an itibariyle tbmm kürsüsünde mhp adına konuşma yapan mehmet parsak tarafından, tıkanıklıkları çözen bir oluşum oldukları söylenmiştir. ben demedim mehmet parsak dedi lavabo pompası dedi resmen.
şu anki haliyle kesinlikle oy vermeyeceğim parti. akp'yi yalamayı bıraksınlar, milliyetçi tavırlarını şu anki ümmetçi tavırlarının önüne koysunlar o zaman gönül rahatlığıyla mhp'ye oy veririm.
ayrıca bahçeli de gidecek, gına geldi artık. başarısızsın, kaç seçim kaybettin, üstüne bir de gittin o kadar sene sövdüğün adama yancılık yapmaya başladın, parti kongre yapacak allem ediyorsun kallem ediyorsun hükumetten destek alıyorsun da koltuğu bırakmamak için kongreyi engelliyorsun. önceden saygı duyduğum bir insandı, hükumete yakınlaşıp üstüne şu kongreyi de art arda defalarca engelleyip o koltuğu bırakmamak konusundaki ısrarcılığını gördüğüm anda tüm saygınlığını yitirdi gözümde.
mhp'de yolundan saptıktan sonra barajı geçebilecek düzeyde olan oy verilebilecek bir parti kalmamıştır gözümde. küçük partilerden siyasi görüşü bana yakın olanlar var, ancak oyumu da baraj altında kalacağı bariz olan bir partiye atmayı doğru bulmuyorum.
herkesin aksine geleceği çok parlak parti. bir kere geleneği var kökü var geçmişi büyük parti. chp desen o da köklü parti ama içine giren hainleriyle o eski chpden eser bırakılmamıştır. atatürkün kemikleri sızlatılıyor resmen yani durumları biraz karışık bence chpnin.
şuan hükümet olan ak parti ise henüz 15 yıllık ve kişilerin biraraya gelmesiyle bir oluşum ile kurulmuştur. az da olsa geçmişi refah partisinden filan var ama recep tayyip erdogan bırakıyorum çekiliyorum köşeme dese dağılma potansiyeli çok çok yüksek. hemen dağılmaz tabii ama yavaştan yavaştan motivasyonları düşebilir. çünkü akp ye oy verenlerin azımsanmayacak derecede bir kısmını eski sıkı milliyetçi mhpliler oluşturuyor.
ülkemizin geçtiği şu kötü günlerde hiçbir şey yapmıyor gibi görünse de bir duruş olarak halkın sempatisini çekebilir iktidara bile gelir mhp doğru bir yol alırsa.
Sanıyorum süreç (bkz: meral akşener) yada diğer adaylara koltuğu kaptırmamak istediği an başladı. Toplanan kurul, atılan imzalar, açılan davalar.
Sayın (bkz: devlet bahçeli) akp sıralarına ve özellikle (bkz: cumhurbaşkanına) yaklaşma süreci bütün bunlardan sonra başladı, o eski muhalefet partisinin yerini daha ılımlı bir politikaya bıraktı. Ama sayın bahçeli bu ılımlı politikaların meyvesini de yemeye devam ediyor. Koltuk gitmedi, açılan davalar devlet bahçeli yönünde karara bağlandı vs vs. Yalnız ilk andan itibaren apaçık birşey var ki. Önümüzdeki seçimlerde yeni (bkz: tbmm) çatısı altında 600 millet vekili'nin %20 sini bile dolduramayacak sayın devlet bahçeli. Nacizane fikrim bu yöndedir. Şimdiki sistemin baraj altı olması gibi.
sözde darbe girişimi sonrası yedek lastik olduğunu kanıtlamış ve yedek lastik tabirini yerine getirerek ilk genel seçimde yedek kulübesini boylayacak parti.
ey bahçeli koltuk gidecekti darbe oldu, koltuk sağlamlaştı, akp kankin oldu ne ayak!
fiilen ak partinin taşeronu olmuş partidir. devlet bahçeli sağolsun. bu hengamede olan gerçek vatansever ülkücelere oldu, onlar da baston damgası yedi yazık.
Milliyetçi hakaret partisi'nin kısaltılmış şeklidir.
Genel Başkanı Devlet Bahçeli'dir.
Saf türkçülerin oy verdiği partidir.
Irkçılığı savunan bir partidir.
Bu yılki seçimde az oy almıştır.
milliyetçi hareket partisinin kısa okunuşudur. En nefret ettiğim okunuşu "mehape"dir. Çünkü böyle okunuşu Recep Tayyip Erdoğan yapar ve bu okunuşu dediği anda anlarım ki erdoğan gene mhp üzerine kurmaca suçlar atacak.