kimin kime oy verdiğinin belli olacağı günleri düşünerek,* 'hadi benim de kapıcı olarak karikatürümü çizerlerse...naparım o zaman?!' diyen insandır muhtemelen.
üniversiteli bir genç olması olasıdır.içi boşaltılmış yerine ırkçılık , gericilik konulmuş milliyetçilik konuşmalarından , güç gösterilerinden sıkılmıştır.zorlamakla bir yere varılamayacağını bilmeyen bir topluluğa dahil olmak istemeyendir.
toplumu bölmeye, ırksal kutuplaşmaya sevk etmek isteyen faşizan söylemlerden hoşlanmayan hatta bunları içinde yaşamış olduğu toplumun devamlılığı için son derece tehlikeli gören bireyin yapması muhtemel akıl irfan dolu eylem..
Genel olarak mhp'nin kendini ifade edememesi sonucu yanlış partiye oy veren insanlardır. Açmak gerekirse şöyle diyebiliriz; mhp'ye oy veripte mhp mantığında hareket etmeyen insanlar veya mhp çizgisinde yürüyüp mhp'ye oy vermeyen insanlar, akılların ve kavramların karıştırılmasına sebep olmaktadır. Milliyetçi ideoloji maalesef ki sözlükteki lümpen insanların ağızlarına alamayacağı kadar köklü ve saygın bir ideolojidir. Farklı bir partiye oy verip de yalnızca ülkemin çıkarlarını savunan bir insanın başımızın üzerinde yeri vardır. 5000 yıllık çınar batının hizarına, feleğin nazarına düştü şairin dediği gibi. Temennimiz kuzgunun leşe konmadan devletin başa gelmesidir.
Bir aydınlık masalıdır gidiyor ülkemde. Bir çağdaşlık öyküsü ki deme gitsin rezilliğimize.
Her zaman milliyetçi değil misin kardeşim sen gibi abuk sabuk sorulara maruz kalan zavallı insan türü..
Anlamış olan insandır boş siyasetin ne demek olduğunu..
sokaklarda külhan beylerinin dolaşmasını istemeyen, üniversitelerde rahat ve huzurlu bir eğitim isteyen, yaşadıkları sokakların bölgelere ayrılmasını istemeyen * kısacası yaşanabilir bir türkiye isteyen en milliyetçi insandır.
devlet yurdunda kalmış insandır. orada kendini mhp'li zanneden, insanları dövmekle tehdit eden, teşkilat denen abuk bir topkluluk oluşturan ve saçı-sakalı kestirerek bi bok yaptığını zanneden kimseleri gördükçe mhp'den soğuyan insandır.
ne övgü ne de yergi malzemesi yapılması doğru olmayan siyasi tercihini, hayata bakış açısını mhp dışındaki partilere oy kullanarak gösterecek insandır. akp'ye, chp'ye, dp'ye oy vermeyecek insandan hiçbir farkı yoktur. x partiye oy vermeyerek übermench olarak tanımlanabileceğini sanan insan modelinin bundan vazgeçip, kendini önemli hissettirecek, hayatına anlam katabilecek hobilere yönelmesi, ruh sağlığının selameti ve kendini doğru tanımlayabilmesi bakımından daha yararlı bir davranış şekli olacaktır..
beş yaşını geçkin normal bir insan. zira önceki hükümette bu amcalar vardı.
koray aydın ın deprem sonrası, deprem konutlarının geciktiğini her hafta mütemadiyen tv den ilan etmesi (sonra baktık yolsuzluk çıktı) hâlâ aklımda, bir de baş örtüsü meselesini çözeceklerdi sanırım?
ayrıca ip atan(biz asamadık sen as), konuşmaktan aciz(bahçeli nin herhangi bir konuşmasını 300 saniye dinlemeye katlanırsanız anlarsınız), olayları kavga ile çözmeye bağımlı (bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimleri), faşizanlığa kaçan söylemleri, ve de ne olduklarının tam olarak belli olmadığı bir partiye (nihal atsız ı da överler, rehber kuran hedef turan da derler) oy vermeyecek insan.
