla bişi demedim hocam
(sıkı bir dayak yenir)
müzik türüne ve yırtıklığa göre değişim gösterirler kendileri. Şimdi elementlere, pardon örneklere ayırıp inceleyelim kendilerini.
ilk örneğimizde özgün müzik yapan efendi, çekingen bir genç bağlaması kucağında sess deyip üç saniye bekler... ardından ses, deneme, ses kontrol diye devam eden çekingen sound çekini yapar. çekingen olduğu için onunki sound çektir.
ikinci örneğimizde pantolonu vücudunun tümünden bol bir rapçiyi ele alabiliriz. Bu arkadaşımız da son derece rahat, sinirli ve türk zencisi olduğundan mikrofona gelip kocaman bir sey sözcüğü patlatır. Ardından ketçap kelimesindeki ünsüzler olarak tanıdığımız alfabemizdeki sert sessizlerin hepsini sıralar.
üçüncü örneğimizde bir rockerın amerikan patentli yorumunu duyarız:
- sey... sey a... sey... sound check... sound... (bağırarak) check... (şarkı girer)whenever i'm alone with you... (suratını buruşturur) tizleri alalım baba... sey... 5000 Hertz patlıyor mu?... O zaman tweeterlar dandik... Aman abi enstrümanlar bastırmasın da... Sonra sesim kısılıyor. Okey... tamam...
echo ayarlarını denemek için arkadaşa mikrofondan "yusuf (yusuf usuf usuf usuf suf suf uf) nasıl böyle iyi mi?" diye seslenip milleti kırıp geçirebileceğiniz sözlerdir. ters ters bakan da olur ama takmayın siz onları.