iğrendiğin bir şeyi zorla yediğinde olur bir de bu meret. miden bulanmayacaksa bile psikolojik olarak etkilendiğin için kusma isteği doğurur. mesela çok içince de olur. ben çok içtim ve midem bulanıyor der insan ve kusulur sonuç olarak.
psikolojik diyenlere , psikolojik işkence etme isteğimi uyandıran fizyolojik bir kere daha söyliyeyim f-i-z-y-o-l-o-j-i-k hastalık..bunu da hecelerdim ama harfler kayıyor **
elin almanya larinda kendisini usutmemle birlikte, bana kendisini yeniden bahseylemis, izdirap araci; bir de arkasindan kusturmuyor mu, saw daki jigsaw i cagirip, midesini sokturesi yerine "tüp, mup" bisiler taktirasi geliyor insanin... ayni zamanda, sadece kendisi bulaniyormus gibi gorunmesine ragmen, tum benliginizi alir gadanallah. ustune ustluk, herhangi bir yiyecegin yenmesine de izin vermez, " o kadar usuttun beni zike zike cekecen ceremesini " der gibidir, zira su icince bile varsa, onu bile kusmaniza sebep olabilir.
çok sigara, çok kahve, çok sızı, çok düşkırıklığı, çok umut, çok arzu, çok ısrar, çok olasılık, çok hız, çok kör, çok bencil, çok masum, çok emedur, çok genç, çok az zaman, çok çabuk, çok geç,
iğrenç bir durumdur... ''bilmem hangi uyarıları gönderiyor beyne, kıvrandırıyor... ulen oğlm sen kimin midesisin; insan sahibine bööle şeyler yapar mı lan'' gibi deyişlerin arasında, nedenini bilmeden insanın sadece midesini değil aynı zamanda tüm organizmasını ziken, ağzına zıçan; sonu da genellikle kusmak olayı ile biten dandirik durum.
Sık sık ve nedenini anlayamadığınız bir şekilde mideniz mi bulanıyor? Kokulara, yediklerinize hatta sinirlenmeye karşı tepkilerinizde bulantı ön planda mı? Tıbbi yardım aramadan ya da ilaçlara sarılmadan önce evde alabileceğiniz bazı önlemler var:
* Odanızı serin tutun
* Yağlı veya kızartılmış yiyeceklerden uzak durun
* Margarin veya tereyağı yemeyin
* Bol miktarda su için, su midenizdeki asitleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur
* içecekleri yavaş yavaş için
* Az miktarda soda için
* Bir şeyler yiyin! Gün boyunca iki veya üç defa çok yemek yerine dört veya beş öğün veya az yemek yiyin
* Büyük öğünleri akşam yerine öğlen yiyin
* Yemek yedikten sonra en az bir yarım saat boyunca yatmayın
* Yatmak zorundaysanız, başınızı ayaklarınızdan yukarıda tutun
* Sabah uyandığınızda hafif, midenize dokunmayan şeyler yiyin
* Yemeden önce sıcak yemeklerin ve içeceklerin oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumasını bekleyin
* Evden uzaktayken veya seyahat sırasında kötü hissederseniz, emmek için yanınızda şeker bulundurun
* Temiz hava alın ve kısa bir yürüme de olsa hafif egzersiz yapın
* Esneme veya ağır egzersiz mide bulantısı daha da kötüleştirebileceğini unumayın
* Nane ve papatya gibi bitkisel çaylar mide bulantısını tedavi etmek için işe yarayabilirler
* Nane çayı, nane yağının dumanını içinize çekin.
* Nane ile limonun kaynatılarak içilmesine kocakarı ilacı demeyin, genellikle işe yarar
* Zencefil yararlı olabilir
uzun vadeli olursa, otobüs yolculuklarını bireye haram eden ve bireyi, yanında her daim siyah bir poşet taşımak zorunda bırakan durumdur.iğrençtir.
olmadık bir yerde mide bulantınız baş gösterdiyse, geçmiyorsa ve her an kusacakmış gibi bir hisse kapılıyorsanız, kısa sürede en etkili ve en kolay çözüm, işaret parmağınızı gırtlağa kadar sokmak, en fazla 4-5 saniye bekleyip, gözlerde biriken yaşlar eşliğinde midede ne varsa çıkartmaktır..
mide bulantısına iyi gelen bir ilaç için;
(bkz: emedur)
midenin içlerinden boğaza, oradan da beyne ulaşan midenin dönmesi, karışması, yükselen bir kusma isteği, en bilindik hamilelik, bozuk mide ve açlık belirtisi.