bir de başka bir etken vardır ki, menfaatperest tuncay özkan bu partiye oy verin diyorsa, durumun vahameti anlaşılır.
komünist olabilir,şeriatçı olabilir,liberal olabilir,sosyal demokrat olabilir,halkçı olabilir..
en önemlisi vatanını, milletini, topraklarını, atalarını sevip saygı duyarken, bu kavramları koruyup genç nesillere aktarmak isterken yıllardır mhp ile özdeşleşen ülkücü hareket, milli dava, insanlara işkence, yurt basma, okul basma, adam dövme, silah kaçakçılığı, derin devlet, emniyetle işbirliği, rüşvet gibi kavramlar neticesinde mhp üç harflisini duyunca tüyleri ürperen ve benim toprağımın korunması size mi kaldı lan! diyen insan da olabilir.
konuyla ilgili;
(bkz: ya sev ya terket)
12 eylül ü unutmayan insandır.
bahsi geçen parti ve ideolojisinin kimler tarafından hangi amaçlar uğrunda kullanıldığını bilen insandır.
katillere oy vermeyecek chp ye de oy vermemesi olası * insandır.
- seneler 2002'yi gösterir aylardan bir agustostu devlet bahceli bir mitingde secim tarihini 6 kasim olarak acikladi.
- koalisyon döneminde (dsp,anap ve mhp) koalisyonun el frenliği görevini icra etti uzlasmalik siyaseti ile ömrünü kisalti.. (bkz: osman durmus)
- tek basina mhp ile slogani girdiği bu secimlere chp ile koalisyon yapmaya calismalarina girdi. ve kendi kalesine golu doksana takti.
- milliyetciliği tekele alma cabasi ile milliyetciliğini icini bosaltti. bilimseliği bir kenara atti ve hamasete abandi.
- universitelerde ve yurtlarda idare tarafindan bir baski araci olarak kullanilmaya baslandi.
- ocaklarina ve genclik merkezlerini rant ve polatcilik yapmaya calisan kişileri doldurdu. akli fikri yerinde gercek anlamda fikirsel olarak donanimli kişiler azinlikta kaldi. 'ülkü ocagina takilma' gibi coluk cocugun oyuncaği oldu. (sizde bunu biliyorsunuz kabul edin)
- hadi bunlari bir kenara atin. sandikta sapa oturup bu suretle siyaseti birakipta dayanilmaz israrlarla siyasete geri dönen bir parti baskanina sahip olan parti ne kadar güvenilir.
- seversiniz sevmezsiniz (ben sahsen tutmam bu partiyi) ama ne olsun turk fikir hayatina bir tez sunan alparslan turkes'in partisinin daha adam akıllı daha akli basinda siyaset yapmasini beklerdik. hiç olmazsa bir tane zart zurtsuz hamaset kokmayan bir projesini duymak isterdik. her sey guvenlik değil efendiler biraz da ekonomik gelisme.
mhpnin ve başındakilerin bu ülkeye zerre kadar faydası olmayacağına inanan insandır. şöyle ki, milliyetçilik lensi kaymış çoğu islamcı kendisini ülkücü bilmekteyken; papazlar, ermeni yazarlar -nereden geldiğini bilmediğim ve anlayamadığım bir takım türklük hisleriyle- öldürülürken kimsenin mhpye daha fazla ihtiyacı yoktur.
yapilan her seyin mantikli bir sebebi olduguna inananlardanim. dununde bir onemi vardi, nitekim "dun" turkiye'nin ciddi anlamda uyol kat ettigi bir avrupa hedefi vardi.
bugun o yok. ve bugun cok sey degisecek.
politika bir yerinizin keyfine gore adam asmak degildir efendim, mevcut duruma gore belli bir olgunluk tutumu gostererek hedefe ulasmaktir. iste bu yuzden herkes basbakan vesaire olamaz. olurlarsa memleket iki gunde bataga gider.
hos olanda olmus ya, kimin sayesinde acaba?
tanim: istedigi partiye oy vermekte ozgur, saygi duyulmasi gereken insanlar.
tanim 2: o oyleydi bu niye boyle degil amaa diye lego yapar gibi siyaset yorumlayanlar.