her türlü enstrümanı çalma yeteneğine sahip, new age'in en başarılı temsilcilerinden biri olan müzisyendir. müzik kariyerine 1973 yılında tubular bells albümüyle başlamış, sonraki yıllarda voyager, tubular bells 2-3, discovery, crises, guitars gibi birçok albüme imza atmıştır. to france, moonlight shadow, muse, crystal gazing, foreign affair ve north point bu abümlerde öne çıkan parçalar olmuştur. *
1996 yılında çıkardığı voyager albümü kendi albümleri içerisinde * en iyisidir.albümle aynı ismi taşıyan parça tek kelimeyle muhteşemdir.ayrıca new age türünde müzk yapmaktadır.
ilk albümünü* 17 yaşında çıkaran, 20 yaşında grammy ödülü alan, 60 tan fazla enstruman çalan, piyano ve gitar gibi bir kaçında virtüöz olan insanüstü varlık
2005 yılındaki light/shade albümünü özellikle de light diskindeki first steps parçasını tavsiye ederim.
Hiç kuşkusuz en popüler kaydı, exorcist müziği olarak bilinen introduction kısmıyla akıllara kazınan, progressive rock'ın primer emprovizasyonla classicalize edilmesi kıvamındaki, 1973 yılında Virgin Recordstan çıkmış olan Tubular Bellsdir. 17 farklı bölümden oluşan 25 ve 23 dakikalık iki parttan meydana gelmiş olan tubular bells, aynı zamanda tarihteki klasik müzik etkileşimli ilk rock albümü olarak da nitelendirilmekte ve Oldfield Progressive olarak kategorize edilmektedir.
Ancak ne mutlu ki, Michael Oldfield dediğimizde işler tubular bells'den bahsetmek ile bitmiyor. Bir yanda kelt kaçkını kıvamındaki portsmouth ve in dulci jubilo; bir yanda hard'n'roll'n'gressive rock kıvamındaki shadow on the wall, bir yanda 2 parttan oluşan bir diğer progresif destanı hergest ridge, öbür yanda progresifle kelt müziğini ve new age'i birleştiren 2 partlık ommadawn, başka bir tarafta da adıyla her şeyi açıklar nitelikteki Vivaldi Concerto in C yi düşündüğümüzde, Mike Oldfield'ın ne olduğunu daha iyi anlamaya başlayabiliriz.
tubular bells'in new age varyasyonuymuş gibi duran sentinel ve gitarın tınısında kaybolduğunuz 2 dakikalık duygu infüzyonu muse da bu değerli müzik adamının dinlenmezse olmazları arasındadır. Ayrıca kitlelere hitap eden, daha popa kaymış şarkılar da yapmıştır bu müzik dehası insan. Ve bu şarkılar sanılanın aksine, hiç de kulak tırmalayıcı olmamıştır. (bkz: moonlight shadow) (bkz: denizden babam çıksa yerim)
Bir diğer mike oldfield türevi müzisyen için (bkz: steven wilson)
deneysel müziğin ustalarından. progresif rock ın temiz uygulamaları, klasik müzik ve new age karışımı ile veriliyor. mutlaka dinlenmesi gereken eserler olup dinlerken ben bu melodiyi bir yerlerden hatırlıyorum duygusu mutlaka oluşacaktır.
kojima'nın yeni metal gear solid oyununun trailerı için seçtiği nuclear şarkısıyla tanıdığım kişidir. duyduğum andan itibaren nuclear şarkısına aşık oldum, her gün dinlemezsem eksiklik hissediyorum. oldukça etkileyici ve vurucu bir şarkı. son çıkan albümünü edindim ama nuclear şarkısından başka bir şarkıya geçemedim henüz.
bir araştırmaya göre çocukluktan itibaren mike oldfield dinleyenlerin hayal gücü ve yaratıcılık zekasında standartlara 2 katına yakın artış görülmüştür.
1953 doğumlu ingiliz müzisyen. telli/telsiz, yaylı/yaysız her türlü enstrumanı çalabilmekte, "her türlü" müziği icra edebilmektedir. aşmıştır. çok güzel dark island ve heaven's open demiştir. yaptığı müziğe kimileri new age dese de, kendisi bunu reddetmekte, müziğini bir isimle sınıflandırmamaktadır.
dark island, moonlight shadow, tubular bells, shadow on the wall, in dulci jubilo, porstmouth, to france, amarok, sentinel gibi eserlerin sahibidir. ölümcül topraklar adlı kızıl kmerler katliamını anlatan filmle, en iyi film müziği dalında ödül almıştır.